מה התחזית ל- 2021 של משקיעים בסיליקון ואלי?

אחרי שנה מלאה בהפתעות ומאוד לא צפויה, נראה קצת מצחיק לבצע תחזית לשנה הבאה, אבל החלטתי בכל זאת לרכז בפוסט אחד את הטרנדים המרכזיים ששומעים עליהם בסיליקון ואלי בימים אלו.

טרנדים מרכזיים שהתחלנו לראות ב 2020 ונראה המשכיות וצמיחה ב 2021:

  • The Future of Work – אנו נראה מודל היברידי של עבודה מרחוק ו In person. מקומות עבודה יעוצבו מחדש בכדי לאפשר פגישות והתכנסויות חברתיות ופחות דגש על עבודה משרדית אינדיווידואלית, מקום העבודה יהפוך להיות מרחב בו אנשים נפגשים למטרות חברתיות (Socialize). הטרנד של עבודה מרחוק שימשיך אתנו גם אחרי שהקורונה תעלם מביא עימו דרישה לטכנולוגיות חדשניות בתחומי אבטחת סייבר, Compliance, Remote Process automation, כלים לשת”פ ועבודת צוות מרחוק, טכנולוגיות AR/VR/XR ועוד.
  • AR/VR – התחזית היא שמשלוחים של Headset AR/VR יעלו ל 92 מיליון משלוחים בשנת 2021, פי 10 יותר מהמספרים ב 2020. נתח גדול מהצמיחה הכללית בשוק צפוי להגיע מטכנולוגיות ה AR, אשר כיום מהווים חלק קטן מאוד מהשוק.
  • Climate tech – נראה צמיחה ויותר השקעות בתחום ה Alternative Energy אשר יושפע גם מהעדפות צרכניות וגם מתמריצים ממשלתיים (בייחוד בקליפורניה).
  • Retail – המגפה כפתה על ריטיילרים לסגור חנויות ולא השאירה ברירה אלא לעבור לאונליין. נוצר טרנד חזק של מעבר לרשתות חברתיות, בעיקר אינסטגרם (אך גם פייסבוק השקיעה לא מעט בחנויות המקוונות) ולכן ב 2021 נראה דגש לטכנולוגיות הנוגעות ל Live streaming functionality of social commerce ויצירת חוויה פרסונלית ללקוח – מהצעת מוצרים המותאמים לצרכים והעדפות שלו ועד הליך תשלום פשוט ומהיר.
  • Telemedicine – המגפה האיצה את האימוץ של טכנולוגיות לרפואה מרחוק, ב 2021 נראה אף צמיחה מהירה יותר שכן העולם הבין שרפואה מרחוק היא אלטרנטיבה ממשית ל In person visits. Payers ובעיקר חברות הביטוח הבינו את היתרונות של רפואה מרחוק בדגש על חיסכון בעלויות והגדלת היעלות וימשיכו להשקיע במציאת פתרונות חדשניים והטמעתם יחד עם ספקי הבריאות. מצד הסטארטאפים הטרנד הזה יוביל לכך שיותר ויותר חברות יבחרו בנישה ובניית פתרון המטרגט תחום טיפול ספציפי בעולם הרפואה. ומבחינת השקעות אנו נראה יותר ויותר השקעות בתחום הזה
  • Software as a service – נראה צמיחה מואצת של מעבר של שירותים מ In person לאונליין, ספקים כמו מורים ליוגה, מטפלים, רופאים, מחנכים (Edtech) וכיוב יחלו להציע את השירותים שלהם על פלטפורמות אונליניות וצרכנים יצרכו את השירותים הללו מהבית. סביב טרנד זה נראה טכנולוגיות אשר יציעו פתרונות וכלים לספק חווית לקוח טובה יותר ויכולת ניהול קלה של הפלטפורמות עבור הספקים (לרבות גביית תשלום).
  • סייבר ואבטחה – דגש על Fraud and Privacy space וכמובן אבטחת סייבר לתשתיות קריטיות (ביניהם בתי חולים), אבטחה לשרשרת האספקה, 5G ורשתות פרטיות ועוד.
  • שרשרת אספקה – המגפה גבתה מחיר כבד ממערכות שרשרת האספקה, הצפי ב 2021 הוא שנראה גל של השקעות בטכנולוגיות אוטומציה ורובוטיקה.
  • 5G – ככל שהטכנולוגיה מתבגרת אנו נראה אימוץ בהדרגה של מכשירי 5G בכל הארגונים בכל תעשייה.
  • פינטק ו Insurtech – אנו נראה התמקדות בטכנולוגיות הנוגעות ל Lending and payments, Buy-now-pay-later infrastructure.
  • Data infrastructure and Personal data management – צפוי להפוך לסקטור קריטי ב 2021 ככל שאנשים ממשיכים לאמץ את אורך החיים הוירטואלי.
  • רכבים חשמליים – הצפי הוא שרכבים חשמליים יגיעו ל 4% מכלל המכירות של רכבים בארה”ב (ו 5% באירופה), מדובר בעליה מ 1% ב 2020. צמיחה זו תביא עמה הזדמנויות לחברות עם פתרונות בתחום ה EV, ובשוק אנו נראה חברות כמו טסלה ויצרני רכבים אחרים שיתמקדו בכניסה אגרסיבית לשוק הצומח הזה. לדוג’ חברת ולוו צפויה להשיק 5 רכבים חשמליים חדשים ב 2021.

מה לגבי עולם ההשקעות?

  • השקעות Early stageאנו נראה יותר ויותר קרנות חדשות הממוקדות ב Early stage אשר הוקמו ע”י מיליונרים מ IPOs כמו DoorDash, Airbnb.
  • Remote-only startups teamsמשקיעים יעודדו יזמים וחברות לא לשים כסף על שכירת משרדים בתחילת הדרך ולנהל את הצוותים מרחוק.
  • השקעות בסטארטאפים מחוץ לסיליקון ואלי – בעבר בכדי לקבל השקעה היה מקובל כי סטארטאפ יבצע רילוקיישן או יקים את החברה בסיליקון ואלי קרוב למשקיעים. מכיוון שבעולם החדש שנוצר אין משמעות לגבולות גיאוגרפיים אנו נתחיל לראות יותר השקעות בחברות היושבות מחוץ לסן פרנסיסקו סיליקון ואלי – עם דגש על נוכחות בארה”ב, פשוט במדינות אחרות שאולי זולות יותר עבור סטאטראפ בתחילת דרכו.

 אנחנו בנספחות הכלכלית בסן פרנסיסקו נרגשים לקראת האתגרים והמהפכות הטכנולוגיות ש 2021 תביא עמה ומזמינים אתכם לפנות אלינו לסיוע במייל הבא

SanFrancisco@israeltrade.gov.il

2021 Let’s Go!!!

צור קשר עם:

מורן זילברשטיין

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל