עם הגידול הצפוי באוכלוסיית העולם מ -7 מיליארד כיום ל -9 מיליארד בשנת 2050, הצורך בתפוקה חקלאית משופרת מעולם לא היה גדול יותר. אחת הדרכים לשיפור הפרודוקטיביות היא באמצעות חדשנות טכנולוגית בחקלאות: החל מפיתוח וגידול זנים חדשים, דרך טכנולוגיה בת קיימא להגנת הצומח, עבור בטכנולוגיות המתמקדות בשלב של ‘לאחר קטיף’, בריאות בעלי החיים, פתרונות ההזנה, החקלאות הימית, חקלאות הקרקע, טכנולוגיות ההשקיה והחקלאות המדויקת.
הבנק הלאומי לחקלאות ופיתוח הכפר (NABARD), שהוקם בשנת 1982, הוא אחד הבנקים החזקים בעולם בתחום, שלו סניפים בכל רחבי הודו. הבנק התחייב ליוזמות רבות לקידום חקלאות בת קיימא. עם זאת, בסיס הידע העצום הזה לא תמיד מתורגם לשיתוף והפצת המידע באופן שיטתי.
מהצד האחר, הניסוי המוצלח של פרויקטים המשותפים להודו ולישראל במדינות שונות, מציגים מודלים מעולים וידע רב על שיטות חקלאיות בנות קיימא. אחת המטרות של הנספחות הכלכלית של מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה, הפועלת בשגרירות ישראל בניו דלהי, הינה להקל על שחזור ושכפול הצלחות אלה והפצת הידע לחברות, החקלאים והממשלות בהודו.
בתוך כך, פועלת הנספחות הכלכלית בשגרירות ישראל בניו דלהי, בשיתוף פעולה עם משרדים אזוריים של NABARD ועורכת סדנאות ברחבי הודו, כדי להציג שיטות וטכנולוגיות חקלאיות שיכולות להשפיע על פרנסת החקלאים העניים בהודו. מטרה נוספת של הסדנאות היא לפתח אסטרטגיה ותכניות פעולה לקידום סדר היום של חקלאות בת קיימא (לרבות: גידול יבול, בעלי חיים, דיג, מודלים משולבים/מערכות חקלאות וכו’).
לאחרונה, נערכו סדנאות משותפות במדינות ביהאר, פונג’אב והימצ’אל, יחד עם המשרדים האזוריים של NABARD ואלו הוכתרו כהצלחה. בכל סדנה השתתפו מומחים ואגרונומים ישראליים בזירות שונות, כמו: חממות וחקלאות מוגנת, מיקרו-השקיה, טפטוף, פלסטיקה, מחלבות וכו’. בסדנאות נטלו חלק נציגים של חברות ישראליות כמו נטפים, אגרוטופ, SCR Dairy, Rivulis, Biobee ו – Mapal .
אנו מאמינים, כי NABARD הוא ארגון רלוונטי ביותר לכל פעילות ממשלתית או תאגידים חקלאיים, המאפשר ליצור שרשרת קשרים אנכית, כמו גם יכולת לפעול כערוץ להבאת חידושים ישראליים בענף החקלאות לקרקעות הודיות. במסגרת זו, ברצוננו להמשיך בתכנית שלנו לחלוק את השיטות והידע הטובים ביותר, באמצעות הסדנאות לעיל, שייערכו במדינות אחרות בהודו.
חברות עם טכנולוגיה חקלאית מוכחת, שמתאימה לאזורי הכפר בהודו, המעוניינות להשתתף בסדנאות כאלה, מוזמנות ליצור עמנו קשר.
אז עם מי אפשר לדבר בנושא?
ניתן לפנות אל הדואר הכללי של הנספחות הכלכלית בשגרירות ישראל בניו דלהי בכתובת: delhi@israeltrade.gov.il
או ישירות אל נועה אמסלם, קצינת הסחר האמונה על תחום קידום טכנולוגיות מים וחקלאות בנספחות המסחרית בכתובת: noa.amsalem@israeltrade.gov.il
ושיהיה לכולנו בהצלחה 🙂