ביום ב’, 10.12.13, הכריזה ראש ממשלת תאילנד על פיזור הפרלמנט והליכה לבחירות. הכרזתה הינה תוצאה של ההפגנות בתאילנד במהלך החודשים האחרונים וכן מהתפטרות כל חברי האופוזיציה בסוף השבוע.
הבחירות החדשות נקבעו ל- 2.2.14, כאשר עד אז תהווה הממשלה הנוכחית ממשלת מעבר, ואולם, מנהיג המפגינים וסגן ראש הממשלה הקודם סוטפ ציין כי אינו מקבל את הכרזת ראש הממשלה ואת העובדה שראש הממשלה וחברי הקבינט עדיין בתפקידם וימשיך בהפגנות עד שיפנו את מקומם לטובת הקמת “מועצה עממית”, שלא ברור מי יקימה, ייבחר אליה או איך תפעל.
בשנים האחרונות, חוסר יציבות פוליטי הפכה דבר שבשגרה בתאילנד, וכלכלת תאילנד היתה מהירה להתאושש.
המתיחות הפוליטית האחרונה בתאילנד מגיעה לשיאה בתקופה בה כלכלת תאילנד, השנייה בגודלה בדרום מזרח אסיה, סובלת מקשיים כגון: ירידה ביצוא, האטה בביקושים מקומיים, האטה בתחזית צמיחה, רמות חוב שעתידות להמריא לאור הרצון להשקיע כ- 90 מיליארד דולר בפרוייקטים במדינה, ואמון צרכנים בנקודה הנמוכה ביותר בכמעט שנתיים.
למעשה, עתיד השקעות הענק לוט בערפל לאור פיזור הממשלה ולמעשה הממשלה החדשה תוכל להחליט אחרת.
ענף התיירות נמצא בסיכון הגבוה ביותר (דצמבר זה שיא עונת תיירות), כאשר משרד החוץ התאילנדי פרסם שכ- 37 מדינות הוציאו אזהרת מסע לתאילנד. תיירות מהווה 7% -8% מהתמ”ג, ואם מוסיפים תעשיות נלוות כמו תעופה ותחבורה אחרת, התרומה העקיפה יכולה להיות גבוהה עד כ 15% מהתמ”ג. מדובר בנזק עצום לכלכלה התאית (מדברים על הפסד של כמיליארד דולר בחודשים האחרונים).
לטענת ה- UTCC (אוניברסיטת לשכת המסחר) התקווה היא כי הבחירות הצפויות יביאו להוצאות של המפלגות בסכום של כ- 1.3-1.7 מיליארד דולר, מה שעתיד לתרום לעלייה של כ- 0.3-0.4% ב- GDP. בתרחיש היותר פסימי ההוצאות יהיו פחות מ- 700 מליון דולר.
תחזית הגידול ב- GDP לשנת 2014 עומדת על כ- 4.5% ואולם, אם הבחירות לא יתקיימו על פי המועד המיועד, הצפי הוא כי הגידול ייפגע ויעמוד על פחות מ- 4%.
העיתוי לא יכול היה להיות רע יותר, שכן תאילנד עומדת כשנתיים לפני כניסתה לאיחוד הכלכלות של אסיין (AEC) והכנותיה לכניסה לאיחוד נפגעות בצורה קשה.