תאילנד, תוכנית פיתוח אנרגיה 2015-2016
(Thailand’s PDP (Power Development Plan
ביולי 2015 עדכנה תאילנד את תכנית פיתוח האנרגיה (PDP) שלה, שהחליפה את התכנית הקודמת של 2012-2021. התכנית המעודכנת מאגדת בתוכה את כלל תכניות האנרגיה במדינה והיא, בפועל, התכנית הלאומית האינטגרלית לפיתוח אנרגיה בתאילנד, המיועדת לשפר את יכולות שימור האנרגיה, פיתוח טכנולוגיות ליעילות אנרגיה וכן לדאוג לתחזוקה ויציבות האנרגיה לטווח הרחוק. עם זאת, יש לציין, כי תוכנית זאת רגישה לשינויים הצפויים עקב שינויים במדיניות הממשלה ובמקבלי ההחלטות.
התוכנית מתמקדת בעיקר בחשמל ובליבת התוכנית עידוד למעבר לשימוש באנרגיה מתחדשת, פחם וגז טבעי. התוכנית שמה מטרה להקצות לפחות 15% מהחשמל למניעת מחסור בחשמל בזמנים המועדים לכך ולוקחת בחשבון את הנעשה גם במדינות הסביבה (ASEAN).
תוכנית ה- PDP עתידה להתקיים בשילוב עם תכניות אחרות לשימור חשמל בתאילנד, כאשר המטרה היא הורדת מחירי החשמל למשתמשי הקצה. תוכנית הפיתוח לאנרגיה חלופית (AEDP: Alternative Energy Development Plan), הקיימת כיום, תמשיך להתמקד בביו-אנרגיה וצפויה להוסיף גם מערכות לאנרגיה סולרית וטורבינות. אלו יהוו תחליף ראוי לכלל תכניות האנרגיה המתחדשת וניתן לראות התפתחויות טכנולוגיות רבות בתחום בשנים האחרונות.
חשיבות תוכנית ה- PDP
תכניות להתייעלות בייצור חשמל באות לתת מענה לגידול בשימושים אך בנוסף, כל מדינה נדרשת לתת מענה לשחיקה של כלל תחנות הכח הקיימות כיום.
בחינת הגרף מעלה מראה, כי במידה ולא תהיה יכולת ייצור חשמל חדש, שתחליף את תחנות הכח הישנות, בשנת 2036 לתאילנד תהיה יכולת ייצור של 12,877 מגה וואט לעומת 37,612 מגה וואט, המשקפים את היכולת כיום. זה אינו כולל כמובן את הגידול בכלכלה וגידול נורמלי בצריכה. בשנת 2024, למעשה, יש עליית ביקוש על ההיצע, ולפי הצפי, בשנת 2036 לתאילנד יהיה צורך ביכולת של כמעט 50,000 מגה וואט, מה שיכריח את המדינה להשקיע רבות בהשגת יכולות אנרגיה שונות.
בעתיד, התוכנית צפויה לכלול ביו-דיזל ועוד טכנולוגיות ביו-אנרגיות, שיהוו תחליף לדלק הגולמי. עבור אנרגיה מתחדשת, השימוש בביו-אנרגיה צריך להיות מפותח ושמיש לפני שיהיה ניתן להשתמש בו עבור טורבינות ואנרגיה סולארית. בהסתכלות על “אנרגית חקלאות”, השימוש בטכנולוגיות של אנרגיה מתחדשת איזן את מחירי התוצרים בעשר השנים האחרונות (לדוגמה קנה סוכר ושמנים מהצומח) וימשיך להיות גורם מפתח לקביעת מחירי התוצרת החקלאית בעתיד.
למידע נוסף לחצו כאן.