בצ’ילה מחפשים פתרונות טכנולוגיים להתמודדות עם משבר הקורונה

שלום, שמי ליאור שפינדל ואני הנספח הכלכלי החדש בצ’ילה. נעים מאוד!

הפתעה בכניסה לסופר

לפני מספר שבועות עזבתי את העיר ירושלים והגעתי לצ’ילה כדי לנהל את הנספחות הכלכלית הממוקמת בעיר סנטיאגו. לאחר שהמזוודות נפרקו והודעתי למשפחתי ולאנשי השגרירות שהגעתי בשלום, הגיע הרגע למלא את המקרר. מאחר ושוק מחנה-יהודה כבר אינו במרחק הליכה, ביררתי מהו הסופר הקרוב ביותר ויצאתי לקניות בפעם הראשונה בסנטיאגו.

בכניסה לסופר השתרך תור מסודר של לקוחות שהמתינו לתורם להיכנס למבנה, כולם שומרים על מרחק אחד מהשני ועוטים מסיכות. שמתי לב שכל מי שמגיע תורו להיכנס מציג למאבטח את מסך הטלפון ורק אז הלקוח נכנס פנימה.

בירור קצר עם שכניי לתור העלה שבימים בהם יש סגר ניתן לצאת מהבית רק לאחר הנפקת אישור מתאים. מה זה אומר אישור מתאים? באתר של המשטרה הצ’ילנית ניתן להנפיק אישור ליציאה מהבית למטרות ספציפיות כמו קניות בסופר, סיבוב עם כלב וביצוע סידורים בבנק. האישור הוא אישי, וניתן לאחר מסירת פרטים אישיים באתר. בסיום הגשת פנייה מקוונת קצרה, מקבלים לטלפון אישור רשמי (עם קוד QR) ואפשר לצאת מהבית.

הלקוחות שראיתי בכניסה לסופר-מרקט, הציגו בפני איש הביטחון את האישור שניתן להם אונליין ורק אז הותר להם להיכנס לסופר. השוטרים הפזורים ברחבי העיר בודקים את קוד ה-QR כדי לוודא שאישור היציאה מהבית הינו אותנטי ושייך לאדם שמציג אותו. לשמחתי, לאחר הסבר קצר, המאבטח התיר לי להיכנס לסופר למרות שלא היה בידיי האישור הדרוש. לא לפני שביקשו שאקפיד להגיע איתו בפעם הבאה. מוזמנים להתרשם מאתר הנפקת האישורים הצ’ילני.

הפעם עם האישור ליציאה לקניות

מאז אותו ביקור בסופר נחשפתי לשימוש נרחב שעושים גופים שונים במדינה בכדי להתמודד עם המצב הבריאותי המורכב. כך למשל, בכדי לנסוע בין איזורים שונים ישנה חובה להוציא אישור דיגיטלי ספציפי לנסיעה. האישור הדרוש הוא תלוי מצב התחלואה באיזור ממנו יוצאים ומצב התחלואה באיזור אליו רוצים להגיע. בשל המורכבות המסוימת שנוצרה, האזרחים עושים שימוש ב”מחשבון נסיעה” שמעדכן אותם בדיוק איזה אישורים עליהם להנפיק לפני צאתם לדרך.

אחרי המחמאות על שימוש בכלים יצירתיים בצ’ילה נוכח הקורונה, צריך גם להתייחס למצב הנוכחי של המגיפה המדינה.

קורונה בצ’ילה

למרות הפעילות הממשלתית המאומצת, מצב הקורונה הנוכחי בצ’ילה עדיין קשה. על פי פרסומי הממשלה, מספר המקרים הפעילים בצ’ילה עומד על 22,194 חולים. במדינה המונה 19 מיליון אזרחים נפטרו כבר למעלה מ-19,000 איש. חרף שיטת הרמזור שהממשלה מפעילה והסגרים הארוכים, מספר החולים היומי לא הצטמצם בצורה משמעותית מתחילתה של 2021. מדי יום אנו מתבשרים על כ-4000-3000 חולים חדשים. מבצע החיסונים במדינה מצוי בחיתוליו, וצפויים עוד מספר חודשים עד לחיסון מסיבי של רוב האוכלוסייה.

האם זה זמן לעשות עסקים בצ’ילה?

בקצרה, כן.

הנה חדשות מעודדות. משרד האוצר הצ’ילני מעריך כי לאחר התכווצות הכלכלה ב-2020 בלמעלה מ-6% היא צפויה לחזור למגמת צמיחה של 5.5% ב-2021 (לדו”ח של משרד האוצר). האבטלה בצ’ילה שהתרחבה עד לכ-12% מהאוכלוסייה, נמצאת במגמת ירידה ועומדת בינואר 2021 על 10.3% אבטלה (לדו”ח הלמ”ס).

גם תעשיית הייצור המקומית מראה סימנים של התחזקות והתאוששות, כפי שניתן לזהות במגמות החיוביות בייצוא הצ’ילני. מינואר 2020 ועד יולי 2020 הייצוא הצ’ילני התכווץ בכ-17%. מחודש יולי ואילך הייצוא בצ’ילה התאושש עד לרמה ששנת 2020 הסתיימה בגידול חיובי בייצוא של 2.9%. בינואר 2021 היקף הייצוא כבר עומד על 8% יותר מאשר היקפו בינואר 2020, תוך גידול משמעותי בייצוא תוצרי כרייה, חקלאות ודגה (לדו”ח של המחלקה הכלכלית של משרד החוץ הצי’לני).

מאמצי השלטון לנהל בצורה מסודרת את המשבר, תוך מתן אפשרות לפתיחה של הפעילות המסחרית והתעשייתית תוך שימת לב לרמת התחלואה, יכולים להסביר את ההתאוששות והמגמה החיובית בנתונים שהוצגו מעלה. אז כן, למרות אתגרי הקורונה – השוק הצ’ילני חי ועודנו אטרקטיבי ליצואנים הישראליים.

צ’ילה מחפשת פתרונות טכנולוגיים למאבק בקורונה

בשבועות האחרונים קיימנו פגישות עם שרים, סגני שרים וראשי ערים שעסקו בהתמודדות עם המגיפה העולמית. מהרשויות השונות שמענו שהם מחפשים פתרונות וכלים נוספים שיסייעו להם בניהול המשבר. בדרג הממשלתי והן המוניציפלי ישנה פתיחות לשימוש בפתרונות טכנולוגיים חדשניים במסגרת המאבק בקורונה.

בפגישה שקיימנו עם סגנית שר הבריאות פאולה דסה (Paula Daza), המשמשת כפרוייקטורית הקורונה בצ’ילה, היא ציינה כי הם מחפשים טכנולגיות שיסייעו במעקב אחר שרשראות הדבקה, סינון וטיהור אוויר, אמצעים לגילוי וזיהוי חולים, שיטות מתקדמות לניתוח דגימות PCR ומתן שירותי רפואה מרחוק.

בפגישה עם פרוייקטורית הקורונה של צ’ילה

אנחנו כאן עבורכם

בנספחות הכלכלית עובד צוות מנוסה ומיומן שמטרת העל שלו היא סיוע לתעשייה הישראלית. חרף האתגרים הגדולים המשפיעים על הכלכלה הגלובלית, אנו ממשיכים לפעול בכל הכוח כדי לממש את הפוטנציאל העצום שקיים לחברות ישראליות בשוק הצ’ילני.

זו הזדמנות מעולה להודות להדר שור, שהקים לפני כארבע שנים את הנספחות הכלכלית בסנטיאגו, הכשיר היטב את צוות העובדים המקומיים והפך את הנספחות הכלכלית לגורם משמעותי בפיתוח היחסים הכלכליים בין ישראל וצ’ילה וחיזוק היצוא הישראלי לשוק הצ’ילני.

יש לכם פתרון שיכול לסייע בהתמודדות עם המשבר?  זה הזמן ליצור קשר עם צוות הנספחות הכלכלית בצ’ילה.

אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו במערכת הפניות ליצואן, בלינקדין או במייל: santiago@israeltrade.gov.il

צור קשר עם:

ליאור שפינדל

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל