נוואדה מי?
נוואדה, המוכרת בעיקר בשל המלונות והקזינו בלאס וגאס והקניונים המדבריים היפים מתחילה לבסס את עצמה כשחקנית משמעותית בזירה הכלכלית בחוף המערבי בארה”ב. אנו מתחילים לראות “בריחה” של חברות טק גדולות וסטארטאפים מסיליקון ואלי (המאופיינת ברגולציה נוקשה ומיסוי גבוה לעסקים) לנוואדה, תהליך שהחל עוד לפני הקורונה אך הואץ בעקבות המגיפה. נוואדה יצרה מסגרת רגולטיבית מאוד אטרקטיבית לחברות טק גדולות ובניסיון למשוך אליה עוד ועוד חברות בינל היא אף הכריזה כי תאפשר לחברות כמו טסלה, פייסבוק ועוד לבנות מערכת חוקים פנימית ולמעשה להפוך את המנכלים של החברות ל”מושלים” באזור שלהן בתוך נוואדה.
עם חברות כמו טסלה, Faraday Future,The Boring Company, Switch אשר פותחות מפעלים, משאבי טבע יקרים נרחבים, תעשיית תיירות מפותחת שאומנם נפגעה קשות ע”י הקורונה אך עודנה קיימת ושוק נדלן אטרקטיבי נוואדה צפויה להיות בין רשימת המדינות המובילות בארה”ב במושגים של פיתוח כלכלי. הפרוייקט של אילון מאסק The Boring Company לבנות רשת מנהרות מתחת ללאס וגאס אשר תפעל כסאב-אווי מהיר מהווה דוגמא אחת מיני רבות לשינויים חיוביים שאנו רואים בנוואדה בשנתיים האחרונות.
הכלכלה בנוואדה מאופיינת בעיקר בתיירות (מלונאות, בידור והימורים), מכרות (זהב, כסף, נחושת, ליתיום, חומרי גלם לבנייה ועוד) גידול בקר (למאכל ולייצור חלב) ועיבוד מזון. סקטורים נוספים אשר יש בהם פוטנציאל בנוואדה הם תחום הספורט והתחבורה החכמה.
Las Vegas Valley מהווה בית למספר קבוצות ספורט חשובות: Vegas Golden Knights (ליגת הוקי), Las Vegas Raiders (NFL) אשר חנכו ב- 2020 איצטדיון חדש ומשופץ Allegiant Stadium ו – Las Vegas Aces(WNBA). בנוסף יש בנוואדה מספר מוסדות לימוד לספורט מוכרים כגון: College Football, Nevada Wolf Pack, UNLV Rebels.
מבחינת תחבורה חכמה – נוואדה ובפרט לאס וגאס ורנו מהווים מגרש משחקים לחברות טק לבצע פיילוטים בסביבה אמיתית לטכנולוגיות שלהן. השילוב של רגולציה מאפשרת, ממשל מקומי אשר מעודד הטמעת חדשנות ויודע כיצד לעבוד עם חברות טכנולוגיה, תחרות נמוכה על משאבים ועוד מאפשרים לחברות רבות לבדוק את הטכנולוגיה שלהן ולבצע בדיקות היתכנות ופיילוטים בשיתוף פעולה עם גופים וחברות מקומיים.
מה לגבי היחסים בין ישראל ונוואדה?
קצת נתונים יבשים: בשנת 2019 ישראל ייצאה לנוואדה סחורות בשווי 48.2 מיליון דולר וייבאה סחורות בשווי 148.6 מיליון דולר. יש נתונים על כ- 20+ חברות ישראליות אשר פועלות בנוואדה בשלבים שונים מפיילוטים, שתופי פעולה מקומיים ועד הקמת יישות מקומית (נתון נמוך מאוד מאוד בהשוואה ל 400+ החברות הישראליות הפועלות בקליפורניה).
חברות ישראליות המחפשות לחדור לשוק האמריקאי, בדגש על החוף המערבי, לרוב יתחילו בקליפורניה. בעוד שמדינות שכנות ובהן נוואדה מהוות התחלה קלה יותר מבחינת רגולציה, מיסוי, תחרות נמוכה, הזדמנויות עסקיות ועוד. כאשר חברה בונה לעצמה את ה Go to market strategy שווה לחשוב על הפוטנציאל שיש בחדירה לשוק כמו ארה”ב ממדינה כמו נוואדה, לבצע חיבורים אסטרטגיים במדינה אשר כמהה לעבוד עם חברות ישראליות, מוכנה לתת תשתיות לביצוע פיילוטים, מתחילה לבסס את עצמה עם מעבר של חברות טק גדולות והיא שכנה קרובה לסיליקון ואלי. לאחר בניית Traction ראשוני אז ניתן להתחיל להתרחב ולהגדיל את בסיס הלקוחות גם במדינות כמו קליפורניה, וושינגטון ועוד.
רוצים לקבל עוד מידע על ההזדמנויות העסקיות בנוואדה?
ממליצה בחום לחברות ישראליות להירשם לאירוע הוירטואלי הבא:
SELECTUSA VIRTUAL TOUR OF NEVADA – SMART CITIES, MANUFACTURING & HOSPITALITY
- מתי? ב- 16.02.2021 התקיים החלק הראשון של האירוע (אם מעניין אתכם לצפות אנא פנו אלינו וננסה להשיג עבורכם הקלטה), חלקו השני המיועד לפגישות B2G בעיקר עם מקבלי החלטות ברמת מדינה, מחוז וערים חשובות בנוואדה יתקיים בתאריך 25.02
- מאורגן ע”י Select USA ומשרד המושל בנוואדה
- האירוע יתמקד בסקטורים הבאים: ערים חכמות, ייצור מתקדם ותיירות ותיהיה למשתתפים הזדמנות לשמוע על ההזדמנויות העסקיות בסקטורים אלו ולהיפגש עם חברות וגופים מובילים בנוואדה.
- לינק להרשמה: https://live.eventtia.com/en/virtualtourofnevada
במידה ויש לכם שאלות נוספות נשמח לסייע, אנא פנו לנספחות הכלכלית בסן פרנסיסקו: SanFrancisco@israeltrade.gov.il