יופי של הזדמנות עסקית- שוק הקוסמטיקה בוייטנאם

וייטנאם מלאת קסם עבור המטיילים הישראלים.  אין ספור פעמים שמעתי על יופיה האקזוטי והיותה מדינה מתפתחת רק הגבירה את הקסם שלה והפכה אותה ליעד אליו אני מתכוונת להגיע ביום מן הימים. רבים מוצאים כמוני, בויטנאם יעד לטיול, אך דומה כי קל לפספס אותה כשוק יעד המותאם ככפפה דווקא לענף הקוסמטיקה הישראלי.

יש מספר סיבות מרכזיות שהופכות את וייטנאם למאוד מעניינת עבור יצואני הקוסמטיקה:

שוק הקמעונאות באסיה הולך ומתפתח בשנים האחרונות. בגליון ינואר 2015 מגזין הEconomist   צפה עלייה במכירות הקמעונאיות באסיה ב-4.6% בממוצע. לשם השוואה, המכירות בארה”ב ובאירופה היו צפויות לעלות ב-2.5% ו0.8% בהתאמה.

השינויים הללו, ובפרט התפתחות שוק הקוסמטיקה, מושפעים מהתפתחויות כלכליות-חברתיות מרחיקות לכת בהן התפתחות העצמאות הכלכלית של נשים באסיה: יותר ויותר נשים מגיעות כיום לעצמאות כלכלית, כאשר כשני שליש מחזיקות חשבון בנק עצמאי. לאור זאת, נשות אסיה צורכות יותר ויותר שירותים ומוצרים online.

83% מהנשים העידו כי הן צורכות מוצרי קוסמטיקה ברשת (Economist, 2015), דבר המאפשר גם לחברות קוסמטיקה “בוטיק” ישראליות להתחרות במותגים המבוססים.

כל אלו הן סיבות להיווצרות הסביבה להתפתחות שוק הקוסמטיקה. אך מה מרכיב אותו?

שוק הקוסמטיקה של וייטנאם צמח בכ- 30% בשנים האחרונות. זו הסיבה שהוא מושך הרבה שחקנים מרכזיים יוניליוור, לוריאל, ו-G&P. תהליך זה יצר שוק תחרותי מאוד. אף על פי שתעשיית הקוסמטיקה המקומית בוייטנאם מכילה הרבה מותגים מבוססים, הם זולים מאוד וחסרים את החדשנות ואת התקשורת השיווקית הנכונה המתאימה למגמות העכשוויות במדינה ובהתאם להעדפת מוצרים על בסיס טבעי ואורגני. על כן, החברות הבינלאומיות ממשיכות להוביל את שוק הקוסמטיקה והחברות הישראליות ימצאו שיש להן מקום רב להיכנס לשוק.

על פי נתוני אגודת הקוסמטיקה הכימית של וייטנאם, כ -90% ממוצרי הקוסמטיקה הנמכרים במדינה מיובאים מחו”ל ומיוצגים על ידי 430 מותגים קוסמטיים מובילים (NDHMoney 2012.) בנוסף, כוח הקנייה הוייאטנמית עלה לאחרונה בהתמדה. היצואנים המובילים למדינה הם קוריאה, האיחוד האירופי, יפן, ארה”ב ותאילנד.

שיעורי הצמיחה המתונים של הקמעונאות בוייטנאם בשנתיים האחרונות מצביעים על בגרות גבוהה עבור רוב קטגוריות המוצרים. כמו כן, הצרכנים יותר חסכוניים בהוצאות שלהם בשל ההאטה הכלכלי. עם זאת, שיעור הצמיחה נחשב עדיין גבוה והביקוש למוצרי יופי וטיפוח אישי ממשיך לנבוע מעלייה במודעות הצרכנים להיגיינה והופעה האישית, ומחוזק על ידי מאמצי שיווק משמעותיים של יצרניות מובילות. ואכן, יותר צרכנים, גברים ונשים כאחד, מקדישים יותר תשומת לב למראה ויש ביקוש למוצרי יופי וטיפוח אישי, במיוחד בערים גדולות כגון האנוי, דאנאנג והו צ’י מין סיטי שבהן המעמד הבינוני- גבוה הולך וגדל. העדפתם של הצרכנים למוצרים מתוחכמים, בעיקר בקרב הדור הצעיר, מתחילה להבשיל ווייטנאם הופכת ליעד מעניין עבור יצואנים לשוק האסייאתי.

אז מה אוהבים הוויטנאמיים? עיקר הביקוש הוא למוצרים טבעיים ובעיקר אורגניים: הצרכנים הוייטנאמיים תופסים את המוצרים הללו כבטוחים יותר, איכותיים יותר וסביבתיים. מוצרים נוספים שיכולים להתאים שוק הוייטנאמי הם מוצרי טיפול בעור, אנטיאייג’ינג ומוצרים לתינוקות ואימהות. בנוסף, המודעות ההולכת וגוברת לטיפוח, יוצרת הזדמנות עבור היצואנים הישראלים גם בתחום מוצרי הטיפוח לגברים.

חברות הטיפוח הישראליות יכולות לקלוע לטעמם של הוייטנאמים. האיכות, החדשנות וההתאמה לשוק המתפתח מהווים נקודת פתיחה טובה לחדירה לשוק. בנוסף, לתעשיית הקוסמטיקה הישראלית ולמוצריה יש מוניטין טוב בזכות משאבי הטבע הייחודיים הארץ ישראליים דוגמת ים המלח, צמחי המדבר והגליל ועוד, המשמשים לייצור מוצרים חדשניים ואיכותיים, אשר זוכים להערכה רבה.

Vietnam Cosmetic Market Overview 2016

הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה בווייטנאם ומכון היצוא, מזמינים חברות קוסמטיקה ישראליות  להשתתף במשלחת עסקית לוייטנאם ב 10-14.7. המשלחת תקיים סדרת פגישות עסקיות עם קניינים ומפיצים בתחום.

לפרטים והרשמה למשלחת: nitzanp@export.gov.il

פוסט זה נכתב ע”י שירלי קויפמן, מינהל סחר חוץ

צור קשר עם:

צפריר אסף

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל