ווטק 2017 – חימום מנועים בטאייוואן

קידום תעשיית המים הישראלית בטאיוואן

בשבוע החולף קיימנו פעילות אינטנסיבית לקידום טכנולוגיות המים הישראליות בטאייוואן. לא רק טכנולוגיה, גם רגולציה, חינוך ומודעות לחיסכון מים ואף תעריפי מים עלו לדיון. בסופו של יום ישראל שיותר ממחצית שיטחה מדבר, מדינה שסובלת מבצורת מתמשכת ורמות המשקעים שלה נמוכות מ-20% מהיקף המשקעים הממוצע בטאייוואן (2,500 מ”מ לשנה), היא גם מדינה שממחזרת יותר מ-90% ממי השפכים וכ-70% מהמים לחקלאות הינם מים מושבים. ישראל הינה ללא ספק מגדלור של ידע שאפשר ללמוד מימנו וליישם את הטכנולוגיות שלה בטייפה ובכל מקום אחר.

כפי שתיארתי בפוסט קודם (ראו בקישור הבא) בטאייוואן כבר שמעו על “נס המים” הישראלי, משלחת מהעיר טאיינן הגיעה לפני כשלושה חודשים לארץ כדי ללמוד ולהכיר את הפתרונות הישראליים ואנו מקווים שמכרז בינלאומי יפורסם שם בקרוב. אפילו סיפרו המצליח של סת’ סיגל:  Let  There Be Water על הפתרון הישראלי למצוקת המים העולמית כבר תורגם לסינית מסורתית ונמכר כאן בחנויות לכל דורש.

בספטמבר השנה תתקיים בישראל תערוכת “ווטק 2017”. על מנת להפיץ את הבשורה ואת המידע הנדרש כינסנו צוות מיוחד בטייפה: ליאור קוניצקי המשנה למנכ”ל מכון הייצוא וראש חטיבת הטכנולוגיות, דני לקר, ראש חטיבת הבטחון והחירום ברשות המים של ישראל  והח”מ, ראש המשלחת הכלכלית בטייוואן עם הצוות המקומי. קיימנו מרתון של פגישות חשובות  עם מנכ”ל רשות המים הטאיוואנית, ראשי שתי חברות המים של טאייואן ובנוסף נפגשנו בטייפה עם הגוף הממשלתי האחראי לטיפול בשפכים. במהלך הפגישות הצגנו את הניסיון הישראלי, למדנו על האתגרים בפניהם ניצבת טאייוואן וחיפשנו את האפשרות לקדם שיתופי פעולה עיסקיים, שיתוף בידע והנגשת הטכנולוגיות והחברות הישראליות לשוק חשוב זה. בכל פגישה זכינו לאוזן קשבת ולהערכה רבה לניסיון הישראלי, אנו צופים כי הארגונים המקצועיים עימם נפגשנו גם יגיעו לבקר בישראל בסתיו.

(רן יחזקאל, ראש המשלחת הכלכלית לטאייוואן)

את הפעילות קינחנו בסמינר מקצועי עם 120 משתתפים, בהם נציגים של כל ארגוני המים המרכזיים בטאיוואן, חברות תעשיות ענקיות שמתמודדות כל העת עם ביקושים למים וטיהור שפכים כמו גם אינטגרטורים ומפיצים של טכנולוגיות.

(סמינר לקידום טכנולוגיות מים ישראליות בטאייוואן, 31 למרץ 2017)

מעבר להרצאות המרתקות של ליאור ודני הופיעו בפני הפורום נציגים של חברות ישראליות שנתנו ייצוג לשלושה מיגזרים בולטים בתחום המים:

טאקדו- ניהול מערכות מים, שליטה על אובדן ודליפות מים

נטפים- חקלאות, השקיה בטיפטוף, מובילה עולמית

הנדסת התפלה (IDE) – טיהור והתפלת מים.

(ליאור קוניצקי, משנה למנכ”ל מכון הייצוא וראש חטיבת ענפים טכנולוגיים)

הסמינר שארך כשלוש שעות הסתיים בדיוק בזמן, אך נישארנו כולנו, ליאור, דני ונציגי טקאדו, נטפים ו-IDE  עוד שעה ארוכה לענות לשאלות המשתתפים להחליף כרטיסי ביקור ולהעמיק את הקשרים.

(דני לקר, ראש יחידת בטחון המים, רשות המים)

גיבוש משלחות עיסקיות הינו תהליך ארוך ומקצועי שנמשך חודשים. ארוע ווטק 2017 יתקיים בישראל בעוד 5 חודשים ואנו כבר בעיצומן של ההכנות. בנוסף לרוד-שואו שתואר לעיל, פגשתי ביחד עם ראש נציגות משרד החוץ בטייפה את שר המדע והטכנולוגיה ולפנינו פגישות עם גורמים קשורים נוספים אשר להם זיקה לתעשיות המים בהקשרים רחבים, על מנת להגדיל את הפוטנציאל לחברות הישראליות.

מצפה לפגוש אתכם עם המשלחת טאייוואנית בווטק 2017.

צור קשר עם:

רן יחזקאל

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל