תאילנד הייתה אחד היעדים המובילים בעולם עבור התקפות סייבר באמצעות כופר, ספאם והונאות ברשתות חברתיות בשנת 2015, בשל גידול מהיר בכמות המשתמשים במדיות החברתיות.
תאילנד כבר דורגה כמדינה בסיכון גבוה מבחינת פשעי אינטרנט, מכיוון שהמשתמשים במדינה הינם חסרי מודעות לגבי אבטחה מקוונת, במיוחד אלה הגולשים לראשונה. על פי הדוח של Symantec על איומי אבטחת האינטרנט משנת 2016, בשנה שעברה התרחשו בתאילנד 5090 התקפות סייבר, בהן היו מעורבות תוכנות זדוניות, המכונות כופר, מדובר בממוצע של 14 התקפות ביום. לפיכך, תאילנד דורגה במקום ה-13 באסיה פסיפיק מבחינת מספר התקפות הסייבר בשנת 2015 ובמקום ה-46 בעולם.
התוכנות הזדוניות התפשטו והתפתחו ברחבי העולם בשנת 2015, אימצו סגנון מזיק יותר של התקפות, וגדלו ב-35%. ב-2016 הן התפשטו מעבר למחשבים – לסמארטפונים, מערכות מקינטוש ולינוקס, כאשר התוקפים חיפשו יותר ויותר מכשירים שמחוברים לרשתות, שיכלו להפוך לבני ערובה לתקיפת הארגון בשלב מאוחר יותר. תאילנד עדיין חווה עליה במספר התקפות ספאם, עם דירוג במקום ה-24 במדד דואר הזבל העולמי של שנת 2015, לעומת מקום ה-43 ב-2014.
האקרים, התקופים את חשבונות האינטרנט בתאילנד, מפתים את המשתמשים בעזרת שיתופים ותקשורת באמצעות הודעות במדיה חברתיות, וכן חדשות מזויפות, המזמינות משתמשים סקרנים ללחוץ על קישורים זדוניים וכדומה. תאילנד הייתה במקום ה-11 באזור אסיה פסיפיק בכמות הונאות במדיה חברתיות בשנת 2015 ובמקום ה-52 בעולם, עם כמעט 82 הונאות מדי יום.
הדו”ח המוזכר לעיל גם מצא כי ענף המסחר הסיטונאי הוא היעד המרכזי עבור פשעי אינטרנט, המופעלים באמצעות מתקפות פישינג, בהן מיילים אישיים של משמשים מנוצלים להתמקדות בארגון ספציפי, במטרה לגלות מידע חסוי או סודות מסחריים למטרות רווח כספי. ענף זה ספג בתאילנד את 75% מכל מתקפות הפישינג והפך לפגיע ביותר.
ארגונים ממשלתיים בתאילנד מותקפים אף הם באופן קבוע, מה שגורם לנזקים של מיליוני באט ובעיות בסוגיית האמינות. איומי סייבר והתקפות באתרים פוגעים מאוד בקידום המדיניות הכלכלית- דיגיטלית של הממשלה.
לפיכך, NSRA התאילנדי (The National Reform Steering Assembly) הגיש בקשה לראש ממשלת תאילנד לשנות את הצעת החוק בדבר הגנת סייבר. מטרת השינויים המוצעים היא לכסות את כל סוגי ההתקפות הקיימים, להכליל את הסקטור הפרטי בחוק ולהרחיב את סמכויות האכיפה של הסוכנות הלאומית לביטחון סייבר (National Cyber Security Agency).
מקורות: The Nation, The Bangkok Post