הצבא האוסטרלי חושף את ההתקפה: מל”טים וסייבר
הצבא האוסטרלי מציג את עצמו כצבא הגנה ונמנע באופן מסורתי מלחשוף פרטים אודות היערכותו למתקפה, אולם חוק חופש המידע באוסטרליה אילץ לאחרונה את הצבא לחרוג ממנהגו בשתי נקודות מעניינות: כוונת רכש של מל”טים תוקפים ואימוץ שיטת לחימה בסייבר.
The Sydney Morning Herald פרסם במאי 2009 סקופ בטחוני, לפיו ג’ף בראון, מפקד חיל אוויר האוסטרלי מתעתד לרכוש מספר סוגים של מל”טים וביניהם גם מל”טים תוקפים מהסוג שמפעילה ארה”ב באפריקה ובמזרח התיכון זאת, כחלק מתכנית “חומש” להצטיידות צבא אוסטרליה.
חיל האוויר האוסטרלי עשה בעבר שימוש במל”טים ישראלים מסוג “הרון” באפגניסטן, אך ניתן להבין מהתבטאותו של בראון כי בכוונת האוסטרלים להגדיל את צי כלי התעופה הלא מאוישים, תוך ביצוע רכש מארצות הברית וכי בבקשת הרכש עליה המליץ נמצאים מל”טים לצרכי ריגול מסוג Triton וכן מל”טים טקטיים בעלי אפשרויות תקיפה כמו Predator ו – Reaper.
דבריו של מפקד חיל האוויר האוסטרלי הם המשך ישיר לחשיפה נוספת בתחום התקיפה, שמקורה בצבא אוסטרליה. מסמכים רשמיים של צבא אוסטרליה, שפורסמו לאחרונה לבקשת כלי תקשורת, חשפו יכולות לוחמה אלקטרונית/תקיפות סיגינטיות המאפשרות לצבא בצד ההגנתי: לשבש מערכות צבאיות כולל להשתלט מרחוק על מטוסים ובצד ההתקפי: להשתלט על רשתות ומערכות מחשוב גם לצרכי ניהול לוחמה הפסיכולוגית מגוונת. נגישות והשפעה על מערכות מחשב רחוקות ואחיזה ביכולות סיגינטיות של שינוי נתונים ושליטה בו, מחייבת נגישות לפרוטוקולים של יישומים, תוך חציית הגנות חזקות, המצאת והחדרת כלים סיגינטיים תוקפים, שידור וקליטה של הנתונים מאחור ועוד.
באתר ISRAELDEFENSE, סקר עמי רוחקס דומבה את יכולות הסייבר של אוסטרליה תוך הישענות על מאמר אקדמי של מומחי סייבר שטענו, כי יכולות תקיפה סיגינטיות שפותחו על ידי ה-ASD)Australian Signals Directorate), המקבילה האוסטרלית ליחידה 8200, נסמכות על הסיוע שניתן ליחידה מידידותיה בבריטניה ובארה”ב, והן שמאפשרות לה את הנגישויות הנדרשות על מנת להצליח להשתלט על מחשבים מרוחקים. לטענתו, קיים אף קשר בין יכולות הסייבר של האוסטרלים לבסיס מודיעין סודי שמחזיקה ארצות הברית על אדמת אוסטרליה המכונה: “PINE GAP“, המנוהל בין היתר על ידי ה – CIA וסוכנות הציתות NSA ושמשמש כמרכז הפעלת מל”טים של ארצות הברית.
השימוש בכלים סיגינטיים ללוחמת הסייבר כמו-גם השימוש בכלי טייס לא מאוישים, ניצבים במרכז העצבים של המודיעין הצבאי שברוב המקרים אינו מקבל פרסום. המודיעין והצבא באוסטרליה, נבנו על בסיס בריטי מובהק, נוטים בשנים האחרונות יותר ויותר לכיוון האמריקאי שילוב, אשר יש ביכולתו למקסם את התוצרים האוסטרלים, הן הצבאי והן המודיעיני. שימוש בטכנולוגיות אמריקאיות מתקדמות בתחום הצבאי/מודיעיני תוך שילוב היתרון “היומינטי” הקלאסי של הבריטים עשוי להפוך את אוסטרליה לאחד העפרונות המחודדים בקלמר ולפיכך, לשותפה אסטרטגית משמעותית עבור כל מדינה בעולם.
יתכן, כי שותפות האינטרסים והיחסים הקרובים עם האמריקאים אינם מקנים לתעשייה הישראלית תחרות הוגנת במכירת מטוסים לא מאויישים, אולם עצם כוונתה של אוסטרליה להצטייד ולרכוש כלים מודיעיניים בתכנית החומש הקרובה יתכן ומהווה פוטנציאל לייצוא ישראלי של תעשיות שונות בתחום. כאנקדוטה נציין רק כי האותיות המרכיבות את הקוד הבינלאומי של ישראל הוא לב ליבו של המודיעין הצבאי Intelligence, Surveillance and Reconnaissance= ISR…