הנספחות הכלכלית בטאיוואן לקראת 2015 – פנינו לאן?

רק עברו חלפו להם החגים ושנת 2014 כבר כמעט מאחורינו. זו היתה שנת עשייה פורייה רוויה בפגישות, משלחות, כנסים והסכמים. רגע לפני שהשנה נגמרת, חשבנו שנכון יהיה לשתף אתכם בנושאים העיקריים בהם נרצה להתמקד בשנה הבאה. אלו שלושת התחומים העיקריים:

1. חיזוק השת”פ בין תעשיות ההיי-טק של ישראל וטאיוואן: חברות ההיי-טק הטאיוואניות מצויות בתחרות קשה עם התעשיות עתירות הידע הותיקות של יפן ודרום קוריאה מחד והתעשייה המתעוררת של סין מאידך גיסא. לכן, עלה במידה משמעותית הצורך מצד טאיוואן בהטמעת חדשנות טכנולוגית.

לדעה זו שותפה גם ממשלת טאיוואן, אשר עוד לפני תום 2014 תשלח לישראל שתי משלחות רשמיות. משלחת אחת מטעם מכון המחקר הכלכלי המוביל CIER, אשר תבחן את כדאיות השת”פ המדעי עם ישראלי ומשלחת מטעם משרד המדע, אשר תגיע לישראל על מנת ללמוד על האופן בו תומכת ממשלת ישראל ביזמות וחדשנות ועל שת”פ בין האקדמיה למגזר התעשייתי. אנו גם מקווים לחתום השנה על הסכם מו”פ עם ממשלת טאיוואן, אשר יאפשר מימון לפרויקטים משותפים. כמו כן, הנספחות מלווה אנשי עסקים טאיוואנים המתעתדים לגשת למכרז תכנית החממות הטכנולוגיות של המדען הראשי. מטרתנו להמשיך ולעבוד מול התעשייה המקומית, בדגש על חברות אלקטרוניקה, ולקרב אותן לשוק הישראלי. הבאת בכירים מחברות מובילות בטיוואן לישראל נמצאת אצלנו בראש האג’נדה היומיומית ואנו מקווים לבוא עם בשורות טובות כבר ברבעון הראשון.

2.תרופות ומכשור רפואי: אזרחי טאיוואן נהנים מביטוח בריאות ציבורי מהטובים בעולם – שירות טוב ומקיף בעלות שווה לכל נפש. בטאיוואן מוכנות גבוהה לאימוץ חדשנות בתחום הרפואי. ההתעניינות בחברות הישראליות גבוהה ביותר, ויעידו על כך עשרות הפגישות, שנקבעו בתערוכת מדיקה בנובמבר 2014 בין חברות ישראליות וטאיוואניות. כבר כיום מתקיים שת”פ מכובד בתחום ורק בשנת 2014 בלבד ניתן למנות את ההצלחות הבאות: אחד מבתי החולים הטובים באי רכש מכשור מתקדם של חברת אינסייטק, הוקם מיזם משותף בין חברת AB הישראלית לבנקיו הטאיוואנית לשתלים דנטליים, וחברות ישראליות נוספות, אשר חתמו בשנה האחרונה על הסכם הפצה עם מפיצים טאיוואנים, אך לצערנו אנו מנועים מלהזכיר שמות. להערכתנו, זהו רק קצה קצהו של הפוטנציאל ובכוותנו להתמקד השנה בתחום זה.

כמו כן, טאיוואן טומנת בחובה גם הזדמנות לשוק הסיני. ממש לאחרונה נחתם בין סין וטאיוואן הסכם הכרה הדדית לניסויים קליניים. משמעות ההסכם היא, שתרופות ישראליות, אשר יקבלו רישיון בטאיוואן לא יצטרכו לעבור את אותו תהליך בסין. בטאיוואן הליך הרישום פשוט וקצר בהרבה מאשר בסין, ולכן חברות ישראליות, אשר יבחרו לשווק תרופות בטאיוואן, יוכלו לאחר מכן לשווקן ביתר קלות גם בסין. מטרתנו להגדיל את החשיפה של תעשיית מדעי החיים הישראלית בטאיוואן הן בתחום הרפואי והן בתחום הפארמה. אנו מקווים לארגן השנה משלחת חברות ישראליות בתחום הציוד הרפואי לטאיווואן.

תמונה: Wdshu

3. טכנולוגיית מים: על אף שטאיוואן נהנית ממשקעים מרובים, חלקים נכבדים ‘הולכים לאיבוד’ וזורמים הישר אל הים. כמו כן, ישנן בעיות רבות בצנרת, אחוז איבוד המים גבוה ואיכות מי הברז ירודה. גם השפעת ההתחממות הגלובלית מורגשת וכמות המשקעים משתנה. בשל כך, ממשלת טאיוואן החליטה לעלות את תעריף המים, שעד כה היה נמוך למדי. גורמים ממשלתיים מאותתים, כי הם מעוניינים לערוך מקצה שיפורים בתחום המים, ולהערכתנו לחברות ישראליות פוטנציאל רב. משלחת חברות המים הישראליות בנובמבר 2014 הינה רק נקודת פתיחה מבחינתנו לקידום פרויקטים בין ישראל לטאיוואן בתחום בקרת, טיהור וסינון מים.

חברות המעוניינות להשתתף בפעילותינו בתחומים האלו או בתחומים אחרים, מוזמנות לפנות לנספח הכלכלי דורון חמו בכתובת:
taipei@israeltrade.gov.il

צור קשר עם:

דורון חמו

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל