התעשייה הקוריאנית – ענק בינלאומי
מעטים יודעים שקוריאה היא הכלכלה ה11 בגודלה בעולם ושהתעשייה הקוריאנית, בדגש על ייצור, היא הקטר של הכלכלה.
התעשייה הקוריאנית (הייצור) מעסיקה 17% מכלל המועסקים במשק, מהווה 85% מכלל היצוא ותורמת מעל ל30% מה GDP. קוריאה היא גם היצואנית החמישית בגודלה בעולם. בדגש על יצוא חלקי חילוף, רכבים, מכשירי חשמל, אוניות, ברזל ועוד. למעשה אין תחום שקוריאה לא עוסקת בו.
אבל זה לא תמיד היה המצב, הצמיחה המדהימה של קוריאה התחילה בשנות ה70 והייתה בעיקר בזכות חברות הבנייה הקוריאניות.
רק בשנים האחרונות התעשייה וחברות הIT הן שלוקחות את ההובלה. לדוגמא, סקטור המוליכים למחצה (semiconductor), כיום קוריאה היא היצרנית הגדולה בעולם של שבבי זיכרון 58% מהשוק העולמי.
לפני כמה שנים זה לא היה המצב, אבל השקעה ממשלתית בתחום וכניסה של חברות פרטיות בתחום (Smasung, SK) היא שיצרה את המצב החדש.
החברות הקוריאניות כעת מסתכלות קדימה.
גידול בעלויות כח אדם בשוק המקומי, החשש מתחרות מול הסינים והצורך התמידי ביצור מוצרים מתקדמים באיכות גבוהה יותר דוחפים את התעשייה הקוריאנית לשלב הבא – Smart Factory.
החברות מחפשות כעת להטמיע טכנולוגיות חדישות במפעלים הישנים וגם במפעלים החדשים במטרה ליצור מפעלים חכמים שיוכלו לייצר בצורה אוטומטית ולפי דרישה מדויקת.
כמו כן הממשלה הקוריאנית משקיעה רבות בתחום.
תמיכה בצורת הטבות מס, מענקי מס, הקצאת קרקעות, מענקי הקמה ועוד.
נכון להיום 1,240 מפעלים קוריאנים כבר קיבלו מענקים להקמת פסי ייצור חכמים ובממוצע שיפרו את היעילות בכ25%.
אז מה הקשר לישראל?
הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה בקוריאה ובטייפה בשיתוף עם מכון היצוא מארגנת משלחת עסקית במרץ 2018 של חברות ישראליות עם פתרונות לייצור מתקדם.
המשלחת תבקר בקוריאה הדרומית ובטאיוואן שם יקבעו פגישות עסקיות עם לקוחות קצה כגון LG, Samsung, Lotte, Hyundai וכן עם אינטגרטורים, סוכנים ומפיצים מקומיים.
זאת הזדמנות לחברות ישראליות למצוא שותפים בשוק הקוריאני. החל ממכירות, מו”פ משותף ואף הטמעה של פתרונות ישראלים בתוך מוצרים קוריאנים.
התחומים הרלוונטיים למשלחת הם: Advanced logistics & processes, Robotics & automation, Sustainable manufacturing, Additive manufacturing ועוד…
חברות המעוניינות לקחת חלק באירוע מוזמנות להירשם בקישור הבא.
רוצים לדעת עוד? היכנסו למצגת