אמש זכתה סינגפור בתואר המפוקפק במדד האקונומיסט: העיר היקרה ביותר בעולם. העיר דילגה היישר מהמקום השישי ועקפה את טוקיו המפורסמת (אשר “נפלה” למקום השמיני) ואוסאקה במדד יוקר המחיה. הסיבה העיקרית לקפיצה לראש הרשימה היא התחזוקתו של הדולר הסינגפורי, אשר התחזק בשנה האחרונה בעיקר מול הין החלש יחסית. המדינות הבאות בהמשך הרשימה הן: פאריז, אוסלו ציריך וסידני.
לפני כעשר שנים, סינגפור מוקמה במדד זה במקום ה- 18. אין צורך להכביר מילים את המשמעויות, החיוביות והשליליות, של התקדמותה המטאורית למקום הראשון והמכובד.
מדד יוקר המחיה המתפרסם מדי שנה על ידי העיתון הכלכלי האקונומיסט, משווה בין מחירים של מוצרים ושירותים כדוגמת מזון, לבוש, תחבורה ועלויות תשתיות שונות למשקי הבית (חשמל מים וכו’). העיר ניו יורק היא נקודת ההשוואה (הבנצ’מרק) של המדד. על פי הסקר השנה, סינגפור מובילה בעליוות החזקת רכב וסך הכל עלויות נסיעות ברכבים פרטיים ומוניות, נדל”ן, אנרגיה ומים ורכישת בגדים (!!). סינגפור עצמה תשמח להעיד כי למרות המקום הראשון מדד המחירים בשנה האחרונה טיפס בשנה האחרונה בקצב הנמוך מזה 4 שנים,ועומד על 1.4 אחוזים.
ראוי לציין שהמדד לא לוקח בחשבון מספר פרמטרים, שהיו יכולים לשפר את מצבה של סינגפור מנקודת ראות של משיכת חברות לתחומה, היות והוא לא לוקח בחשבון תת עלויות התחבורה הציבורית הנמוכות מאוד, כמו גם את הדיור הציבורי המכונה HDB ומפורסם בעיקר בכך שממשלת סינגפור מבטיחה לכל אזרח את האפשרות לרכוש בית לעצמו באמצעות בנייה אדירה שהיא ממשלתית לחלוטין. אמנם הבתים הללו כיום גם אינם זולים מאוד ובכל זאת באמצעות האשראי והמימון הכביר (95% מימון) והבנייה המאסיבית שלא מפסיקה להרעיש את העיר, רוב האזרחים בעיר מדינה הזעירה יכולים להרשות לעצמם לרכוש בית בשלב כז או אחר של חייהם.
המדד, אגב, נועד לסייע לחברות רב לאומיות ולמנהלי משאבי אנוש בחברות גלובליות להעריך את עלויות ניוד העובדים ורילוקיישנים של בכירים בין המשרדים השונים. מכאן נובע שעלויות של דיור ציבורי או תחבורה ציבורית לרוב אינם רלוונטיים לאותו סוג עובדים.
בפוסט הבא אספר לכם יותר על תופעות הצריכה המרתקות בעיר, והתופעה המדהימה של חנויות מותגים יוקרתיות למול קניונים פשוטים ועממיים בעשירית המחיר, ורק אציין כי אין ספק שהמועצה לפיתוח כלכלי של סינגפור (EDB) רואה באכזבה רבה את ההשתלטות הסינגפורית על המקום הראשון במיוחד כשהיא משוריינת בתמריצים רבים על מנת לשכנע חברות רב לאומיות לפעול מהעיר היקרה בעולם.