שינויי האקלים, שימוש בחומרים בלתי מתכלים ומחסור במים, הינן בעיות גלובליות החוצות גבולות ואינן מבחינות בין ארצות ואזורים. אין ספק שכדי לנסות לפתור את הבעיות הללו, עלינו לפעול יחד כחברה ולפרוץ את גבולות המדינות שלנו.
בחודש ינואר האחרון בין ה14 ל17 בחודש, זה בדיוק מה שקרה.
המשרד הטייוואני להגנת הסביבה הזמין את מנכ”לית המשרד הישראלי לביקור רשמי. המנכ”לית הגיעה מלווה בארבע חברות ישראליות מתחום טכנולוגיות המים והסביבה אשר גויסו על ידי מכון היצוא הישראלי.
המשלחת הישראלית דנה בשיתופי פעולה הקשורים למחזור אשפה ביתית ובהחלפת משרפות, הנפוצות מאוד בטייוואן, במתקנים אנארוביים פרי פיתוח ישראלי.
ביום השני לביקור ערכה הנספחות המסחרית סמינר עסקי לקידום תערוכת ווטק 2013 ולקידום החברות שהתלוו למשלחת. הנספח המסחרי בטייפה נשא דברים לקידום התערוכה שתתקיים באוקטובר הקרוב בישראל והציג בפני הנוכחים מצגת על טכנולוגיות המים ואיכות הסביבה, בהן יעסקו בתערוכה. במהלך הסמינר קיבלו החברות הזדמנות להציג את הפתרונות שלהן לבעיות הסביבתיות. כמו כן נערכו פגישות בין הנציגים הישראלים לבין המשתתפים המקומיים שייצגו 60 חברות טייוואניות וגופים ממשלתיים. בניהן- נציגי חברת המים הלאומית של טייוואן, בכירים מקונגלומרט הפלדה , China Steel חברת הכימיקלים , LCY חברת ההנדסה Hplus וחברות מתחום המשקאות והמזון. השיחות נמשכו באותו הערב בזמן קבלת הפנים שנערכה לחברי המשלחת ולאורחים בכירים מקומיים בבית הנציגה.
במהלך הביקור סיירה המשלחת הישראלית בשלושה מפעלים למחזור מתכת, מוצרי אלקטרוניקה ופלסטיק. סיור מעניין נערך במפעל המחזור של איגוד חברות האלקטרוניקה. בכדי לאכוף את חוקי המחזור בטייוואן כל חברה מחויבת למחזר אחוז מסוים מן היצור שלה. על כן החליטו חברות רבות להתאגד ולמחזר יחד. הביקור במפעל הוכיח שלכל צד יש מה לתרום מבחינת הידע ומבחינת יישום חוקי ההגנה על הסביבה.