בחודש פברואר האחרון התקיים כנס בנושא “Make in India Week” במומבאיי שבהודו. בכנס השתתפו ראש ממשלת הודו ושרים מממשלתו, כ-102 נציגי מדינות שונות ומעל ל- 11,000 חברות הודיות וזרות גם יחד. זה היה אחד הכנסים הגדולים והמתוקשרים שהיו במדינה, ופרט לתצוגה ענקית של חברות הודיות, המדינות השונות וחברות זרות המייצרות בהודו, התקיימו גם כ 50 סמינרים המציגים את הזדמנויות ההשקעה השונות בהודו.
בנאומו בכנס אמר מודי כי “הודו צריכה להוריד בעלויות הייצור, לעשות שינויים ולהגביר את היעילות”. דברים מסוג זה מדגישים את הלך הרוח השוטף את הודו ולמרות שטרם פורסמו המשמעויות הנגזרות למשקיע או ליצואן הזר, נראה כי המטרה היא לסייע בפיתוח התעשייה תוך איתור האתגרים הקיימים והתאמת פתרונות יישומיים, הורדת חסמי מכס ורגולציה אחרים, עידוד השקעות חוץ ויצירת הקלות בכל התחומים על מנת לעודד עסקים בתוך המדינה.
“Make in India” הוא שמה של התוכנית החדשה אותה הגה ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי. מודי ידוע כאיש של חזון אשר מביא את תכניותיו מן הכוח אל הפועל, הוא הוכיח זאת בשנים בהן כיהן כמושל מדינת גוג’ארט וכיום עושה כל שביכולתו על מנת להוכיח זאת כראש ממשלת הודו מאז נבחר לתפקידו ב-2014. מודי מכיר בפוטנציאל הטמון בהודו בתחום הייצור, ובראשותו נעשים צעדים על מנת לקדם ולהגדיל את הייצור הן באמצעות חברות בינלאומיות והן באמצעות פיתוח הייצור המקומי. התכנית “Make in India” הנה אחת מתוכניות הצמיחה שאותן בנה לפיתוחה של הודו ומטרותיה העיקריות הן: להביא ליותר מקומות עבודה לצעירים ולהפוך את הודו למעצמה בתחום הייצור התעשייתי, כאשר הדגש הנו בתחום הטכנולוגי.
התחומים אליהם מכוונת הודו הנם תחומים שיכולים להביא להזדמנויות בשוק הישראלי. פיתוחים בתחום התרופות, אנרגיות מתחדשות, תקשורת, IT, ביוטכנולוגיה, תעשייה ביטחונית, ערים חכמות ומערכות אלקטרוניות. הודו מעוניינת להביא יותר ויותר שירותים לאזרחיה באמצעות כלים דיגיטליים החל מאספקת המים והחשמל ועד לגביית המיסים באמצעות הרשת.
ממשלת הודו לקחה את המהלך לצעד יישומי יותר והנגישה את האתרים עם מידע הכולל את המוצרים הרלבנטיים ושווקיהם, ההזדמנויות העסקיות והמקום לשאול שאלות ולהתייעץ, האתרים נגישים ונוחים לשימוש. אתרים אלה יכולים לסייע לקבלת מידע ראשוני, הבנת התחום יותר ועומק ויתרה מזאת הבנת התהליך עצמו והדרישות הרגולטוריות של המדינה שיכולות לסייע ליצואן/ משקיע המעוניינים.
וכפי שאמר ראש ממשלת הודו, זהו הזמן להסתכלות מעמיקה על השוק ההודי ובחינת ההזדמנויות העסקיות הטמונות בה.
לפרטים נוספים:
לאתר הארגון ההודי הלאומי לקידום השקעות לחץ כאן
לאתר הרשמי של Invest in India לחץ כאן
נכתב בשיתוף טלי סגל, צוערת בקורס הנספחים של משרד הכלכלה.