Made In China 2025 – הזדמנות לחברות הישראליות

השנים הקרובות טומנות בחובן הזדמנויות שונות לחברות הישראליות להשתלב בשוק הסיני. אחת ההזדמנויות המרכזיות היא פתרונות מתקדמים לתחום הייצור.

צוות הנספחות שלנו בדרום סין כבר החל לפעול בנושא וביולי האחרון קיימנו אירוע ראשון, בשיתוף עם משרד המסחר של הפרובינציה MOFCOM Guangdong, ובהשתתפות עשר חברות ישראליות עם פתרונות מתאימים מתחומים שונים, כמו מים, אוטומציה ותוכנה. במהלך האירוע נערכו פגישות, שתואמו מראש והשתתפו בהן נציגי 37 חברות סיניות.

בחודשים הקרובים אנחנו מתכננים אירועים נוספים ונשמח לשלב חברות ישראליות נוספות. לאירועים מוזמנים נציגי חברות סיניות יצרניות, שמחפשות פתרונות מתאימים והם אינם מתאימים לאיתור מפיצים.

התחום של חיפוש אחר פתרונות מתקדמים לייצור זוכה למינוף ברמה הפדרלית. לפני כשלושה שבועות, ב-21 באוגוסט, במהלך אירוע פורמלי, התייחס ראש ממשלת סין, מר Li Keqiang בדבריו לנושא פיתוח הייצור המתקדם בסין ועודד את התעשייה הסינית לפתח ייצור יעיל וחדשני, במטרה לסייע להתניע את הכלכלה המאטה. לדבריו, כעוגן תעשייתי, הייצור בסין צריך להפוך להיות יותר מקצועי ומתוחכם, דרך פתרונות חדשניים.

תוכנית Made in China 2025 הוצגה במאי האחרון כתכנית עשר השנים, המיועדת להפוך את סין ל”כוח עולמי יצרני”. תכנית זו היא חלק מתכנית גדולה יותר של 30 שנה’ המחולקות ל-3 מקטעים של 10 שנים כל אחת.

לתכנית הוגדרו 9 משימות ייעודיות, שכוללות, בין היתר, קידום היכולת לחדשנות בסקטור התעשייתי וכן קידום ייצור ידידותי לסביבה. ראש הממשלה ציין בדבריו, כי בכדי למשוך יותר יצרנים ולדחוף את הצמיחה, הוא דוגל בהרחבת השימוש בטכנולוגיות של תלת מימד וכן כלי ייצור איכותיים ומתקדמים ורובוטים לתעשייה.

פרובינצית גואנגדונג שבדרום סין ידועה כבית החרושת של העולם. מייצרים כאן כמעט הכל. רוב הסמארטפונים והטאבלטים, מוצרי אלקטרוניקה שונים, בגדים, נעליים, רהיטים ועוד שלל מוצרים יומיומיים, שאנחנו מכירים ומיובאים מסין, עשויים להגיע מכאן.

אירוע פגישות עסקיות שהתקיים בגואנגז’ו ביולי 2015

בתגובה לתכנית של הממשל הפדרלי, השיק ממשל הפרובינציה של גואנגדונג מדיניות תומכת והגדיר שש ערים ומחוז בגדה המערבית של נהר הפנינה כרלוונטיות לתחום: Zhuhai, Foshan, Zhongshan, Jiangmen, Yangjiang, Zhaoqing, Shunde district.

נתונים רשמיים, שהועברו אלינו מהצד הסיני, מציגים השקעה צפויה של מיליארדי יואנים בתחומי הייצור השונים. עדות להשקעה הגבוהה הצפויה עולה גם מהגדרת יעדי הפיתוח של ממשל הפרובינציה בתחום הייצור, שכוללים את הגדלת ההיקף התעשייתי בתחומים שונים. לדוגמה, עד שנת 2017, היקף תעשיית הציוד לטובת ייצור, צפוי לגדול מידי שנה בממוצע של 15%. עלייה זו תהיה מורכבת מציוד לייצור חכם, ציוד ימי הנדסי, ציוד לחיסכון באנרגיה והגנת הסביבה, ציוד לרכבות, ציוד לתעשייה אווירית, ציוד לאנרגיה מתחדשת, ציוד לתעשיית הרכב ולתעשיית הלוויינים. כל אלו מהווים כ-40% מתעשיית הייצור של הפרובינציה.

כמו כן, הממשל המקומי צופה עלייה משמעותית ביכולת לחדשנות. עד שנת 2017, ההוצאות על מחקר ופיתוח יהוו כ-2.7% מהערך המוסף לתעשיית הציוד לטובת ייצור. ההוצאה על מו״פ של חברות משמעותיות בסקטור תגיע אף ליותר מ-5% מרווח המכירות שלהן.

כל אלה טומנים בחובם הזדמנות לחברות הישראליות, שיש להן פתרונות מתאימים ורואות בשוק הסיני, על מורכבותו הרבה, יעד מתאים.

אני מזמינה חברות ישראליות עם פתרונות מתאימים, שכבר פועלות בסין או נמצאות בשלב מתאים לפעילות בסין, לפנות אליי. נשמח לנסות לסייע ולשלב אתכם בפעילויות הבאות.

צור קשר עם:

נועה היינמן

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל