הנספחות הכלכלית ביוסטון שמחה להציג : סקירה כלכלית טקסס 2022. בסקירה ניתן למצוא מידע על אינדיקטורים כלכליים שונים, סקטורים עסקיים מרכזיים ויחסי הסחר בין המדינות. הסקירה נועדה לסייע ליצואן הישראלי בהבנת השוק הטקסני.
טקסס מדורגת כשנייה בארה”ב בשטח ובגודל אוכלוסייה ונמצאות בה ארבע ערים (יוסטון, דאלאס, אוסטין וסן אנטוניו) הנחשבות לגדולות ברחבי ארה”ב. טקסס נחשבת למדינה בעלת כח כלכלי עצום, המתחזק אף יותר בשנים האחרונות עם תמ”ג לנפש של 61,883$ (בישראל התמ”ג לנפש עומד על 47,750$). אילו טקסס הייתה מדינה עצמאית, היא הייתה הכלכלה התשיעית בגודלה בעולם.
סחר הדדי:
מניתוח נתוני הסחר בין המדינות לשנת 2021 עולה כי טקסס מדורגת במספר 42 בין שותפות הסחר של ישראל. כמו כן, הייצוא הישראלי לטקסס עמד על סך של כ –1.5 מיליארד דולר והייבוא הישראלי מטקסס עמד על סך של כ-1.1 מיליארד דולר.
עיקר פעילות הייצוא הישראלי לטקסס מתרכזת במוצרי תחבורה (39%), חומרה (18%) ומיכון חוץ חשמלי (18%).
היבוא הישראלי מטקסס מתמקד בכימיקלים (25%), מיכון (25%), מחשבים ואלקטרוניקה (18%) ומוצרי תחבורה (11%)
מוזמנים לקרוא את הסקירה המלאה : סקירה כלכלית טקסס 2022
הנספחות הכלכלית ביוסטון, המכסה את דרום-מערב ארה”ב עומדת לשירותכם בבואכם לעבוד בשוק המקומי, אתם מוזמנים לפנות אלינו באמצעות המייל, או מערכת הפניות ליצואן.