הבנק העולמי: אינדונזיה טיפסה מהמקום ה- 16 למקום העשירי ככלכלה הגדולה בעולם

indonesian money Rupiahאינדונזיה היא הכלכלה העשירית בגודלה בעולם, התורמת 2.3% מהתוצרת הכלכלית העולמית, זאת על  פי דוח שפורסם ע”י הבנק העולמי בימים האחרונים.

הדוח מתבסס על ממצאים מתוכנית ההשוואה שנערכה בשנת 2011 (ICP), אשר משווה את התמ”ג מותאם לכוח הקנייה PPP. הדוח מציין, כי אינדונזיה קפצה 6 מקומות בדירוג ועקפה מדינות כמו דרום קוריאה, קנדה וספרד. הדו”ח מתבסס על איסוף של 7 מיליון ציטוטי מחירים מ- 199 הכלכלות המובילות בעולם. העשירייה הפותחת את הדוח היא: 1. ארה”ב, 2. סין, 3. הודו, 4. יפן, 5. גרמניה, 6. רוסיה, 7. ברזיל, 8. צרפת, 9. בריטניה ואינדונזיה כאמור סוגרת את העשירייה.

הבנק העולמי משווה בין שני סוגי כלכלות, אלו המבוססות על הכנסה גבוהה לפש לעומת ככלה המבוססת על המעמד הבינוני. שש הכלכלות הגדולות בעולם עם הכנסה גבוהה לנפש תורמות 32.9% מה GDP העולמי, לעומת סין הודו ברזיל רוסיה מקסיקו ואינדונזיה אשר תורמות אחוז כמעט זהה 32.3%. ההבדל הוא כמובן בחוק המספרים הגדולים ובעובדה כי 6 המדינות האחרונות שהוזכרו מהוות כמעט כמחצית מאוכלוסיית העולם.

כפי שכבר פורסם רבות, ארה”ב עומדת להפסיד את המקום הראשון בעולם כתורמת הגדולה לכלכלה העולמית לטובת סין. עם זאת, העיתוי מפתיע ועל אף הציפייה של ארגון ה OECD, כי זה יקרה בסוף שנת 2016, והשאיפה הסינית כי היא תצליח לרסן את הצמיחה שלה ולקטוף את המקום הראשון ב- 2019, הכל כבר מודים כי המהפך יקרה כבר בסוף השנה הנוכחית. ארה”ב מחזיקה במקום הראשון בטבלה משנת 1872ת עת עקפה א תבריטניה בראש המצעד.

שר האוצר האינדונזיה, צ’אטיב בסרי (Chatib Basri) מסר, כי “הפרסום הוא למעשה הכרה במדיניות הכלכלית של הממשלה, וכי ההתקדמות המשמעותית שראתה אינדונזיה משמעותה שהמדינה צועדת במסלול הכלכלי הראוי”. כמובן שהממשלה תשמח להשתמש בנתון המרשים בימים אלו. בחירות כבר אמרנו??

עובדה מוגמרת שראויה להיות מוזכרת בהקשר האינדונזי, ומוזכרת בכל המחקרים של הארגונים השונים, מציינת כי אי השיוויון במדינה גדל בקצב מסחרר, והגידול ב- GDP אינו מחלחל באופן שווה כלל ועיקר לכל שכבות האוכלוסיה. נהפוך הוא. 40% ממשקי הבית, אלו בעשירונים התחתונים, חוו צמיחה של 1.3% בשנים 2003-2010, בעוד שני העשירונים העליוניםחוו צמיחה של 5.9%. כל הממצאים הוכיחו ללא עוררין, כי העשירים מתעשרים הרבה יותר מקצב ההתקדמות של המעמדות החלשים במדינה, ולראייה הנתונים מראים כי בג’קרטה התמ”ג לאדם עומדעל 8,500 דולר בעוד שבפרברים עומד אותו הנתון על 2,500 דולר.

כל זאת לא ייטיב להשתנות כל עוד הממשלה עצמה נוטה לסבסד את המעמד הבינוני-גבוה, למשל באמצעות סובסידיות חסרות תקדים על מחירי הדלק, המשפיעים לרוב על המעמד הגבוה אשר צורך אותו.

תומאס פיקטי, מישהו??

צור קשר עם:

רון שניר

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל