הבחירות בדמוקרטיה הגדולה בעולם יוצאות לדרך: 814 מיליון בוחרים

הבחירות הכלליות לבית התחתון של הפרלמנט ההודי (לוק סאבחה-Lok Sabha) הוכרזו היום באופן רשמי. תהליך הבחירה יתקיים בין התאריכים 7 באפריל ל-12 במאי, כאשר הספירה של הקולות תחל ב-16 במאי. יותר מ-800 מיליון בעלי זכות בחירה יקבעו מיהי המפלגה שתזכה להוביל את הודו בשנים הקרובות. תהליך הבחירה יתבצע ב-9 פעימות, כאשר בכל שלב משתתפות מספר מוגבל של מדינות מחוז. בצורה זו, ניתן לשנע את אנשי מנגנון הבחירות  (פקידים ואנשי בטחון) ולהבטיח את סדרן. כמעט מליון קלפיות יוצבו לאורכה ולרוחבה של תת היבשת.election india

במהלך החודשים הקרובים, עד אשר יוכרז המנצח, נכנסות לתוקפן באופן מידיי הוראות אשר מונעות מהממשלה לקבוע מדיניות (Code of Conduct). הוראות אלו למעשה משתקות, הלכה למעשה, את הפעילות של המגזר הציבורי. לכך יש לצרף את העובדה כי פקידי המשרדים, זוטרים כבכירים, מגויסים במהלך תקופת הבחירות לנהלן בצורה מסודרת.

modiהבחירות השנה סובבות סביב המועמד המוביל של מפלגת האופוזיציה BJP, נרנדרה מודי (Narendra Modi) – השר הראשי של ממשלת גוג’ארט (Gujarat). מודי מוביל קמפיין אגרסיבי כנגד הממשלה הנוכחית, המובלת על ידי מפלגת הקונגרס (Indian National Congress), בראשותו של רה”מ סינג (Manmohan Singh) ונשיאת המפלגה סוניה גאנדי (Sonia Gandhi). נכון להיום, קשה מאוד לחזות כיצד תראה הקואליציה הבאה, וכל השערה היא בגדר ניחוש בלבד. התחושה הכללית הרווחת שמודי אכן יוביל את מפלגת ה-BJP לרוב בבית התחתון, אך יש סיכוי להפתעה. כוחות חדשים עולים בפוליטיקה ההודית, מאיימים לסדוק את הצלחתה הצפויה של ה-BJP וביניהם ניתן למנות את השר הראשי לשעבר של דלהי, ק’גירוואל (Arvind Kejriwal) ממפלגת ה”אדם הפשוט” AAP, או מנהיגי החזית השלישית- מפלגות איזורית שבקונסטלציה כזו או אחרת יכולים להרכיב ממשלה (השרה הראשית של מערב בנגל (West Bengal), השר הראשי של אוטר פראדש (Uttar Pradesh) ואחרים).

הודו, כדמוקרטיה הגדולה בעולם, נכנסה כעת באופן רשמי למסע אשר יקבע את עתידה הכלכלי והגיאו-פוליטי לשנים הקרובות.

יהיה מעניין.

בקרו אותנו גם בבלוג הודו בשפה האנגלית

אנחנו זמינים כמובן גם כאן:  LinkedIn | Facebook | Twitter

צור קשר עם:

יוני בן זקן

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל