מים והרים בטייוואן – ביקור משלחת מים של עיריית טיינאן בישראל

את האי טיוואן צריך להכיר, הטופוגרפיה הטייוואנית לא פשוטה, מדובר באי המזדקר מהים לגובה מדהים. בטיוואן ישנם 286 הרים הגבוהים מ-3,000 מטרים והפסגה הגבוהה ביותר של הר יושאן –Yushan מגרדת את ה-4 ק”מ עם 3,952 מטר, ולטובת הטריוויה, זהו גם ההר הגבוה בטיוואן ובמזרח אסיה כולה (נזכור שהחרמון שלנו נוסק לגובה של 2,814 מטר בלבד).

האי הקטן משתרע על כ- 36 אלף קמ”ר ותלילות ההרים מביאה בהכרח לצימצום אזורי המחיה בהם ניתן להקים ישובים, טייוואן על 23 מיליון ומעלה תושביה, נחשבת למדינה צפופה מאד.

טייוואן התברכה בכמויות משקעים גבוהות ביותר של כ-2,500 מ”מ גשם בשנה (כן, 2.5 מטר!), אף על פי כן קשה מאד לאגור את הגשמים, בגין המבנה הטופוגרפי ובגין  עוצמת הגשמים, כאשר ניתן לקבל בסופה בת יום או יומיים את כל כמות המשקעים השנתית של ישראל. יתרה מיכך, טייפונים והצפות גורמים לא אחת לבעיות מורכבות ביותר בכל הקשור לניהול משק המים, היות ומי הגשמים מציפים גם את צנרת הביוב והדבר מביא לזיהום מקורות המים.

בחודשים האחרונים כמות המשקעים בטאיוואן הייתה נמוכה מהממוצע ועולה חשש כבד בקרב הגורמים המוסמכים במשרד הכלכלה הטאיוואני למחסור במים. הטיוואנים החליטו על נקיטת אמצעי זהירות. הוחלט על הקמת כח מיוחד לטיפול במצבי חירום ואף נבחן הצורך בהטלת מגבלות על אספקת המים, על פי כתבה שפורסמה ב”טייפה טיימס” ב-9 לפברואר 2017, חלה ירידה ברזרבות המים ובאספקת המים ל-21 מחוזות וערים במדינה וצופים כי הרזרבות ילכו ויצטמצמו בעתיד הקרוב.

טאיוואן עומדת בפני מספר אתגרים בתחום המים: ניצול לא יעיל של מקורות המים, יכולת אגירה מוגבלת וכשלים בתפקוד המאגרים, זיהום מי נהרות, מחסור במומחים למשאבי מים, צורך בטכנולוגיות ייחודיות ועוד. הביקוש השנתי למים בטאיוואן צפוי לגדול בעוד 2 מיליארד מטר מעוקב מדי שנה עד שנת 2020. בתוספת ההפחתה המנדטורית של שאיבת מי תהום ב – 1.7 מיליארד מטר מעוקב מדי שנה לצורך בקרה על שקיעת אזורי החוף יש צורך בפיתוח 3.7 מיליארד מטר מעוקב של מים חדשים מדי שנה עד שנת 2020 באמצעות שימוש בטכנולוגיות קיימות ופיתוחים וטכנולוגיות חדשניות. יצירתיות ואיטנגרציה של טכנולוגיות מתחומים שונים חיוניות לעמידה ביעד זה. בין הפתרונות הנדרשים נכללים הקמת מתקני התפלה, ניצול מי-ים, שימוש חוזר במים וכדומה.

לפני כחודש הובילה הנספחות המסחרית בטייוואן, בשיתוף עם מנהלת תחום המים בתוכנית ניו-טק של משרד הכלכלה והתעשייה, גברת עדי יפת, משלחת מים מעיריית טיינאן, אחת הערים הגדולות בדרום טאיוואן, ועיר הבירה ההסטורית שלה. העיר טיינאן הפכה למרכז להיי טק תעשייתי לאחר שהוקם בה בשנת 1995 פארק המדע של דרום טאיוואן לפיתוח סקטורים של אנרגיה ירוקה, ביוטכנולוגיה, אלקטרואופטיקה ודומיהם ומאוחר יותר שלושה פארקים טכנולוגיים נוספים.

ביקור המשלחת במתקן ההתפלה שורק(ביקור המשלחת במתקן ההתפלה שורק, בהובלת גב’ עדי יפת, מנהלת תחום המים בתוכנית ניו-טק במשרד הכלכלה והתעשייה)

המשלחת בהובלתו של ראש מחלקת המים של עיריית טיינאן כללה נציגים ממחלקת המים וכן נציגים של חברת AECOM המייעצת לעירייה. במסגרת השירותים שהם מספקים לאזרחים בטיינאן הם מופקדים על מערכות המים עבור כ-1.8 מיליון אזרחים ותעשייה עניפה באיזור.

סמינר במכון הייצוא(סמינר עיסקי לחברות הישראליות במכון הייצוא)

במסגרת הביקור הפגשנו את המשלחת עם חברות מובילות ומתקני מים מובילים בישראל. בעזרת מכון הייצוא התקיים סמינר עיסקי בו הוצגה טיינאן ואתגרי המים העומדים בפניה וביקור המשלחת שימש כפלטפורמה לעידכונים על המצב בעיר ועל פרסום מכרז בינלאומי לשדרוג התשתיות המתוכנן לעתיד הקרוב.

עודד דיסטל במפגש עם מנהל מחלקת המים(פגישה עם עודד דיסטל, מנהל תוכנית ניו-טק במשרד הכלכלה והתעשייה)

הנספחות המסחרית בטאיוואן ממשיכה לאתר הזדמנויות עיסקיות דוגמת העיר טיינאן ופועלת להבאת משלחת של גורמים עיסקיים לתערוכת ווטק 2017 שתתקיים בישראל בספטמבר.

צור קשר עם:

רן יחזקאל

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל