במהלך חודש מרץ האחרון הגיעה משלחת של גוף התקשורת הממשלתי בסינגפור IDA) Infocomm Development Authority), לביקור בישראל. IDA הוא הלכה למעשה המדען הראשי בתחום התקשורת של סינגפור, הרגולטור ואף המבצע כל הקשור לתקשורת, רשתות, סלולר ותעשיית ה IT בסינגפור. תחת הגוף מנוהלת גם קרן של 200 מיליון דולר להשקעות בחברות סטארט-אפ (השקעות בשלב הרעיון – Seed וסבב גיוס ראשון ושני). הגוף הגיע לארץ במטרה ללמוד, להתרשם ולבדוק איך להדק את שיתוף הפעולה עם ישראל במסגרת דיוניו אודות תכנית האב (Masterplan) לסינגפור לשנים 2015-2025.
בסיוע ותיאום של הנספחת הכלכלית בסינגפור, נפגשה המשלחת במהלך הביקור עם נציגים ממשרד ראש הממשלה, הכלכלה, התקשורת והמדען הראשי, ובעיקר עם גופים מהשוק הפרטי כקרנות הון סיכון, אנג’לים פרטיים, חברות סטארט אפ וחברות בצמיחה, יזמים וגופי תקשורת. סך הכל נפגשו חברי המשלחת בשלושה ימים עם נציגים מכ- 30 גופים שונים על מנת להבין את האקו סיסטם הישראלי המפורסם.
הביקור סוכם על ידי חברי המשלחת כמוצלח ומרתק, ואנו צופים כי הוא יוביל בהמשך הדרך לשת”פ הן בין גופים פרטיים ישראלים למקומיים, והן בהשקעת וחיבורים של היכולות הישראליות לתעשייה הממשלתית הנרחבת בתחום זה בסינגפור.
ביקור המשלחת הינו חלק ממגמה חיובית אותה ניתן לרשום לרבעון הראשון של 2014. לראייה, על פי נתונים שפורסמו על ידי IE סינגפור, סך הסחר סינגפור- ישראל בתקופה זו זינק ב- 44.4% ל- 604.6 מיליון SGD (דולר סינגפור 1 שווה בערך 2.80 ₪) לעומת 418.7 מיליון SGD בתקופה המקבילה בשנה שעברה. מינואר עד מרץ 2014, ישראל ייצאה בשווי 373.7 מיליון SGD סחורות לסינגפור. סינגפור לעומתה, ייצאה בשווי 8230. מיליון SGD סחורות לישראל באותה תקופה.
על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בישראל, ישראל מייצאת בעיקר ציוד חשמלי לסינגפור, ואילו סינגפור מייצאת בעיקר מכונות וציוד מחשב לישראל.
ב-2013 הסחר הכולל בין שתי המדינות הגיע לשיא של 1,956 מיליארד דולר סינגפורי. לאור יחסי המסחר הטובים בין המדינות הן בסקטור הציבורי והן בסקטור הפרטי ועל פי המגמה של השנתיים האחרונות, קיימת ציפייה שהסחר הבילטרלי ימשיך לצמוח.