קומפיוטקס, תערוכת המחשבים הגדולה באסיה, זה עתה הסתיימה בהצלחה.
הביתן הישראלי ייזכר כמקום עליה לרגל בכל הנוגע לטכנולוגית “touch free”.טכנולוגיה המאפשרת למשתמשים לשלוט במחשבים ניידים, בסמארטפונים ובטאבלטים ללא מגע במסך.
שלוש חברות ישראליות ( (Extreme Reality, EyeSight, PointGrabמתוך האחת עשרה שהשתתפו בתערוכה, הציגו מערכות מסוג זה. אך לא מדובר רק על תזוזת ידיים אלא גם על תזוזת עיניים וגוף.
כך שגם אם נראה כי הייתה חפיפה מסוימת בין החברות, למעשה הן הציגו מגוון אפשרויות. בביתן הישראלי ניתן היה אף למצוא פיתוחים וחידושים מעניינים.
דור חדש של USB המאפשר העברה של חומרים ללא צורך במחשב ( (MVB, שליטה על מסכים בענן היוצרת כיתה חכמה (Radix) , אפליקציה מיוחדת לחתימה אלקטרונית (WonderNet) , הארכת משך חיי הסוללה ( Cellergy) טלוויזיה חכמה (Comigo) ועוד.
יום לפני פתיחת התערוכה נערך רוד שואו בו ביקרו נציגי החברות הישראליות ב- HTC, Acer ו Asus. כל חברה אף הציגה בפני בכירי החברות את המוצר שלה וחלקן אף התבקשו לחזור לפגישות נוספות.
המציגים בתערוכה סיפרו כי מה שמייחד ומבדיל את קומפיוטקס מתערוכת אחרות בעולם היא העובדה שבשלושת הימים הראשונים אלו שהורשו להיכנס למתחם היו נציגי חברות מתחום המדיה והאלקטרוניקה.
כך שבמשך שעות כשישבו והסבירו על הטכנולוגיות והפיתוחים, ידעו שהם לא מבזבזים את הזמן על אנשים לא רלוונטיים. מעבר לכך, הנספחות הכלכלית בטייפה ערכה סינון ראשוני וקבעה עבור החברות פגישות רבות לאורך אותם הימים רק עם החברות המתאימות ביותר לתחום עיסוקן.
ביום האחרון נפתחה התערוכה לכלל הציבור והטייוואנים ניצלו את סוף השבוע לטיול מהנה בתערוכת המחשבים. לבדוק מה השתנה מהשנה שעברה ואילו מוצרים ניתן לרכוש במחירים זולים יותר מבחנויות.
אחד מהמבקרים שהגיע ביום האחרון ביקש להבין מהי אותה טלוויזיה חכמה. לאחר שהסברנו לו שזוהי למעשה פלטפורמה שמחזירה את הכוח לטלוויזיה, יוצרת רשת חברתית בה כל אחד יכול להזמין את החברים בפייסבוק לצפות איתו בסרטים ותוכניות ולהזמין פיצה מבלי להתיק את העיניים מן המסך, הוא קבע בנחרצות שבשביל להזמין פיצה אפשר פשוט לקחת את הטלפון ולהתקשר.
כך שאין ספק שחלוקת התערוכה לשני חלקים אפשרה לחברות לפנות בדיוק לקהל היעד וכולנו תקווה שבחודשים הקרובים נשמע על שיתופי פעולה, מכירות וקניות שהתאפשרו בזכות ההשתתפות בתערוכה.
חברות המעוניינות להשתתף בתערוכה בשנה הבאה מוזמנת לפנות למחלקת היי טק במכון היצוא.
כותבת הפוסט, ליאן סרטנה, עובדת המחלקה הכלכלית בטייוואן.