פרויקט חדש בפרו יוצא לדרך.
לפי דיווח של משרד הפנים הפרואני (האחראי גם על ביטחון פנים), ישנה עלייה ניכרת בנתוני הפשיעה באזורים שונים בפרו ולאור זאת נדרשת התייעלות באמצעי האכיפה והבקרה ואמצעים חדשים למיגור התופעה בקרב רשויות אכיפת החוק.
על כן, פורסם לאחרונה פרויקט שנקרא: Peru Seguro 2025 והינו מכרז לרכישת אמצעי אבטחה וטכנולוגיה בתחום של ביטחון המולדת. הפרויקט הינו תחת משרד הפנים הפרואני, בשיתוף ותמיכה של ה- IDB, הבנק הבין- אמריקאי לפיתוח.
מהצד הפרואני ישנה דרישה לאמצעים שונים שאינם טכנולוגיים בלבד אך כוללים בין היתר; מצלמות גוף, מערכות בקרה, רחפנים, מערכות לזיהוי ביומטרי ועוד.
הפרויקט רחב היקף וכולל דרישות לאמצעים שונים אשר רק בחלקם הינם פתרונות טכנולוגיה מתקדמים. הפרויקט בכללותו מוערך בהיקף של כ- 50 מיליון דולר אשר ממומן ע”י הבנק הבין- אמריקאי לפיתוח ומחולק ל- 3 שלבים אשר כל שלב מאגד תחתיו דרישות לפתרונות שונים.
השלב הראשון שיוצא לדרך כעת (יולי 2022) מרכז תחתיו דרישות לפתרונות לשיפור היעילות המשטרתית למניעת פשיעה ובכך; רחפנים, ננו- רחפנים ומרכז פיקוד נייד.
יש לקחת בחשבון כי חומרי המכרז הינם בשפה הספרדית וכך גם התהליך עצמו. על כן, הנספחות הכלכלית ממליצה להסתייע בנציג/ שותף מקומי לליווי הפרויקט- יש ביכולתנו לסייע במציאת נציג שכזה.
דבר נוסף שיש לקחת בחשבון הוא אי היציבות הפוליטית בפרו הגורמת לחילופי תפקידים תכופים ובכך תהליכים ארוכים יותר ועלולים להביא לעיכוב בפרויקט.
במידה והנ”ל רלוונטי אליכם, אנו נספק מידע נוסף, סיוע ומענה לשאלות, אנא פנו אלינו, הנספחות הכלכלית בפרו: Lima@israeltrade.gov.il