שווי שוק הקוסמטיקה בטאיוואן 3.3 מיליארד דולר, אך הוא מתפתח במהירות וכיום, צריכת הקוסמטיקה לאדם מדורגת שלישית באסיה אחרי יפן ודרום קוריאה. נתון מעניין נוסף הוא, שמחצית ממוצרי הקוסמטיקה בטאיוואן הינם של חברות זרות. השוק הטאיוואני פתוח למותגים חדשים ממדינות שונות ואין נאמנות מיוחדת דווקא לחברות טאיוואניות, בעיקר בשל העובדה שחברות זרות נתפסות כיוקרתיות יותר.
בדומה למקומות אחרים בעולם, גם בטאיוואן המכירות עולות בתקופות החגים, וצריכת הקוסמטיקה עולה במיוחד סביב חגים מסחריים הנחגגים במדינה כמו חג הסינגלס (11/11), ולנטיינס ויום האם.
רבים מהטאיוואנים גם קונים מוצרי קוסמטיקה באינטרנט, מה שמאפשר לגברים טאיוואנים לקנות מוצרי קוסמטיקה בפרטיות וללא מבוכה.
קטגוריות המתפתחות במהירות הינה מוצרי דרמו קוסמטיים. בעוד שלמוצרי קוסמטיקה בסיסית השוק נמצא בסטנגנציה מסויימת וזאת בעיקר בשל התחרות הרבה, מוצרי דרמו קוסמטיים זוכים לפופולריות מצד הקהל, אשר מוכן לשלם על כך פרמיה. קטגוריה נוספת הינה קטגוריית המוצרים הטבעיים והאורגניים, שגם שם קהל הצרכנים מוכן לשלם סכומי כסף רבים יותר.
באופן לא מפתיע, מוצרי ים המלח מובילים בקטגוריית מוצרי הקוסמטיקה הנמכרים בטאיוואן. מוצרי ים המלח מזוהים עם יתרונות בריאותיים רבים ומחירם בטאיוואן גבוה ביותר, אך לא מרתיע את הצרכנים. מעבר לחברות המוכרות את מוצרי ים המלח, ישנן חברות ישראליות מצליחות נוספות הפועלות בטאיוואן.
אולי הכניסה הישראלית המתוקשרת ביותר לשוק הקוסמטיקה הטאיוואני הייתה בשנה שעברה: “סבון של פעם“. הרשת, אשר נחלה הצלחה רבה ביפן, החליטה להתרחב גם לטאיוואן. עד כה, כבר יש לרשת ארבעה סניפים במיקומים מרכזיים בטאיפיי והיא נתפסת בשוק המקומי כמותג יוקרתי הזוכה לפופולריות רבה. גם “אהבה”, “קמדיס” ו”מורז” פועלות בטאיוואן.
בהתאם לכך, אחת לתקופה אנו מקבלים פניות מחברות קוסמטיקה מקומיות אשר מעוניינות לייבא מוצרי קוסמטיקה אורגנית.
מכל השווקים באזור, היתרון של טאיוואן הוא, ששיווק בהצלחה בטאיוואן יכול להוות בהמשך נקודת כניסה גם לשוק הסיני. חברות המעוניינות בפרטים נוספים בתחום הקוסמטיקה מוזמנות לפנות אלי בכתובת: taipei@israeltrade.gov.il