על פי נתוני הבנק העולמי, מגזר החקלאות בפיליפינים מהווה כ-12% מהתמ”ג ומעסיק למעלה משלושים אחוזים מכוח העבודה במדינה. כמו כן, כ-40% משטחה של המדינה ניתן לעיבוד חקלאי.
עם זאת, החקלאות במדינה פרימיטיבית למדי ובעשורים האחרונים המגזר סבל מהזנחה. לאחרונה, חל שינוי במגמה זו.
בחודש שעבר, ממשלת הפיליפינים הודיעה, כי תגדיל את התקציב המיועד לפיתוח החקלאות וכי בשנת 2015 יושקעו במגזר 62 מיליארד פזו פיליפיני (1.4 מיליארד דולר), מתוכם, 26 מיליארד פזו פיליפיני (כ-600 מיליון דולר) יושקעו בפרויקטי השקיה.
בנובמבר הקרוב תצא לפיליפינים משלחת חקלאית כחול-לבן, ומספר חברות ישראליות מובילות כבר אישרו את השתתפותן. בתכנית מפגשים עם משרד החקלאות וחברות מקומיות ובחינת המגזר החקלאי מקרוב במחוזות החקלאיים המרוחקים מהבירה מנילה. במסגרת הביקור החברות יבחנו אפשרויות להשקעה מטעם החברות הישראליות בשווקי החלב, ההשקיה וניהול מים.
ההרשמה למשלחת עדיין פתוחה. חברות המעוניינות להשתתף מוזמנות לפנות לנספח הכלכלי בכתובות:
Doron.Hemo@israeltrade.gov.il
Philippines@israeltrade.gov.il
*הפוסט נכתב על ידי רוני אורן, עובדת המחלקה הכלכלית.