11 בנובמבר 2001, ים המלח אומנם לא הצליח להשתחל לרשימת שבעת פלאי עולם הטבע, אך זכה לקולות רבים והגיע למקום ה14 והמכובד.
חלק גדול מהקולות למקום הנמוך בעולם, הגיעו דווקא מהצד המזרחי של אסיה.
אחוז ההצבעה הגבוה יכול רק להעיד על ההערכה והאהבה של האסיאתיים לפלא הטבעי שלנו.
סין אומנם אינה המקום הנמוך בעולם, שלא כמו ים המלח הנמוך ביותר מ400 מטר מפני הים. העובדה הזו לא עצרה בעד הסינים שהחליטו ליצור ים מלח מלאכותי. כמו שנאמר, אם ההר לא יבוא אל מוחמד, מוחמד יבוא אל ההר. ים המוות הסיני הוקם בחבל סצ’ואן בהשקעה של 120 מיליון דולר. הוא מכיל 40 מינרלים שונים וגם שם ניתן ליהנות מטיפולי ספא מפנקים.
הטייוואנים יכולים גם הם ליהנות מתחושה דומה לזו שחשים בזמן טבילה בים המלח. בטייפה ובטי ג’ונג הוקמו מרכזים מיוחדים המדמים את חווית הציפה, שחרור השרירים והרגיעה.
בכלל המגמה באסיה היא לשמור על צבע עור כמה שיותר לבן ולדאוג שיהיה חלק ונעים. מוצרי ים המלח מתאימים בדיוק לתפיסה הזו. אם מלכת מצרים קליאופטרה השתמשה בעצמה בבוץ השחור מים המלח כדי לגרום לעורה להיות חלק וכדי להראות צעירה יותר, זה סימן שגם נשות המזרח יכולות וצריכות להשתמש במוצריו.
ים המלח ידוע בזכות הסגולות התרפויטיות שלו. המינרלים, הבוץ והאוויר עוזרים כולם לחולים המגיעים כדי להירפא. כמו כן, מוצרים המופקים ממנו נחשבים גם הם למוצלחים מאוד ובעלי מוניטין גבוה בעולם כולו. חברות כמו אהבה, שמן המור, סי אוף ספא, פרמייר ים המלח, מינרל קר ועוד רבות וטובות מוכרות לאסיאתיים הממתגים אותן באותה שורה יחד עם מוצרי הקוסמטיקה המובילים בעולם.
בשבוע שעבר נערכו צילומי טלוויזיה לתוכנית Best Shopper Show בערוץ Formosa Television Station. זוהי תוכנית מפורסמת המציגה בכל פעם מוצרים שונים ומומלצים לקהל הצופים הטייוואני. מעין שילוב בין ג.יפית לאודטה. התוכנית ידועה גם בזכות הצלחתה לבחור את המוצרים המשתלמים ביותר ולחנך לקנייה חכמה וחיסכון. הפעם הוצגו בתוכנית מוצרי ים המלח של חברת Jericho ובהם מסיכת בוץ, סרום וסבון רחצה.
את המוצרים מייבאת לטייוואן חברה מקומית שמוכרת בהצלחה חמישה עשר ממוצרי ים המלח באמצעות חנויות ספא וחנויות און ליין. העסקים המוצלחים החלו לפני מספר שנים לאחר שהחברה הטייוואנית פנתה אלינו בבקשת עזרה ליצירת קשר עם אחת מחברות מוצרי ים המלח.
ולא רק היא, השוק הטייוואני צמא לעוד מלח ובוץ. סוכנים רבים מתעניינים בחברות הישראליות ומחפשים הזדמנויות לייבא עוד ועוד מוצרים.
כותבת הפוסט, ליאן סרטנה, עובדת המחלקה הכלכלית בטייוואן.