שנת הקורונה היוותה נקודת מפנה משמעותית לכלכלות העולם. בייחוד אלו המתפתחות.
תחזיות שהיו אופטימיות והראו מגמת צמיחה מבטיחה, צמצום מדד האינפלציה, אבטלה נמוכה ויציבות, התחלפו בהגדלת החוב הלאומי ויכולת שרידות המשבר עם נזקים סבירים..
אז אפשר לומר כי הקורונה שכחה והמשבר חלף אך ה- After effect מורגש בהחלט. בין אם מדובר על אינפלציה גבוהה, אחוזי אבטלה גבוהים, חוב לאומי עמוק, קריסת מערכת הבריאות, נזקים כלכליים רחבי היקף ובעיקר, מצב פוליטי לא יציב ומעורער לאור המצב.
עמידות ביציאה מהמשבר הייתה מכרעת בשנה העוקבת. שנת 2021 הייתה שנה של התאוששות והיערכות מחדש לחזרה לשגרה. פרו חוותה משבר קשה במהלך הקורונה אך נראה שהצליחה לצאת ממנו באופן סביר ומצליחה להתאושש בצורה יעילה יחסית.
לפרו חשוב להיות ממוצבת בסקאלה הגבוהה במדדים כלכליים ביחס למדינות אמריקה הלטינית. הבנק המרכזי בפרו מנסה למזער את הנזקים ולהמשיך להיות אטרקטיבי למשקיעים מבחוץ וניסיונות לשימור הכסף במדינה ובשוק המקומי. השוק הפרואני מונה מעל 33 מיליון איש ולקוחות פוטנציאליים וחברות פרטיות מקומיות מוכוונות ייצוא למדינות אמריקה הלטינית להן יתרון מהותי בקרבה גיאוגרפית ושפה אחידה אך מעבר לכך מתרחבות גם לשווקים נוספים ברחבי העולם בעיקר בסקטורים האסטרטגים המובילים.
הנספחות הכלכלית בוחנת את ההזדמנויות הקיימות בשוק אל מול הפוטנציאל הישראלי ומנגישה זאת לחברות הישראליות שמעוניינות להרחיב את פעילותן לשוק הפרואני. להלן דוגמא לסקטורים המובילים:
פרו מובילה עולמית בייצוא של מתכות למיניהן; נחושת, זהב, עופרת, כסף, ברזל וכו’. סקטור המכרות בפרו הוא הגדול ביותר והרווחי ביותר במדינה. פרו מדורגת בטופ 5 המדינות בעולם מבחינת משאבי טבע ומינרלים המופקים בתהליך הכרייה. חברות המכרות בפרו הינן פרטיות והאופרצייה היא ענקית. אזורי הכרייה הינם מרוחקים מאוד ונדרשים בתפעול מלא של לוגיסטיקה, מיכון, אוטומציה, הגנת סייבר וטיהור מים.
סקטור מוביל נוסף הינו החקלאות. תוואי השטח של פרו הינו מגוון מאוד ומשתנה מאיזור לאיזור; ישנו את קו החוף, אזורי מדבר, הרים גבוהים, יערות גשם ובעצם יש ייצוג כמעט לכל תצורת שטח ומשקעי אקלים בשטחה של פרו. על כן, הקרקע הינה פורייה מאוד ויש מגוון ענק של גידולים חקלאיים של ירקות ופירות אקזוטיים. הייבול והייצוא הפרואני הוא בעיקר; אבוקדו, מנגו, אספרגוס, אוכמניות ועוד ועוד. ישנן אופציות נרחבות לשילוב של פתרונות חקלאות מדייקת, אמצעי Pre/ post-harvest, טיפול במים ומערכות השקייה ואוטומציה של התהליכים הנדרשים.
סקטור נוסף שנמצא בעלייה הוא סקטור הפינטק. חדשנות ופתרונות עדכניים למוסדות הפיננסים ופתרונות לחברות שמנהלות לקוחות. הסקטור נדרש בפרו בעיקר בנושאים של מניעת הונאות, אמצעים להגנה על מידע ושמירה על פרטיות. המנגנונים הממשלתיים אינם עונים על כלל האתגרים הקיימים כיום וחברות פרטיות, כולל בנקים ותאגידים בינ”ל מחפשים פתרונות יעילים להתמודדות עם האתגרים.
כל זאת ועוד תוכלו לקרוא בסקירה הכלכלית של פרו עם הנתונים העדכניים ביותר לשנת 2021 (הנתונים מתעדכנים ע”י הרשויות והגופים הרשמיים בפרו ועל כן ישנם חוסרים במידע, בתקווה שלקראת שנה הבאה יושלמו). בסקירה תוכלו למצוא מידע מקיף הן בעדכון המצב הפוליטי, המדדים הכלכליים של פרו בהשוואה גולבלית ולעומת ישראל ומידע מורחב על הסקטורים וההדמנויות הקיימות.
הנספחות הכלכלית בפרו מנגישה את ההזדמנויות הקיימות בשוק הפרואני וזמינה לכל שאלה וסיוע נדרש. אל תהססו לפנות אלינו- Lima@israeltrade.gov.il
למעקב אחר הזדמנויות נוספות ופעילויות של הנספחות- Israel Economic & Trade Mission to Peru