אחד מאתרי התיירות המוכרים בסין הוא מערכת ההשקיה דו-ג’יאנג-יאן (Dujiangyan) שבמחוז סיצ’ואן. זו מערכת ההשקיה נטולת הסכרים העתיקה בעולם, שנבנתה לפני מעל ל-2,200 שנים ועודנה בשימוש כיום. המערכת נבנתה לצורך התמודדות עם ההצפות החוזרות ונשנות של נהר ה-Minjiang, בעיקר בעונת האביב עם הפשרת השלגים. היא תוכננה על ידי פקיד מקומי בשם Li Bing, שקבע שיש להטות באופן מלאכותי את זרימת הנהר ולא לעשות זאת באמצעות סכר, שכן הנהר שימש גם לשיט של אניות מלחמה ולא היה ניתן לחסום את זרימתו. מסופר שמלך צ’ין (Qin) הקצה לטובת הפרויקט עשרות אלפי פועלים שעבדו תחת ניהולו של בינג במשך שמונה שנים עד להשלמתו.
מערכת ההשקיה מרשימה ביופייה, בעלת ערך היסטורי משמעותי ואף הוכרזה כאתר מורשת עולמי על ידי אונסק”ו. מעבר לכך, היא משמשת עד היום להשקיית 6,687,000 דונם של אדמה חקלאית, לניקוז מי גשמים ולאספקת מי שתייה עבור 50 ערים במחוז סיצ’ואן. אבל הממשלות של המחוז ושל ערים אלו, כמו שאר סין, מחפשות פתרונות מודרניים בתחום המים, ובין היתר פונות לחברות ישראליות כדי ללמוד מהן ולרכוש טכנולוגיות ומכשור התואמים את המאה ה-21.
תחום המים נמצא כיום במוקד של ממשלת סין וכן על סדר היום של הציבור הסיני. סיקור תקשורתי הולך וגובר בנוגע לזיהום מקורות המים העלה דאגה בקרב האזרחים, והניע את הממשלה ואת המפעלים במדינה לפעול בנושא ולשאוף לצמצם את הזיהום. בין היתר, בתכנית הפעולה למניעה וטיפול בזיהום מים של המועצה הלאומית הסינית מאפריל 2015 נקבע שעל משקיעים בתחומי תעשייה השונים, ובראשם: הפחם, הכימיקלים, ההדפסה, התרופות והמזון, להפוך את נושא הטיפול במים לליבת התעשיות הללו. רגולציה דומה הנוגעת לטיפול במים נקבעה בתחומים נוספים, ובהם בתכניות העיור הלאומית לשנים 2014-2020 העוסקת בחשיבות תשתיות לשמירה על הסביבה, וכן בתכנית הלאומית לחקלאות ברת-קיימא לשנים 2015-2030, בה הושם דגש על חסכון במים וייעול מערכות ההשקיה.
במקביל לכך, ההשקעות בתחום המים בסין, הן הציבוריות והן הפרטיות, הולכות ומתרחבות. התחומים העומדים בחזית הינם: איכות מקורות המים ומי השתייה, מערכות השקיה לחקלאות, תשתיות מים עירוניות, וטיפול במים במפעלים תעשייתיים וברמה העירונית. ניתן לראות, למשל, כי בעוד ההשקעות בטיפול במים תעשייתיים במהלך תכנית החומש ה-12 של סין (2010-2015) עמדו על סך של 83.5 מיליארד יואן, בתכנית החומש ה-13 (2016-2020) הצפי להשקעות בתחום זה עומד על כ-97.2 מיליארד יואן, עלייה של 16%. עוד הוגדר בתכנית החומש יעד לפיו 75% מהקהילות החקלאיות והעירוניות בסין יקימו מתקני טיפול במים, כך שהיקף התשתיות לטיפול במים יגיעו לערך של כ-700 מיליארד יואן.
היעדים הממשלתיים מתורגמים בפרובינציות ובערים לתכניות מקומיות ולפרויקטים ספציפיים. בכל ממשלה מקומית ישנם שלושה גופים האמונים על פרסום ויישום תכניות בתחום המים: מחלקת החקלאות אחראית על מערכות השקיה וטיפול בשפכים חקלאיים, מחלקת הבינוי העירוני אחראית על אספקת המים בערים, ומחלקת הגנת הסביבה אחראית על טיפול בשפכים ועל איכות המים בנהרות. הפרויקטים שמפרסמות הממשלות המקומיות מתבצעים לרוב בשיטה של מכרזים או בשותפות ציבורית-פרטית (PPP).

הנספחות המסחרית בצ’נגדו רואה בסקטור טכנולוגיות המים כסקטור בעל פוטנציאל רב באזור דרום-מערב סין, והיא מקדמת את החשיפה של גורמי ממשל וחברות פרטיות בו לחדשנות הישראלית בתחום. בין היתר, הקימה הנספחות ביתן לאומי בתערוכת המים של העיר צ’נגדו, שנערך בחול המועד פסח, בו שווקו היכולות הישראליות בתחום המים. בביתן גם הציגו ארבע חברות מים ישראליות שכבר פועלות בסין וביקשו לבחון את האפשרות להרחיב את פעילותן לדרום-מערב המדינה. כמו-כן, ממחקר שנערך בנספחות לאחרונה, התחומים המובילים את העיסוק בתחום המים באזור דרום-מערב סין, הם: טיפול בשפכים, ניטור איכות המים, ניהול חכם של מערכות מים עירוניות, הקמת תשתיות מים מתקדמות, טיהור מי שתיה באזורים מרוחקים והתמודדות עם זיהום נהרות. אנו מזמינים חברות ישראליות בתחום המים להגיע לאזור דרום-מערב סין ולהיעזר בשירותנו כדי להשתלב בפרויקטים בתחומים אלה. ואנו מזמינים את כל מי שמגיע לאזור, להקצות יום כדי להתרשם בעצמו ממערכת ההשקיה דו-ג’יאנג-יאן.