טייוואן: לסגור את 2016 על כוס יין ישראלי!

את שנת העבודה 2016 נסיים עם משלחת של קנייני יין טייוואנים שיגיעו לישראל בשבוע האחרון של דצמבר. המשלחת שתמנה עשרה אורחים ומובלת על ידי סנדי לי, קצינת הסחר לתחום מוצרי הצריכה בנספחות הכלכלית בטייוואן ביחד עם יערה שימעוני מנהלת ענף היין במכון הייצוא, המשלחת צפויה להפגש עם לא פחות מ….30 יקבים ויצרני משקאות אלכוהליים ישראלים לאורכה ולרוחבה של המדינה.

סגמנט יינות העולם החדש בו ממוקמת ישראל הולך ומתפתח לאורך השנים. ההיסטוריה העמוקה כמו גם האיכות של היין הישראלי המוצאת ביטויה בפרסים רבים להם זוכים יקבים ישראליים, נתונים המהווים הזדמנות גם ליין הישראלי בטיוואן. כבר היום שישה יקבים ישראלים מוכרים את תוצרתם בטיייוואן ואנו מקווים כי הם יגבירו את מכירותיהם וכי עוד יקבים ישראליים יוכלו להרחיב את שווקי הייצוא שלהם לטייוואן בעזרת הקניינים שאנו שולחים ארצה.

צריכת היין בטייוואן גדלה באופן רציף לאורך השנים, על פי נתוני המחקר של  Global Wine & Spirits, סך המשקאות שיובאו לטייוואן בשנת 2014 עמד על שווי מצרפי של 942.7 מיליון דולר אמריקאי מתוכם 15.6% יינות, לאמור שווי שוק של 147 מיליון דולר יין מיובא. צריכת היין הולכת וגדלה מידי שנה כאשר שתי קבוצות בולטות בקרב צרכני היין הם נשים וגברים צעירים ילידי שנות השמונים, בני 30-40 אשר עבורם יין הופך למרכיב חשוב בסגנון החיים. מנתוני לשכת הסטטיסטיקה הטיוואנית עולה כי בשנת 2014 אחזו 5 מדינות בנתח שוק מצרפי של 85%. אם ב-2012 נצרכה כמות יין השקולה ל-21 מיליון בקבוקים הרי שהערכות לשנת 2017 צופות כי המספר יעלה ל-26.5 מיליון בקבוקים.

Taiwan Wine1

על פי נתוני המכס הטייואני, עלות ליטר יין שנכנס לטייואן מהמדינות השונות (בדולר ארה”ב) עומדת על: 14.5 דולר לליטר צרפתי בממוצע, 6.3 דולר לאוסטרליה, 9.5 דולר לאיטליה, 4.82 דולר לצ’ילה, ו-3.54 דולר לליטר יין ספרדי. בהתחשב בכך שמרבית השוק נשלט על ידי היין הצרפתי שהוא גם היקר ביותר, הרי שהשוק אינינו בהכרח מכוון מחיר ומעריך את המותג ואת האיכות. טיוואן מצויה בחמשת השווקים החשובים ליין באסיה ועבורנו זו  ללא ספק הזדמנות!

אם נרחיב את היריעה למשקאות אלכוהוליים נוספים, הרי שצריכת הויסקי גבוה אף מזו של היין באופן ניכר. בצריכת ויסקי סקוטץ’ סינגל מאלט, טיוואן ניצבת במקום השלישי בעולם (!) אחרי ארה”ב ובכמויות דומות לאלו הנצרכות בצרפת. הטיוואנים מייצרים מותג מקומי מצליח בשם Kavalan וצורכים גם הקואליאן – Kaoliang, אלכוהול בריכוז גבוה בייצור מקומי. לאור נתונים אלו החלטנו לשלב במסגרת הביקור פגישות עם יצרני אלכוהול ובירה, בנוסף ליקבים ואנו ננסה לסייע גם להם להגיע לשוק הטיוואני.

חלק מהאנשים עימם נפגשתי בשבועות האחרונים, אשר שמעו על המשלחת המתגבשת לישראל כל כך התלהבו שחלקם אף שאלו בחצי צחוק אבל עם הרבה כוונה האם אפשר לשלם ולהצטרף כתיירים לסיור המקצועי….מי יודע, אולי יש כאן הזדמנות עסקית נוספת?!

נאחל לכולם ששנת 2017 תהיה שנה מוצלחת, פוריה ועם פעילות עסקית עניפה ליצואנים הישראליים, לחיים!

צור קשר עם:

רן יחזקאל

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל