כ- 200 מדינות הסכימו על עסקה היסטורית בפריז להתמודדות עם שינוי האקלים. זאת הייתה תוצאה, שרבים קיוו לה, לאחר הכישלון הקודם בקופנהגן בשנת 2009.
נראה שהודו מלאה תפקיד מרכזי בסיום מוצלח של המשא ומתן בפריז ויחד עם זאת הצליחה לשמור על האינטרסים המידיים שלה.
מה הסכם פריז אומר להודו? מהן ההשלכות על הודו? הסכם פריז, כמוסכם על ידי מדינות החברות, מגדיר את הארכיטקטורה להפחתת פליטת פחמן וקובע את הדרך לשנים הקרובות כיצד להתמודד עם התחממות כדור הארץ.
הודו התעקשה על קיום של אחריות משותפת, אך שונה, לגבי מדינות מפותחות, לעומת מדינות מתפתחות, מה שהבהיר מתחילת המשא ומתן את האחריות העיקרית של המדינות המפותחות לצמצם באופן דרסטי את פליטת הפחמן שלהן ולספק את המימון, הטכנולוגיה הדרושה ובניית יכולות לפיתוח הכלכלות המתפתחות כדי לאפשר להן לעבור מצריכת פחם ודלקים מזהמים לאנרגיות ירוקות.
לשינויי האקלים השלכות קיומיות על חייהם של תושבי הודו.
בפוסט הקודם, ציינו איך עליה בטמפרטורה של מעלה אחת תשפיע על יבולי החיטה ועל חייהם של מיליונים החיים בקו החוף.
כאשר הבינו הנציגים ההודים, שלא יוכלו להשיג חלוקה צודקת והוגנת של מכסות פליטת הפחמן, דחפו לכיוון הגדלת המימון לטובת בניית יכולות חדשות לייצור אנרגיה מתחדשת. ההודים דרשו, שהמדינות המפותחות יתחייבו ל- 2.5 טריליון דולר, אבל המדינות המפותחות הסכימו להתחייבויות בסך 100 מיליארד דולר.
בסופו של דבר, עמדו נציגי הודו בוועידה על כך, שלאור צרכי האנרגיה הגדלים והולכים של תת היבשת, הודו תמשיך להשתמש בפחם ובמקביל תעשה את מרב המאמצים לעבור לאנרגיות ירוקות.
אגב פליטת פחמן. מעבר למזהמים הידועים כגון: תעשייה על סוגיה השונים, תחבורה מכל הסוגים, שריפות ועוד, יש בהודו מזהם נוסף, מאד פופולארי שנקרא ” Dung Patties” קציצות זבל.

זהו חומר הדלק הביתי של מאות מליוני הודים החיים בכפרים העניים ביותר, בפחות משני דולר ליום. “קציצות” אלו מיוצרות על ידי נשות הכפר, תוך ערבוב גללי בעלי החיים שברשותן עם קש ויצירת דיסקים עגולים המשמשים לבישול ואף חימום הבית.

הפופולריות הגבוהה של דלק זה, הצליחה להכניס אותו לאתר האון ליין של אמזון ואם תרצו, תוכלו אפילו, לקבל אותו באריזת מתנה.

ה”דלק” הזה פולט עשן רב בתוך הבתים ולאטמוספירה. זהו אחד האתגרים הגדולים של הממשל המרכזי בדלהי- להעביר את מאות המיליונים משימוש ב”קציצות” לשימוש באנרגיות יותר ירוקות כמו גז, שמש רוח חשמל ועוד.

חברות העוסקות בתחום האנרגיה, מוזמנות לפנות אלינו.
המחלקה הכלכלית בקונסוליה הישראלית בבנגלור, מקדמת את יחסי המסחר עם מדינות דרום הודו.