קורונה בקולומביה – המשבר שלא נגמר, וההיתכנות המעשית של ביקור עסקי במדינה

המצב הנוכחי בקולומביה

בהמשך לפוסטים הקודמים לעדכון הקהילה העסקית הישראלית בדבר מצב הדברים בקולומביה – פוסט זה נועד להציג את הסטטוס העדכני כפי שהוא משתקף ביום הפרסום. באופן כללי ניתן לפתוח את הסקירה הקצרה בכך שבקולומביה, בניגוד למצב בישראל (ובחלק ממדינות העולם) – המדינה עודנה שקועה במשבר הקורונה באופן עמוק. המצב בקולומביה דומה למדינות נוספות באמריקה הלטינית, אזור שהפך לאחד המוכים והבעייתיים ביותר בכל הקשור למגפת הקורונה.

ממש באותם ימים בהם ישראל נחלצת מהשפעות הקורונה על מובנים רבים בחיים היומיום והעסקים – קולומביה חווה החמרה במצב ונמצאת עדיין בעיצומו של המשבר במובנים המיידיים. הגל השלישי של מגפת הקורונה נמצא בעיצומו, עם למעלה מ-19,000 חולים מאומתים חדשים מדי יום במהלך הימים האחרונים, עם יחידות טיפול נמרץ מלאות לגמרי ברחבי המדינה, ומצוקה של מכונות הנשמה בבתי החולים.

נכון ליום פרסום זה, רק כאחוז מאוכלוסיית קולומביה כבר חוסן, למעלה מ-2.7 מיליון קולומביאנים חלו בקורונה, ולמעלה מ-70 אלף חולים נפטרו מהמחלה.

לאור הנתונים המדאיגים והקפיצה במקרים המאומתים החדשים, הוכרזו מחדש סגרים מחמירים בעריה הגדולות של קולומביה. בעיר הבירה בוגוטה, מזה כשבועיים חל עוצר לילי (בין השעות 20:00 עד ל-5:00 בבוקר ביום שלמחרת) ובנוסף בסופי השבוע מוכרז סגר מלא הנאכף בקפידה (ההכרזה על סגר בסופי השבוע מתבצעת מדי שבוע על בסיס אד-הוק לאור נתוני התחלואה). בפועל במהלך השבועות האחרונים העיר בוגוטה מצויה כמעט מחצית מהשבוע תחת סגר מחמיר, כאשר היציאה להצטיידות במצרכים וכן כל כניסה לרשתות השיווק ולמקומות ציבוריים מתבצעת בימים לסירוגין (מודל המכונה “Pico Cedula” המתבסס על מספר תעודת זהות).

בעיר מדאיין, “העיר השנייה” של קולומביה, חל סגר מחמיר מזה למעלה משבועיים באופן רצוף לאור נתוני התחלואה הגבוהים במיוחד, בתי החולים הנמצאים בתפוסה מלאה, והחשש הקרוב מפני קריסת מערכת הבריאות.

האם אנשי עסקים יכולים להגיע לביקור עסקי בקולומביה?

ברמת ההיתכנות במובן הטכני – אין מניעה להגיע לקולומביה, תוך מילוי קפדני אחר ההנחיות, לרבות שימוש באפליקציה של רשות ההגירה של קולומביה (ושליחת טופס מקוון טרם הטיסה דרך האפליקציה/אתר), הצגת בדיקת קורונה עדכנית וכיו”ב. הדרישות משתנות מעת לעת וחשוב לבדוק את הדרישות המעודכנות טרם הנסיעה.

מעבר לכך, יש לשקול בזהירות את ההיתכנות המעשית של הנסיעה. למשל, אנשי עסקים שיגיעו בימים אלה לעיר מדאיין – ייכנסו לעיר הנמצאת בבידוד מלא. ההיתכנות בפועל של פגישות עסקיות ושל תנועה חופשית בתוך העיר – הינה נמוכה.

יחד עם זאת, מאחר וסקטורים מסוימים של הכלכלה וכן ארגונים מסוימים מוחרגים ממדיניות הסגר (כמו למשל ארגוני הבטחון, שירותי הבריאות, שירותים חיוניים לאוכלוסייה) – חברות ישראליות הפועלות בתחומים מסוג זה, ואשר נזקקות לבקר בקולומביה דווקא בעת זו – צריכות לשקול היטב את פרטי הנסיעה אך לא לפסול אותה על הסף, ומוזמנות להיוועץ בצוות הנספחות.

בעיר בוגוטה, נכון לימים אלה, מוטל סגר בסופי השבוע (3 ימי סגר, ולאחריהם 4 ימי עבודה) וכן עוצר לילי בין השעות 20:00 ועד 5:00 למחרת, אך אין מניעה להגיע לביקור עסקי במהלך השבוע ולקיים פגישות עסקיות במהלך שעות היום. יחד עם זאת מטבע הדברים ההנחיות אינן קבועות, ומשתנות באופן תכוף, ומומלץ להביא שיקולים אלה בחשבון בעת תכנון הנסיעה.

למתכננים נסיעה עסקית לאזורים בקולומביה הממוקמים מחוץ לערים הגדולות – מומלץ להיעזר באזהרת המסע המפורטת אשר פורסמה על ידי מחלקת המדינה האמריקאית ב-21 באפריל, המזהירה לא רק בנושאי הקורונה אלא גם בנושאי ביטחון אישי, על רקע התגברות הפשיעה והטרור במדינה.

צוות הנספחות הכלכלית בקולומביה עומד לרשותכם בכל עניין ומזמין כל חברה ישראלית להיות בקשר, וכן להיוועץ לגבי ההיתכנות המעשית של ביקור עסקי במדינה.

כמו תמיד, צוות הנספחות הכלכלית הינו הרגליים על הקרקע עבור כל חברה ישראלית בנושאי פעילות בקולומביה, ואנו שמחים לסייע.

צור קשר עם:

ניר אדם סלע

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל