הנספחות הכלכלית בצ’ילה מזמינה חברות ישראליות להגיש מועמדות לקול קורא של תעשיית הכרייה המקומית.
Expande היא תכנית Open Innovation של תעשיית הכרייה בצ’ילה. התכנית מפיצה מעת לעת קולות קוראים בחיפוש אחר טכנולוגיות היכולות לסייע לאתגרי חברות הכרייה הפעילות בצ’ילה.
Expande היא חלק מתוכנית הכרייה הלאומית בצ’ילה והיא יוזמה משותפת של ארגונים מקצועיים מובילים במדינה כדוגמת Fundación Chile ו-Corfo (רשות החדשנות הצ’ילנית). לתכנית שותפות גם של ענקיות כרייה מקומיות ובינ”ל כמו Antofagasta Minerals, BHP, Codelco, Teck, Sierra Gorda ו-SCM.
האתגרים הפתוחים כעת הם עבור פרוייקטים של חברת הכרייה BHP.
אתגר ראשון – אפיון של חרסיות באזורי מיצוי
חיפוש פתרונות טכנולוגיים עבור כימות תכולת החימר במחצבים של המכרה Escondida. החרסיות העיקריות המעניינות לכימות הן: Kaolinite, Montmorillonite-Smectite, Illite, Pyrophyllite.
הפתרון הטכנולוגי נדרש להיות מותאם לתנאי שטח מורכבים והשתלב ללא הפרעה בפעילות הרגילה של המכרה. מאתגרי השטח הם איזורים משופעים, קרקע לא סדירה\שבורה וראות נמוכה עקב אבק או תנאי מזג אוויר קשים.
Escondida הוא מכרה נחושת הנמצא במדבר אטאקמה שבצפון צ’ילה. הוא נמצא 170 ק”מ מהעיר אנטופגסטה. Escondida היא היצרנית הגדולה בעולם של קתודות נחושת.
למידע נוסף על האתגר – לחצו כאן.

אתגר שני – איסוף נתונים גיאו-מטלורגיים מקידוח יהלומים
חיפוש פתרונות טכנולוגיים שייסיעו בהשגת מידע גיאומינרלי-מתלורגי מבור קידוח יהלום ( diamond drill holes- DDH, קוטר פנימי 47.6 מ”מ; קוטר חיצוני 75.7 מ”מ) במהלך או לאחר הקידוח, או מליבות או דגימות המתקבלות בטכניקה זו.
הפתרון הנדרש אמור לסייע באיסוף המידע הבא:
- תכולת יסודות כימיים: נחושת, אלומיניום, מגנזיום, ארסן, אבץ וברזל.
- זיהוי וכימות של מינים מינרלוגים.
- זיהוי וכימות של מינים סולפידים, מחומצנים ובלתי מסיסים.
- גודל ומרקם גרגר.
- מדידה וקביעת מבנים גיאולוגיים עבור בורות פיצוץ.
- הערכה ישירה או עקיפה של קשיות.
- על הפתרונות הטכנולוגיים לאפשר תפעול במינימום כוח אדם וציוד עזר. רצוי פעולה אוטונומית.
כבר נבדקו בעבר חיישנים למדידות הנדרשות, אך הם לא סיפקו מידע בזמן הדרוש של פחות מ-48 שעות והפריסה שלהם דרשה משאבים רבים יותר מהצפוי.
למידע נוסף על האתגר – לחצו כאן.
תשומת לב: הגשת פתרונות לקולות הקוראים עד ל8 בפברואר 2023. במידה ואתם זקוקים להגשה מאוחרת – אנא צרו קשק עם הנספחות הכלכלית.
חברות המעוניינות במידע נוסף וסיוע בקשר עם תכנית EXPANDE מוזמנות לפנות לנספחות הכלכלית בצ’ילה – נא כתבו לחוזה ווקר במייל Jose.Walker@israeltrade.gov.il
צוות הנספחות הכלכלית בסנטיאגו עומד לרשותכם ואנו נשמח לסייע לכם בכניסה לפעילות בשוק הצ’ילני. אתם מוזמנים לפנות אלינו באמצעות מערכת הפניות ליצואן או בלינקדין.