באירוע שהתקיים אתמול קרא הסקטור הפרטי לממשלת תאילנד להתמקד בקידום מחקר ופיתוח (R&D), פיתוח יכולות אנושיות ושיפור יכולות כוח אדם (Capacity Building), וכן ליברליזציה של סקטור השירותים, על מנת לאפשר לתאילנד להיות תחרותית יותר לפני ועם הכניסה לאיחוד האסייאתי המשותף (ASEAN Economic Community).
על מנת ליצור מוצרים בעלי ערך מוסף, על ממשלת תאילנד להמשיך ברפורמה בכלכלה, שהחלה מאז ההפיכה, קרא יו"ר ארגון הגג של לשכות המסחר התאילנדי (JFCCT), מר סטנלי קאנג, וכן להשקיע משאבים בפיתוח תשתיות (תאילנד מתכננת השקעה אדירה של עשרות מיליארדי דולרים בשנים הקרובות בתשתיות, לוגיסטיקה ומערכות מידע) וכן השקעות לטווח הרחוק בכוח אדם, כדוגמת חינוך, חדשנות וכו'.
קאנג הוסיף, כי למרות שתאילנד עדיין מדינה מובילה באזור, התחרות באסיין (ASEAN) הופכת לקשה יותר ויותר ותאילנד חייבת להשקיע בטכנולוגיות והשקעה ביכולות כוח אדם שיקפיצו אותה קדימה ויתנו לה ערך ייחודי.
לתאילנד, שמשקיעה רק כ- 0.25% מהתוצר שלה (GDP), ברור בימים אלו, כי ללא השקעה במחקר ופיתוח לא תהיה למדינה אפשרות להתחרות בשכנותיה ומדינות אחרות. וייטנאם עומדת על כ- 0.2%, מלזיה כבר היום עומדת על כ- 0.5% ויפן על כ- 3.1%.
יש לציין, כי תחזית הצמיחה לתאילנד לשנת 2015 עומדת על בין 4-5% והצפי הוא לגידול של כ- 2% צמיחה בייצוא. המטרה המוצהרת של תאילנד היא השקעה של כ- 1% מהתוצר עד 2016 במחקר ופיתוח (R&D).
לדעתי, לחברות הישראליות יש המון מה לתרום בתחומים עליהם עתידה תאילנד לשים את הדגש בשנים הקרובות, קרי: חדשנות, טכנולוגיות עיליות תשתיות מערכות מידע ותקשורת (ICT).
לראיה, באירוע שהתקיים בסוף שנת 2014, הדגיש ראש ממשלת תאילנד, הגנרל פריוט צ'אן אוצ'ה (General Prayut Chan-Ocha), כי לתאילנד יש צורך בהשקעה בטכנולוגיות ליצירת יתרון תחרותי על פני שכנותיה.
הנספחות המסחרית בבנגקוק עומדת לרשות החברות הישראליות בכל עת.
בבקשה לסיוע לפעילות בתאילנד ניתן לפנות כאן.