סייבר סייבר תרדוף – טייוואן

הבדיחה השחוקה שחוזרת בכל פעילות סייבר שאנו עושים בתחום הסייבר נשמעת בערך כך: ” העולם מתחלק לשני סוגי אנשים: אלו שנפגעו ממתקפת סייבר ואלו שעדיין לא יודעים שהם נפגעו ממתקפת סייבר” יש לכך הטיות שונות, במקום “מתקפת סייבר” אפשר לרשום “וירוס” וכדומה אך הרעיון ברור כולנו נמצאים תחת מתקפה.

העולם המודרני מספק לנו פתרונות חדשניים ורווחה רבה אך העידן הדיגיטלי, “האינטרנט של הדברים” – IoT והמיחשוב של כל דבר יצרו גם איומים חדשים, כולם חשופים לאיומי סייבר. בחודשים האחרונים אנו מתעוררים חדשות לבקרים להודעות חדשות על מתקפות סייבר על ממשלות, בתי חולים, תשתיות קרטיות, גניבת מידע עיסקי ותעשייתי, וירוסי כופר ועוד ועוד.

טייוואן ככלכלה מפותחת עם מגזר תעשייתי יצרני גדול מאד חשופה לא פחות אם לא יותר לכלל האיומים שפורטו לעיל ומומחים מקומיים טוענים להתקפות חוזרות ונשנות גם ברמה המדינתית. האיום גדול וכך גם המודעות שהולכת וגוברת.

בשבוע החולף התקיים בישראל שבוע הסייבר באוניברסיטת תל אביב, אירוע שהולך וצובר תאוצה מידי שנה וממגנט אליו מובילי דיעה ומומחים מכל העולם. גם בטייוואן הצלחנו להגביר את המודעות לאירוע חשוב זה ולגבש משלחת מרשימה בראשות סגנית שר הכלכלה, גב’ וונג מיילינג וכ-50 אנשי מקצוע מחברות עיסקיות, פקידי מימשל, מכוני מחקר אוניברסיטאות ועוד.

המשלחת אשר השתתפה באירועי שבוע הסייבר אף הקימה “ביתן סייבר טיוואני” במסגרת הכנס:

המשלחת נטלה חלק בלו”ז אינטנסיבי ומיקצועי שניבנה על ידי הנספחות הכלכלית של ישראל בטייפה. ביקרנו בחברות מובילות דוגמת סייברביט, צ’קפוינט, מובילאיי ועוד. סיירנו בסייבר פארק בבאר שבע בהנהלתו של רועי זאובר, פגשנו סטארט אפים מבטיחים וביקרנו במעבדת המחקר של פרופ’ יובל אלוביצ’י מאוניברסיטת בן גוריון.

(פגישה עם דיויד אוברמן, חברת מובילאיי)

(שבוע הסייבר, אוניברסיטת ת”א)

 

בנוסף, קיימנו סמינר סייבר עם מכון היצוא ותודות לעבודה המקיפה של אחיעד אלתר מנהל ענף הסייבר ויערה סבזרו מצוות הסייבר במכון, הצלחנו לייצר 70 פגישות עסקיות לכ-20 חברות ישראליות, אין ספק כי המשלחת טמנה בחובה גם פוטנציאל כלכלי משמעותי.

(פגישות עיסקיות עם חברות ישראליות)

ככל שתתרחב המהפכה הדיגיטלית כך יגדלו האיומים וגם ההזדמנויות לתעשיית הסייבר המדהימה שהתפתחה בישראל ושמה יצא למרחוק. אין פלא שרבים בטייוואן כבר יודעים להסביר על השילוב המדהים בין האקדמיה, התעשייה וצבא הישראלי ביצירת יתרון יחסי משמעותי ואף לתאר את חשיבותה של יחידה 8200 שעד לפני מספר שנים שמה לא היה ידוע בכלל, לא לטייוואנים ואף לא למרבית הישראלים..

צור קשר עם:

רן יחזקאל

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל