משלוח מנות מווייטנאם

הנספחים המסחריים המשרתים בכל העולם הם בראש ובראשונה אזרחי ישראל. בתור שכאלה, ועל אף שאנו עובדי מדינה ומייצגים את הממשלה ואזרחיה, גם אנחנו עוסקים לא מעט בספורט הלאומי הישראלי- קיטורים.

אכן, יותר מדי פעמים הממשק של הישראלי הממוצע עם ממשלתו הוא מתסכל ואף מדכא: מסים, תהליכים בירוקרטיים, ניירת, איטיות ועוד צרות שונות ומשונות. גם אנחנו, הנספחים המסחריים, חשופים לכל אלה ומתמודדים לא פעם עם בעיות הנוצרות דווקא בשל נכונותנו לצאת למספר שנים לשליחות בחו”ל בשירות אותה מדינה.

אף על פי כן, מדי פעם אנו זוכים להוביל או להיות שותפים לאיזה “ונהפוך הוא” קטן- שינויים ושיפורים שהמדינה יוזמת לטובת אזרחי ישראל, ובעיקר לטובת יצואניה.

לכבוד חג הפורים אני מבקש להגיש לכם משלוח מנות – כמה שינויים שמובילים הנספחות המסחרית ומשרד הכלכלה לטובת היצוא הישראלי לוןייטנאם:

1. הסכם סחר חופשי: משרד הכלכלה של ישראל ומשרד התעשיה והמסחר של ווייטנאם (MOIT) סיכמו על הקמת קבוצת עבודה משותפת לצורך הכנת סקר התכנות מקדים למו”מ על הסכם סחר חופשי. קבוצת העבודה צפויה להיפגש לראשונה בחודש אפריל.

הסכם סחר חופשי מסייע להפחית מכסים וחסמים אחרים לסחר עם שוק היעד. לווייטנאם הסכמי סחר חופשי עם מדינות ASEAN ומדינות אחרות באסיה והפאסיפיק. זאת ועוד, היא מקיימת מו”מ מתקדם להסכמי סחר חופשי עם האיחוד האירופי ועם מדינות רבות נוספות, ביניהן ארה”ב במסגרת הסכמי ה (Trans Pacific Partnership (TPP.
מכאן, שהסכם סחר חופשי עם ווייטנאם יכול לפחות להשוות את תנאי התחרות של חברות ישראליות עם יריבותיהן בעולם.

למידע נוסף על מדיניות הסחר של ווייטנאם ושיעורי המכסים הנהוגים בה ניתן לעיין בסקירה של ארגון הסחר העולמי שפורסמה לאחרונה.

2. הפרוטוקול הפיננסי בין ישראל לווייטנאם: פרוטוקול זה הוא למעשה ערבות של משרדי האוצר של שתי המדינות לתשלום על עסקאות יצוא ופרויקטים של חברות ישראליות בווייטנאם. הפרוטוקול הפיננסי מופעל על ידי חברת אשרא והינו בהיקף של כ- 150 מיליון דולר. לאחר מספר שנים שמסגרת זו לא הייתה זמינה לחברות ישראליות, אנו מאפשרים כעת הגשה של עסקאות ופרויקטים למסגרת הפרוטוקול. פרטים נוספים על אופן פעולת הפרוטוקול ודרישותיו ניתן למצוא כאן.

3. תוכנית “כסף חכם”: תוכנית חדשה של משרד הכלכלה ומשרד האוצר לסיוע ליצואנים קטנים ובינוניים.

פרטי התוכנית יפורסמו בקרוב ויכולים לתת מענה לקשיים רבים שהחדירה לשוק הווייטנאמי מציבה בפני יצואנים ישראלים.

יחידת כלי הסיוע לתעשייה במינהל סחר חוץ מפעילה כלים נוספים שיכולים לסייע לכם בעבודתכם במדינה.

ווייטנאם היא מדינה בה תהליכים עסקיים יכולים להיות מורכבים, כמעט “עד דלא ידע”.

משלוח המנות שהגשתי כאן נועד לסייע לכם להתמודד עם המורכבות הזו.

חג פורים שמח!

צור קשר עם:

צפריר אסף

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל