ההר הובא אל מוחמד. טכנולוגיה ישראלית הקשורה לתחום תעופה.

 

החלטנו הפעם להפוך את היוצרות ולהימנע מלגרור את מוחמד אל ההר.

בדרך כלל, אנו עורכים פעילויות סביב סקטור ייעודי מוכר, למשל יום עיון בנושא טכנולוגיות חקלאיות או סמינריון בנושא טכנולוגיות מים. אנחנו מגבשים את הצוות הישראלי העוסק בתחום ולאחר שהרשימה מתייצבת, אנו פונים להזמין את הגורמים הפעילים באוסטרליה וניו-זילנד שעשויים להפוך להיות ‘לקוחות’ פוטנציאליים עבור המוצרים הישראליים.

הפעם, בהברקה של רגע, החלטנו לנסות להמציא את הגלגל מחדש ולפעול הפוך מהרגיל וכך, יזמנו כנס ראשוני מסוגו בתחום התעופה לו קראנו: International airline innovation day .  ואליו זימנו את הגורמים המרכזיים הפעילים באוסטרליה וניו-זילנד, עבורם תפרנו ‘חליפה אישית’ של טכנולוגיות ישראליות העשויות לעניין אותם. מעבר לשימוש האפשרי המיידי בטכנולוגיות שהוצגו, הרעיון היה לגרות את השחקנים המרכזיים בתחום התעופה המקומי להיחשף לסוג אחר של חשיבה ומתן פתרונות טכנולוגיים בכדי שלהבא, הן יעשו את ה’שופינג’ שלהן באופן עצמאי וממוקד יותר.

Airlines

לפני כשבוע, באמצע ספטמבר 16′, קיימנו אירוע, בו כינסנו את מקבלי החלטות מארבע חברות תעופה הפעילות ביותר ביבשת החמישית ( Jetstar, Qantas, Air New Zealand, Virgin) וכן את נציגי שדות תעופה הפרוסים ביבשת ואת ה- loyalty Program  של חברות התעופה האוסטרליות והניו-זילנדית ליום, שכולו עסק במתן מענה חדשני וייחודי לצרכים ייחודיים הרלוונטיים לסקטור התעופה.

בפני המשתתפים הוצגו 10 חברות ישראליות נבחרות, אשר הציגו פתרונות מגוונים לתחומים המשיקים לתחום התעופה המסחרית כגון: קייטרינג, אריזה, שירות לקוחות, ניהול מערכות, ועוד.

בכדי להפוך את היום הזה למועיל עוד יותר ועל מנת לסייע לחברות הישראליות להבין כיצד לחדור אל השוק המקומי ומהיא דרך קבלת ההחלטות בתאגידים הללו, ביקשנו מנציגי חברות התעופה ושדות התעופה שיחשפו ויציגו עבור החברות שהגיעו מישראל, את תהליך יישום ההחלטות, אשר הביא אותן בעבר הקרוב, לאמץ ולשלב פתרונות חדשניים. זאת, מתוך הערכה, כי החשיפה של החברות והנכונות שלהן לחלוק את התהליך שהן עברו עד לרכישת ויישום פתרונות טכנולוגיים חדשניים, יאפשר לנו ולחברות הישראליות שהתייצבו לנתח את התהליך ולזהות דרכים שתאפשרנה חדירה אל השוק.

היות ואין בישראל סקטור טכנולוגי לתחום התעופה כמו שקיים לתחומי הסייבר סקיוריטי או או תחום ה- CleanTech, קיום המפגש חייב אותנו לבצע שיעורי בית משני הקצוות, צורך מחד ומענה מאידך, תוך ביצוע סריקה של צרכים ופתרונות משיקים.  הקונספט הזה שונה והוא פרי יוזמה ותכנון של הנספחות הכלכלית בסידני ולכן גם נאלצנו לשלם דמי לימוד בשל הראשוניות דהיינו: המפגש הציף מכשולים, שלא הערכנו את עוצמתם קודם לכן. למשל, לא לקחנו בחשבון מלא את העובדה שאותן חברות אמנם מסכימות לעיתים לחשוף טקטיקה ואסטרטגיה ניהולית בנוגע לרכש מול החברות הישראליות המציגות אולם, בהיותן מתחרות על אותו פלח שוק ,הן אינן ששות לשתף פעולה ביניהן ויתר על כן, הן נוהגות בהסתרה של הפרטים אחת מול השנייה.

בסופו של דבר הניסיון עלה יפה. הצלחנו להושיב את כל השחקניות המרכזיות סביב שולחן אחד עליו התקיים, בהדרגה יש להודות, שיח פורה  ומרתק בנוגע לדרך קבלת ההחלטות בפוקוס על חדשנות ולמידה של תהליכים.

הקבוצות האוסטרליות והניו-זינלדית הן לקוחות בקנה מידה גדול ותקוותנו היתה, שהחשיפה שלהן לאיכות ומגוון הפתרונות הטכנולוגיים החדשניים הפעילים בארץ יפתיע אותם ויגרה אותם להציב אותנו בראש רשימת הבדיקה שלהם לעתיד. קבוצות אלו מורגלות בשיגור גורמי בטחון לימי עיון בתחום הסייבר, הפניית מנהלי כספים למפגשים בתחום הפינטק וכדומה, ולכן הן עצמן לא היו מורגלות לשבת במפגש שנתפר עבורם באופן מגוון ורחב, כך שהקיף תחומי פעילות רבים.

תוך כדי הדיונים וביתר שאת במשוב שהתקבל לאחר סיומו עלה, שנציגי החברות מאוד התרשמו מהטכנולוגיות הישראליות וחלקם אף הודו, כי הם מופתעים מפסיפס הפתרונות אליו נחשפו ומהפוטנציאל הגלום בסוג המענה שהוצג בפניהם. אחת המשתתפות, האחראית על תחום החדשנות בחברת תעופה מרכזית מסרה בפידבק שהיא רואה בישראל ONE STOP SHOP, עדכנה כי היא מצרה על שנות פעילות בהן האפשרויות מישראל לא היו כלל על השולחן וכי היא מבקשת כבר ומיד להעמיק את הידע שלה.

בעקבות האירוע כל ארבעת חברות התעופה החליטו, כל אחת בנפרד אגב, להיכנס לתהליך מסודר של ‘סקאוטינג’ טכנולוגיות ישראליות שיבוצע על ידי הנספחות הכלכלית.

אנו קוראים בזאת לחברות עם טכנולוגיות רלוונטיות לפנות אלינו, להציג ולהסביר את הרלוונטיות.

חמשת החברות הישראליות אשר נבחרו להציג היו: Idoomoo, Bio-Nexus, Israel Aircraft Industries, TravelersBox, ו – Genie. בנוסף, חמש חברות יוצגו על ידנו בכנס בסיוע חומרים שהן העבירו אלינו לקראת הכנס והן: Ecosi, Silentium, BidFlyer, Revuze, MyleFly, הכנס התקיים באירוח מלא של ענקית התקשורת Telstra.

בשולי הדברים.

ב-8-9 נובמבר יתקיים ‘The Bridge 2016’, כנס ההשקעות המרכזי ישראל-אוסטרליה.

הכנס, המתקיים בפעם השנייה, מספק למשקיעים האוסטרלים המרכזיים, במה ייחודית עליה מוצגות הזדמנויות ההשקעה בישראל. בין הנושאים שיידונו בכנס ייצור מתקדם, רובוטיקה, AR/VR, סייבר סקיוריטי, השקעות אימפקט, Health Tech, אגריטק ועוד וכעשרים חברות ישראליות נבחרים תצגנה בכנס (הרשימות סגורות). איכות המשקיעים מעידים על  גודל ההזדמנות עבור החברות, כולל חברות הזנק וקרנות ישראליות להציג, לשכנע ולייצר הזדמנויות ממשיות. עד כה אישרו השתתפותם כ- 350 משקיעים אוסטרלים ייעודיים אשר נבחרו לאור מידת בשלותם והתאמתם לרכש טכנולוגי חדשני מישראל.

בין הדוברים הישראליים השנה בולטים דב מורן, פרופ’ אמנון שעשוע, פרופ’ יוג’ין קנדל, ג’ון מדבד, הלל מילוא (ממייסדי שוק הון סיכון בישראל) ועוד רבים וטובים.

לפרטים נוספים, פנו אלינו .

צור קשר עם:

אתי לוי

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל