שוק האנרגיה העולמי רוחש וגועש וסערה מתקיימת בין היצואניות ליבואניות הגדולות של גז נוזלי זאת, בעיתוי בו ביקשה ישראל להיכנס למגרש השחקניות המרכזיות בשוק האנרגיה העולמית.
יפן, יבואנית גז משמעותית ולקוח מסורתי של אוסטרליה העבירה מספר מסרים בספטמבר 13′ אותם מכנים מומחי מאקרו כלכליים באוסטרליה כהכרזת מלחמה, לא פחות.
שר הכלכלה, התעשייה והמסחר היפני, טוֹשִימִיצוּ מוֹטֵגִי (Toshimitsu Motegi), התלונן באופן פומבי כנגד מחירי הגז הנוזלי הגבוהים אותם נדרשה יפן לשלם מזה שנים לחברות אוסטרליות וקבל כנגד כך שהמחירים המופקעים מעולם לא הביאו לידי ביטוי את היות יפן צרכן יציב ומשמעותי. השר היפני הכריז, כי הוא מקדם הקמת גוף כלכלי משותף עם יבואניות גדולות אחרות בדרום מזרח אסיה כהודו, סינגפור ודרום-קוריאה במטרה מוצהרת לאחד כוחות על מנת לקבל מחירים ותנאים טובים יותר עבור הגז מאלו שקיבל מאוסטרליה לאורך השנים האחרונות.
דבריו החריפים של השר היפני יתכן ובאים על רקע מספר תהליכים בינלאומיים בתחום הגז ובראשם, אישור של הנשיא אובמה ממחצית ספטמבר 13′ להקמת מתקן הנזלת גז רביעי במרילנד אשר יביא את התפוקה האמריקאית לכחמישים מיליון טון של גז נוזלי לשנה תוך הבטחה אמריקאית לספק את דרישות השוק היפני במחירים נמוכים באופן משמעותי. הנשיא אובמה קיבל במחצית 13′ החלטה אסטרטגית בעלת השפעה כלל עולמית לייצא גז נוזלי לשווקים העולמיים על אף לחצים של גורמים כלכליים מבית, אשר טענו כי על ארה”ב לשמר את האנרגיה שנמצאת ביבשת מבלי לייצאה.
מספר ימים לאחר דברי הביקורת הודיע השר היפני (25 ספטמבר 13′) כי קנדה ויפן החליטו על הקמה משותפת ודחופה של מתקנים להנזלת גז באיים הנמצאים במערב קנדה והמוכרים בשם קולומביה-הבריטית ועל הקמת תשתית צנרת להעברת גז מצפון אמריקה לאותם מתקנים. אניות הנושאות גז נוזלי יכולות להגיע לחופי יפן בתוך 9 ימים מול 20 ימי שיוט הנדרשים לעבור את המרחק ליפן מחופי המזרח התיכון. ב- 07 אוקטובר 13′ הכריז נג’יב ראזאק, ראש ממשלת מלזיה, כי כמו יפן, גם מלזיה מתכוונת והחלה בהכנות להקים באיים המערביים של קנדה מתקן עצמאי להנזלת גז.
אין כל ספק, כי להחלטותיה של ארצות הברית בתחום הגז הנוזלי יהיו השלכות רחבות על מחירים, בריתות והסכמים בין מדינות לגבי מסחר בגז-נוזלי בשוק האנרגיה העולמי, אשר תשפענה על השחקניות המרכזיות ובהן רוסיה וסין. אוסטרליה עלולה להיות אחת הנפגעות המרכזיות מרוויית השוק העולמי בגז-נוזלי וכלכלנים מקומיים מעריכים, שהשלכותיה עלולות להביא למיתון בשוק האוסטרלי. צחוק הגורל הוא, שאוסטרליה נפגעת כעת על ידי יפן וקוריאה, אשר התחננו לשווא בפני אוסטרליה בשנת 2008-9 שלא לשבור את שיטת ההסכמים בשוק עפרות הברזל שיזמה אוסטרליה בכדי להרוות את צימאון לקוחותיה האחרות בדרום מזרח אסיה.