מה קורה למחירי הממתקים ב-Halloween?

רק עכשיו הסתיים ה-Halloween, או בשמו העברי “ליל כל הקדושים”. זה אותו החג שמתחקה אחר פורים, כשמבוגרים וילדים כאחד מהלכים מחופשים ברחובות ארה”ב, מסיבות רבות נערכות בערים, וברחוב נשמעות קריאות Trick or treat (תעלול או ממתק).

שאלתי לא אחת מניין המנהג להידפק על דלתות זרים ולבקש ממתק. למעשה מדובר במסורת, שהחלה במאה ה-16 בסקוטלנד, בבריטניה ובאירלנד, ולפיה בליל כל הקדושים נהגו לעבור בין הבתים ולבקש אוכל. המעבר ל-Trick or treat (תעלול או ממתק) התרחש למעשה רק לפני כ-100 שנים בצפון אמריקה. מאז בכל שנה הילדים המחופשים עוברים בליל כל הקדושים בין הבתים ומבקשים ממתקים, כשהם מעמידים את הדיירים בפני שתי אפשרויות: תנו לנו ממתק, או שנעשה לכם תעלול.

 

אין פלא שהגישה המאיימת של ילדי הרחוב מביאה לכך, שה-Halloween היא התקופה בשנה, שבה האמריקאים קונים הכי הרבה ממתקים. אך השנה הסיטואציה החריפה עם האינפלציה הגואה. לפי משרד העבודה האמריקאי, מחירי הממתקים עלו ב-13% לעומת אשתקד, וזאת בגלל עלייה בעלויות העבודה, מחירי הקמח, הסוכר והחלב. הקונים בחנויות המוכרות לכולנו: Walmart, Target, Costco ודומיהן, היו פעורי פה נוכח שלטי המחירים בחודש האחרון.

לפי הערכות של ה-NRF, ההוצאה למשק בית על ממתקים ותחפושות ל-Halloween עמדה השנה על כ-$100, עליה של 35% מאז שנת 2015. יצרניות הממתקים טוענות שרק עלות המצרכים עלתה ב-8.2% בשנה האחרונה, מחירי שיא בארבעת העשורים האחרונים. עם זאת יצרניות הממתקים המפורסמות טוענות כי עשו ככל שיכלו להשאיר את מחירי הממתקים סבירים. Hershey, יצרנית הממתקים הגדולה בארה”ב, הצהירה, למשל, שלא העלתה את מחירי הממתקים מחודש יוני האחרון. החברה אחראית לכמה מהמותגים הנצרכים ביותר בארה”ב ובעולם כולו, כמו השוקולד הקלאסי של Hershey, Kit Kat ו-Reese.

 

גישה נוספת, וקצת מפתיעה, לגשת לסוגיה, היא להבין שלא חייבים להשתמש בצורה מלאה בחומרי-הגלם המוכרים לנו. למעשה הטכנולוגיה מאפשרת לייצר כיום סוכרים וחומרי-גלם שונים באופן מלאכותי. תעשיית ה-foodtech הישראלית מתפתחת מאוד בשנים האחרונות, כאשר חברות ענק בוחנות השקעות בסטרטראפים ישראליים בתחום הפודטק, שמספרם נאמד בכמה מאות.

תאגיד הענק Mondelez, שתחתיו רשומות הצלחות כמו Oreo, Milka, Toblerone ו-Cadbury (שאולי פחות מועדפות על קרדיולוגים) פתח נציגות לחפש השקעות בסטרטאפים ישראליים שייצרו את “חטיפי העתיד”. גם חממת The Kitchen, החלוצה בארץ בתחום הפודטק, פועלת ללא הרף לפתח סטרטאפים ומסייעת לגייס משקיעים, וכך גם רשות החדשנות פועלת לייצר שיתופי-פעולה שונים.

כאן בסן פרנסיסקו המשקיעים רואים הזדמנויות בעתיד הנראה לעין בתחום הפודטק. הנספחות הכלכלית לחוף המערבי של מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה בודקת עבור המשקיעים הזדמנויות חדשות. כל סטרטאפ ישראלי צריך להכיר זאת.

צור קשר עם:

עומר פיין

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל