הזדמנות לחברות קלינטק ישראליות – ומה הקשר בין ט”ו בשבט לאמזונס?

קלינטק וסביבה בקולומביה – על ההזדמנות בקווים כלליים

קולומביה מתאפיינת במגוון ביולוגי יוצא דופן, כאשר רק ברזיל (הגדולה מקולומביה בשטחה פי 7) מקדימה אותה מבחינת מספר המינים הייחודיים לאותה מדינה. כחמישית ממיני הצמחים בעולם גדלים בר בקולומביה. על אף שבקולומביה מתגוררים כ-50 מיליון איש (האוכלוסיה השלישית בגדולה באמריקה הלטינית), גם כיום כ-80% משטחה מכוסה ביערות גשם.

על מנת לשמר את המגוון הביולוגי ולהגן על הסביבה (תוך פיתוח בר קיימא) ממשלת קולומביה מיישמת מדיניות ענפה, הן ברמה הלאומית והן ברמת המחוזות. מדובר במדיניות אשר מסריה הכלליים מועברים על ידי נשיא קולומביה בעצמו, אשר מקדם יוזמות להפחתת פליטת גזי חממה, למניעת כריתת יערות ולהגנה על יערות הגשם הראשוניים, וכן להגברת ייצור האנרגיה בקולומביה באמצעות אנרגיות מתחדשות ונקיות.

התכנית הלאומית של ממשלת קולומביה, כולל היעדים והדגשים, זמינה בקישור הבא (בספרדית). סטטיסטיקה רשמית לגבי עמידה ביעדים הממשלתיים בתחומי הסביבה והקיימות זמינה בקישור הבא. קוראי הספרדית ילמדו למשל על העמידה היפה ביעד הפחתת פליטת גזי החממה (כ-85%) ולעומת זאת על 0% התקדמות בתחומי המיחזור והשימוש החוזר בחומרים.

השקת הפעילות בסקטור הקלינטק והסביבה על ידי הנספחות הכלכלית בקולומביה

על רקע מדיניות הממשל הנוכחי בקולומביה והתקציבים המופנים לתחומי הקלינטק והסביבה, הנספחות הכלכלית בקולומביה השיקה לאחרונה את פעילותה בתחום הקלינטק, אשר מצטרף לסקטורים קרובים כגון המים והחקלאות שבהם קיימת פעילות של חברות ישראליות בקולומביה.

לצורך השקה חגיגית של הפעילות של הנספחות בסקטור הקלינטק, ומיתוגה של ישראל כמדינה רלוונטית עבור פתרונות קלינטק וסביבה (אשר תורמת למאמץ הקולומביאני בתחומים אלה), תרמה הנספחות הכלכלית תרומה סמלית של 20 עצים לאזור האמזונס של קולומביה, אשר נשתלו על ידי קהילה ילידית המתגוררת בסמוך ליער ומועסקת בין היתר בטיפוח היער ובשמירה עליו. תרומה זו התבצעה ערב ט”ו בשבט התשפ”א, והתפרסמה ברשתות החברתיות בקולומביה באופן נרחב.

תוכנית הפיילוטים הממומנים עבור חברות ישראליות

בין היתר על מנת לפתוח הזדמנות רחבה עבור החברות הישראליות לפעול בקולומביה נוצר לאחרונה קשר בין רשות החדשנות הישראלית לבין מקבילתה בקולומביה InnPulsa (סוכנות החדשנות של קולומביה).

ההשקה בפועל של הקשר בין רשויות החדשנות נעשתה על ידי קול קורא לחברות ישראליות לקראת פיילוטים בקולומביה בתחום הקלינטק. הקול הקורא, הזמין להגשה עד ל-26 באפריל 2021, זמין בקישור הבא. רצוי להזדרז ולהגיש, על מנת לאפשר די זמן לתהליך ה-matchmaking. חמשת התאגידים הקולומביאניים בהם יתבצעו הפיילוטים הינם מהשורה הראשונה בקולומביה, ולכולם יש פעילות בינלאומית במדינות נוספות באמריקה הלטינית:

המדריך המפורט לגבי האתגרים הפרטניים זמין בקישור הבא. כמו כן טרם ההגשה מומלץ לצפות בוובינר בהשתתפות התאגידים הקולומביאנים הכוללים הסברים על ידי מנהלי כל תאגיד לגבי האתגרים הפרטניים.

מה ניתן לקבל במסגרת התוכנית*?

בקשות מאושרות יקבלו:

  • מענק רשות החדשנות המכסה עד 50% מתקציב הפיתוח המאושר של הפרויקט.
  • סיוע נוסף מהארגון השותף, לרוב בצורת in-kind, כגון:
    • שימוש במתקנים יחודיים של אתר ההרצה לניסוי הפיילוטים.
    • גישה לתנאי שטח לבדיקת החדשנות.
    • שימוש בשירותים פנימיים, מומחיות, ידע או ציוד.
    • גישה לנתונים יחודיים, מערכות מידע, מכשירים ומיומנויות.
    • הנחית מומחים ויועצים, פיתוח משותף ועזרה בזיהוי הפרמטרים לבדיקה או מקרי שימוש פוטנציאלים.
    • עזרה בהנחיות רגולטוריות ומשפטיות כדי להבטיח התאמה מלאה למדינת השותף.
    • סיוע במסחור משותף של התוצר, למשל באמצעות עבודה עם שותפים עסקיים מקומיים רלוונטיים (חברות, משקיעים, מפיצים וכו’).

*המידע המחייב בנושא התוכנית זמין באתר רשות החדשנות בלבד.

מה עוד?

חברות ישראליות הפעילות בתחומי הקלינטק, הסביבה והמים, ואשר יש לפתרונות שהן מציעות רלוונטיות לאתגרים שהוצגו על ידי לפחות אחד מהתאגידים הקולומביאניים המובילים אשר יהוו “אתר” לביצוע הפיילוט – מוזמנות להגיש את מועמדותן דרך הקול הקורא (לנוחותכם גם בגירסה האנגלית). כמו כן לאור לוחות הזמנים המתקצרים חברות ישראליות אשר מגישות את מועמדותן (או מתכננות להגיש) מוזמנות לעדכן את הנספחות הכלכלית בקולומביה באמצעות אתר זה על מנת להתחיל את תהליך ה-matchmaking באופן בלתי פורמלי.

יש להגשה ערך עסקי גם עבור חברות ישראליות מסוימות שלא תיבחרנה, מאחר וחלק מהחברות הישראליות שנבחרות לקיים פגישה עם תאגיד קולומביאני עשויות לזכות להזדמנות עסקית גם מחוץ לתוכנית הפיילוטים (במשא ומתן ישיר בין החברות).

על אף שלחברות ישראליות רבות אין צורך דווקא בפרויקט פיילוט – המסגרת שמספקת התכנית, כולל חסות רשויות החדשנות משני הצדדים, תהליך ה-matchmaking עם התאגידים הקולומביאנים בו מסייעת הנספחות הכלכלית, וסדר הגודל של התאגידים הקולומביאניים אשר גויסו לקחת חלק בתוכנית (כולל הבנק הגדול בקולומביה, וכולל התאגיד הגדול בקולומביה – חברת הנפט והגז אקופטרול) – מהווה הזדמנות טובה לנחיתה רכה בשוק הקולומביאני.

חברות ישראליות הפועלות בתחומי הקלינטק, הסביבה והמים, גם אם אינן מעוניינות להשתתף בקול הקורא – מוזמנות להסתייע בצוות הנספחות הכלכלית בקולומביה, אשר ישמח לסייע בקידום עסקיהן בשוק המקומי.

 

 

צור קשר עם:

ניר אדם סלע

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל