תחום הפודטק בברזיל הוא ללא ספק אחד התחומים העולים והחשובים שמקבלים במה בשנים האחרונות.
חברות גדולות מקומיות ובינלאומיות לומדות יותר ויותר את השוק ואת היכולת שלהן לאמץ ולהשקיע בטכנולוגיות העתיד. אחת הסיבות היא כמובן הפוקוס העולמי על נושא הקיימות והמזון בעולם שתופס תאוצה גם בברזיל.
הנספחות הכלכלית של משרד הכלכלה והתעשייה בריו יצרה קשר עם The Food Tech Hub מעבדה ראשונית מסוגה בברזיל שמקדמת טכנולוגיות לתחום, אבל מעבר לכך, מקדמת מידע ואירועים לכל הגופים הרלוונטיים בתעשייה, החל מחברות פרטיות ומספקיות מזון ועד לגופים ממשלתיים כמו משרד החקלאות שנעתר גם הוא לאתגר למציאת פתרונות לעתיד, במיוחד לאור גודל האוכלוסייה בברזיל.
בבלוג בדצמבר האחרון סיפרתי על חשיבות התחום ועל הפעילויות שאנו מקיימים בו ומתכננים לקיים בשנת 2021.
הפעילות הראשונה בה ניקח חלק היא תערוכת Foodtech שתתקיים ב- 17-19/03 באופן וירטואלי. זו המהדורה השנייה של התערוכה בהובלת ה- FoodTech Hub שמתקיימת באופן זה ומושכת אליה בכירים וטובים מהתעשייה. התערוכה תתקיים במהלך שלושה ימים כאשר במקביל יהיו תכנים מקצועיים שיארחו גם דוברים ישראלים, תחרות סטארט-אפים וסמינר עם משרד החקלאות הברזילאי. יחד עם מכון הייצוא הנספחות תקדם חברות ישראליות משתתפות ותסייע בפגישות עסקיות לפי הצרכים המוגדרים לכל חברה.
חברות ישראליות המעוניינות בשוק הברזילאי ורוצות לקחת חלק באירוע מוזמנות לפנות אלינו או להירשם לפרטים נוספים בלינק.