זהו. נגמר לו, טירוף הטניס השנתי של מלבורן. האוסטרלים קיפלו את הגראנד סלאם המקומי עד לשנה הבאה. במדינה בה ספורט היא הדת השלטת, הרי שלצד הקריקט והרוגבי, האליפות הזו היא חג משמעותי, אותו ניתן להשוות לאחד ‘משלוש הרגלים’. בחג זה נוהגים המקפידים לעלות אל מלבורן פארק שבשדרות באטמן בעיר וכתוצאה מכך, הקהילייה העסקית במדינה קופאות בתקופת הטורניר: משאים ומתנים נעצרים, הנהלות בכירות נמנעות מלקיים מפגשים ופרויקטים שלמים נדחים.
היו מעט הפתעות בטורניר האחרון, בעיקר אצל הנשים שם נכנעה סרינה וויליאמס לאנג’ליק קרבר הגרמנייה אך, אצל הגברים נובאק ג’וקוביץ’ הידוע בכינויו המחתרתי ‘נולה’, העמיק את שליטתו בענף.
עם כל הכבוד לענקי הטניס הללו, אנחנו פרובינציאלים ספורטיביים ומאוהבים בנקודה הישראלית. זה לא נאמר בציניות. יכול להיות שאיתור הנקודה הישראלית הוא חלק נכבד מתפקידו של הנספח הכלכלי דהיינו, לבחון סיטואציה כלכלית כלשהי בעולם, במטרה לשדך לה טאצ’ ישראלי שייעל את תוצאותיה. אבל למרות אי השתייכותנו הבולטת לפסגות הספורט העולמי, אנחנו משתדלים להתחבר אליהם בתיווך נקודות ישראליות חשובות יותר או שוליות ממש. לכל המבקש הגדרה ממצה בעניין הפרובינציאליות הספורטיבית בארץ, יעיין נא בערך העוסק בפיטורי מאמן הכדורסל דייוויד בלאט מקבוצת קליבלנד קבאלירס במסגרת ליגת הNBA.
מבלי לצמצם מהישגו של דודי סלע והצלחתו להעפיל לשלב השלישי בתחרות, הטניסאים הישראלים לדאבוננו, אינם מצליחים לאחרונה להעפיל לשלבים שמשודרים בפריים-טיים או משוחקים במגרשים המרכזיים. וזה חבל, כי אנחנו אוהבים ספורט ורוצים לראות טניס אבל גם מאוהבים בנקודה הישראלית וזו מתחמקת מאתנו לאחרונה.
החיבור שלנו לטניס העולמי ולהשתתפות בטורנירים גדולים אינו מאוד ותיק. שלמה גליקשטיין ב-81′ ועמוס מנסדורף ב-92′ הודחו בשלב רבע הגמר באוסטרליה. הטניסאיות משלו בכיפה בעשור שלאחר מכן עם כניסתן המרשימה של אנה סמשנובה ושחר פאר לדירוגים יפים. 2007-8 היו שנים מוצלחות עבור הישראלים באליפות אוסטרליה הפתוחה: שחר פאר הייתה קרובה כדי משחקון אחד מעלייה לחצי הגמר ביחידים ושיחקה בגמר הזוגות, והצמד הסימפטי, אנדי רם ויוני ארליך זכה באליפות הזוגות.
לכאורה, הנקודה הישראלית היא שבנעלי המותגים של נובאק ג’וקוביץ’ מותקנים מדרסים של יצרן ישראלי. כפיר תמיר, שילב בין קריירת נעורים כשחקן טניס עם קריירה בוגרת כטכנאי ייצור תותבות ומדרסים לנכים ורשם פטנט על סוג מדרסים שמשמש ספורטאים. מדוע לכאורה? שכן גם אם התרומה קיימת, צריך קצת פרופורציות, ואם חלק מהניסיונות לייחס ניצחונות של קליבלנד לשיטה כלשהי של דיוויד בלאט היו נראים לעתים קצת מוגזמים, לייחס את השליטה האבסולוטית של ‘נולה’ על מגרש הטניס לפס ייצור של חלק מהנעל, עלול להתדרדר ולהיות טיפל’ה מביך.
לכן מצאנו נקודה אחרת. אנקדוטלית. ליאור סושרד.
בין משחק למשחק, מצא לעצמו ‘נולה’ זמן ללכת להופעה של ליאור סושרד, ישראלי, שקיים סדרת הופעות באוסטרליה במקביל לקיום הטורניר. מאוחר יותר העלה ג’וקוביץ’ לרשת החברתית סרטון קצר של ליאור וקרא לאנשים לבוא לראות את ההופעה של קורא המחשבות, כי היא מדהימה.
למי שלא מכיר, ליאור סושרד הוא בחור בעל כשרון הופעה יוצא דופן, המשלב יכולות ביצוע גבוהות של מניפולציות פסיכולוגיות עם הומור נעים ואלו מעניקים להופעתו איכות בידורית גבוהה והפתעות מעניינות.
את הסקפטיים שבקהל הוא קורא לבמה, ושם הוא מביך אותם בסדרת ‘ניחושים’ המכים אותם בתדהמה וגורמים להם להטיל ספק בהטלת הספק.
ליאור אמנם לא מדגיש את היותו ישראלי אבל אין צורך להיות מומחה למבטאים, בוגר 8200, בעל אוזן רגישה כדי להבחין בכך וככזה, יכולותיו מפרסמות פן ישראלי שפוי, נעים ומשעשע אשר משכיח לעיתים את העובדה שרוב העולם מביט ברגיל אל עבר ישראל ורואה אותה דרך משקפיים שהורכבו אצל אופטומטריסט פלסטיני.
בסוף ינואר, הופיע ליאור בטלוויזיה האוסטרלית ו’ניבא’, כעשר שעות לפני פתיחת משחק הגמר בקריקט, שאוסטרליה תפסיד להודו בתוצאה 200-197, ושנובאק ג’וקוביץ’ ינצח את אליפות אוסטרליה הפתוחה. אחרי משחק הקריקט, קשה היה להשיג כרטיסים להופעה של ליאור בסידני והוא אולץ להוסיף הופעות נוספות…
אמור מעתה: טכניקות פסיכולוגיות של ליאור סושרד הם אלו שניצחו את אליפות אוסטרליה הפתוחה לשנת 2016, ורק כך ידע ג’וקוביץ’ שבמכת ההגשה האחרונה של אנדי מארי, יישלח הכדור העוצמתי עמוק ליד הקו הבסיס מצד שמאל. מכאן ועד לתנועה יעילה ולמכת החזרה מכרעת, זה היה רק עניין של מדרסים.