דיאלוג סייבר מוצלח בין ישראל לאוסטרליה

 

הצלחה רבה למפגש דיאלוג הסייבר הראשון בין ישראל לאוסטרליה

באפריל 2016, וכחלק מתכנית החומש של הממשל הפדראלי האוסטרלי, הוקם מרכז הסייבר הלאומי של אוסטרליה (Australian Cyber Security Growth Centre) אשר נועד לקבוע ולקדם אסטרטגיה לאומית בתחום הסייבר, במטרה להפוך את אוסטרליה להיות מדינה מובילה בתחום. למימון תכנית שאפתנית זו ולתמיכה בתעשיית בטחון המידע, הקציב הממשל האוסטרלי כ- 30 מיליון דולר לשנה.

הנספחות הכלכלית של ישראל באוסטרליה זיהתה את המגמה ובחרה לתעדף את סקטור הסייבר ולקדם את הפעילויות בהן נעשות היכרויות וחיבורים בין חברות ישראליות מוכחות הפעילות בתחום הסייבר סקיורטי לבין השוק האוסטרלי הצמא לפתרונות ואכוונה בתחום. כחלק מתכנית קידום סקטור הסייבר סקיורטי, תיאמה הנספחות פעילות עם מרכז הסייבר הלאומי החדש של אוסטרליה וקבעה לסוף יולי דיאלוג רחב משתתפים. פעילות זו היתה פעולתה הראשונה של הרשות האוסטרלית מאז הוקמה.

בשוק המסחר העכשווי החשוף לפשיעת סייבר הולכת וגדלה, לא ניתן עוד ליהנות מהיתרונות הכלכליים שהביאה עמה המהפכה הדיגיטלית, ללא שכבות ההגנה הנדרשות לפעילות בטוחה. באופן מסורתי, רואים האוסטרלים את ארצות הברית כיעד לאספקת פתרונות בתחום הסייבר ואת המגמה הזו הצליחה המשלחת הישראלית לאתגר.

הצד האוסטרלי והצד הישראלי הגיעו למפגש למטרות שונות. בעוד האוסטרלים ביקשו ללמוד מחברות הסטארט-אפ  פעילות בתחום הסייבר את שיטת העבודה שלהן ויחסיהן עם הרגולציה הממשלתית בישראל, הישראלים מנגד, ביקשו לקדם ולשווק את הפתרונות הטכנולוגיים אותם הם פיתחו. התוצאה הייתה מעניינת והביאה את שני הצדדים על סיפוקם.

הרכבי המשלחות שנפגשו מחדדות נקודה זו. את הטכנולוגיה הישראלית ייצגו במפגש שש חברות הזנק ייחודיות בתחום הסייבר בעוד שהנבחרת האוסטרלית כללה את מנהלי הרשות האוסטרלית לסייבר סקיורטי ובראשם אדריאן טרנר (Adrian Turner) ודאג אליקס (Doug Elix), וכן אליסטייר מק.גיבן, (Alistair McGibbon) יועץ מיוחד לראש ממשלת אוסטרליה לתחום הסייבר. בנוסף, השתתפו הצרכנים המרכזיים הלא ממשלתיים של אוסטרליה בסקטור, אשר מצאו להופיע בנציגות מאוד בכירה של מנהלי בטחון המידע ובינהם: בן הייס (Ben Hayes)  מנהל בט”מ של הבנק הגדול באוסטרליה ה- Commonwealth Bank’s, גארי הייל (Gary Hale) מנהל בט”מ של סיסקו, טלסטרה, IBM ונוספים.

הרשות הממשלתית האוסטרלית לתחום הסייבר עושה מאז סיום הדיאלוג שימוש רחב בתוצאותיו, ומציינת את שיטת הפעילות הישראלית בתחום הסייבר כ’כזה ראה וקדש’.

אתי לוי, הנספחת הכלכלית של ישראל באוסטרליה וריצ’ארד ווסלי קצין הסחר האחראי לתחום הסייבר בנספחות, ייצגו את ישראל במפגש כשלצידם השחקנים הטכנולוגיים הישראליים הבאים העוסקים כולם בבטחון מידע: ACID Technologies, CommuniTake Technologies, Cyberbit, SecuredTouch, Votiro, Cyberhat.

כתוצאה ישירה מהמפגש אמנם נחתם מזכר הבנות בין הבנק המרכזי של אוסטרליה לבין אחת החברות הישראליות שהציגו, אך מטרתנו היתה רחבה יותר ואף היא הושגה. משתתפות אוסטרליות ציינו בפנינו כי עיניהם של חלק מן המשתתפים מהסקטור הפרטי נפקחו לראות, שחלק מן הפתרונות להם הם נדרשים נמצאים במגרש הישראלי וכי חלק לא מבוטל מהפתרונות שהוצעו להם ממדינות אחרות, מבוסס אף הוא על טכנולוגיה ישראלית.

בנוסף לדיאלוג הסייבר, תיאמה הנספחות הכלכלית למשלחת הישראלית מפגשי עבודה עם ארבעת הבנקים המובילים באוסטרליה, חברת הביטוח המובילה AMP וספקית התקשורת Telstra. החברות דיווחו על פגישות מצוינות וחלקן כבר דיווחו על תוצאות.

בין 14-17 נובמבר 2016, יתקיים בתל-אביב כנס סייבר ישראלי (HLS) ואנו שואפים למשוך את מיטב הצרכנים האוסטרלים לבוא ולקחת בו חלק. לצורך כך תקיים הנספחות כנס סייבר בסידני בתחילת נובמבר 2016.

צור קשר עם:

אתי לוי

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל