סקטור הקמעונאות במקסיקו מסווג לשתי קטגוריות: חנויות כלבו וסופרמרקטים. סיווג החנות מתייחס לגודל, מיקום, סוג הסחורה הנמכרת ולשירותים נוספים המוצעים לצרכן.
להלן סיווג האיגוד הלאומי של מקסיקו לשירות עצמי וחנויות כלבו (ANTAD), בהתאם הקריטריונים הבאים:
1. היפרמרקטים: חנויות בשטח של 10,000 מ”ר, קווי סחורה של מוצרים מתכלים ולא מתכלים, כגון פריטי לבוש, ביניהם ביגוד, הנעלה ורהיטים, רוקחות, צילום ואופטיקה, בין היתר.
2. סופרמרקטים: חנויות בשטחים הנעים בין 4,500 ל-10,000מ”ר, המספקים מוצרים דומים להיפרמרקטים, כשההבדל בין השניים הוא הגודל והמיקום.
3. סופרמרקט אקספרס: בעל שטח שנע בין 500 ל-4,500 מ”ר, כשהמוצרים הנמכרים בעיקר מוצרים מתכלים.
4. מועדון חברים: שטח המוערך ב-4,500 מ”ר, המועדונים נגישים רק לבעלי חברות, אספקת מוצרים סיטונאיים, שירותים, מתקנים פרמצבטיים, זמינות כספומט ואירוח מגרשי מזון בתוך המתקנים שלהם.
5. חנויות נוחות: התמקדות במזון ומשקאות עם שטח של פחות מ-500 מ”ר. למרות שמגוון המוצרים שלהם מוגבל, החנויות פתוחות 24/7, מה שמאפשר גישה נוחה ללקוחות לרכישה מהירה בכל עת.
6. חנויות פינתיות: השטח שלהם מוגבל ל-250 מ”ר, והם מספקים מגוון מוצרים, ממשקאות קלים ועד מוצרי צריכה יומיומיים, המייצגים סופרמרקטים אקספרס מקומיים הפזורים בשטח מקסיקו, באזורים עירוניים וכפריים, נמצא ברוב פינות הרחוב.
בעקבות הקורונה, חלה האצה טכנולוגית, במיוחד בקמעונאות התעשייה והפלח של מסחר אלקטרוני, שבו המדיה החברתית השפיעה באופן משמעותי על חוויות קניות מסורתיות. העלייה במסחר האלקטרוני במקסיקו, מאז 2020, מחזקת את הנטייה העולמית של רכישה מקוונת, המשפיעה ישירות על שווקים מסורתיים המתפתחים באופן ליניארי עקב נוכחות במדיה חברתית או ערוצים דיגיטליים.
לפי איגוד המכירות המקסיקני המקוון, AMVO, הקורונה יצרה צמיחה של 27% בפלח המסחר האלקטרוני המקסיקני, ודיווחה על נתונים דומים בשווקים כמו הודו, ברזיל וארגנטינה עם ממוצע שנתי של 16%
יתרה מכך, במקרה המקסיקני, מקסיקו סיטי משקפת את רוב העסקאות עבור הפלח המקוון, כשהשאר מתרחשים בדרום הארץ. פילוח הנתנונים מראה כי 55% המלקוחות הן נשים עם גיל ממוצע של 25-64 שנים.
מתעניינים בשוק הריטייל המקסיקני? מחפשים הזדמנויות עסקיות בסקטור ומעוניינים לדעת עוד? מוזמנים לקרוא את הסקירה הכלכלית הסקטוריאלית המלאה אודות סקטור הריטייל במקסיקו כאן.
עבור 19 סקירות נוספות, בסקטורים מגוונים בשוק המקסיקני, מוזמנים להיכנס לדף הסקירות הכלכליות של הנספחות הכלכלית במקסיקו כאן.
לשאלות ופרטים נוספים ניתן ליצור קשר במייל (אנגלית או ספרדית) עם Carla Rodriguez – קצינת הסחר בנספחות הכלכלית במקסיקו, האמונה על תחומי הריטייל סייבר, ניו מדיה, פינטק וספורטק.
עבור כל מידע נוסף בנושא, כמו גם הזדמנויות עסקיות בסקטורים שונים אתם מוזמנים לפנות לנספחות הכלכלית דרך אתר האינטרנט, במייל, בלינקדין, ובטלפון.