לפני המעבר להודו הגעתי להודו מספר פעמים כתרמילאית ומאוד נהניתי לחוות תרבות מסקרנת, מרתקת ומעניינת. המעבר והמגורים בהודו גרמו להבין עד כמה הודו שונה, הרבה יותר ממה שחשבתי. דברים מתנהלים כאן בצורה אחרת וזה נובע בעיקר מכיוון שדרך המחשבה של ההודים הינה שונה לחלוטין.
צריך להבין כי מערכת האמונות הבסיסית של ההודים אינה דומה כלל למערכת האמונות של העולם המערבי. הדוגמא הכי טובה לכך הינה התפיסה של הזמן: בעולם המערבי “זמן זה כסף”, בהודו לזמן אין ערך. כתוצאה מכך ההתנהלות וההתייחסות לזמן הינה שונה. השוני במערכת האמונות מביא לכך שדרך החשיבה, הלוגיקה, תהליך קבלת ההחלטות ומכאן גם אופן עשיית עסקים בהודו היא שונה מזו המקובלת בישראל.
אנשים שמגיעים להודו מהעולם המערבי, מנסים להבין כיצד הדברים נעשים וזאת לפי הלוגיקה ודרך המחשבה שלהם, אבל בגלל השוני הם אינם מצליחים להכניס את הדברים לתבניות שהם מכירים, וזה יוצר תסכול, התנגשות ובעיות תקשורת עם גורמים הודים. לכן, מאוד חשוב להגיע להודו עם ראש פתוח, משוחרר וגם עם הרבה קבלה שהדברים נעשים בצורה אחרת This is India .
לא מעט פעמים אנשים המגיעים להודו ונתקלים בקשיים בהבנת הדברים כאן, מגיעים בגישה שהם יודעים יותר טוב ושהם עושים את הדברים בצורה טובה יותר. יכול להיות שזאת הצורה הטובה ביותר בשבילם, אבל לא בשביל הודו… חשוב מאוד להיות מאוד קשוב להודי, להבין מה הצרכים ולהתאים את הדברים אליהם.
לכל איש עסקים המגיע אלי למומבאי אני מציעה לקרוא את הספר של עזריאל קרליבך – “הודו – יומן דרכים” , הספר מסייע בהבנת מערכת האמונות הבסיסית שהינה המקור לשוני ויכול לספק לא מעט תובנות חשובות.
החוויה ההודית היא מופלאה, מרתקת ובעלת פוטנציאל רב, חשוב להצטייד בכלים המתאימים לפני שיוצאים לדרך.
חברות ואנשי עסקים המעוניינים לקבל ליווי והכוונה מוזמנים לפנות אלנו, נשמח לסייע לכם בדרכם ליצור פעילות מוצלחת בשוק ההודי.