גיוס השקעות בעמק הסיליקון בצל הקורונה – אנחנו כאן לחבר אתכם לרשת המשקיעים שלנו!

שנת 2019 הייתה שנת שיא בגיוסי הון ואקזיטים בעולם ההייטק הישראלי אך גיוס השקעות בשנת 2020 בצל הקורונה הפך לאתגר משמעותי עבור סטארטאפים: המשקיעים אשר פועלים כעת בסביבה עם סיכון גבוה יותר הפכו לזהירים יותר,  הקרנות ממוקדות כעת בעיקר בחברות הפורטפוליו הקיימות בדאגה שישרדו את המשבר הנוכחי, משקיעים עדיין מתרגלים לסביבת העבודה החדשה בה הם פוגשים מייסדים ומנכלים של חברות בזום ולא פנים אל פנים…כל זאת ואתגרים נוספים הובילו לירידה בסבבי הגיוס, הערכות שווי חברה נמוכות יותר וכן זמן ארוך יותר לסגירת סבבי גיוס.

מסקר שערכו הרשות לחדשנות וארגון IATI עם חברות ישראליות עלה כי 40% מהחברות המשיבות דיווחו על עצירה בתהליכי גיוס ההון שלהן וכ- 50% נוספות דיווחו על עיכובים. ורק כ 10% מתהליכי הגיוס נמשכו כמתוכנן.

הנה מספר נתונים אודות גיוס השקעות במחצית הראשונה של 2020 (ממחקר שביצעו גיקטיים):

  1. $3.83 מיליארד הושקעו בסטארטאפים במחצית הראשונה של 2020
  2. רק 174 חברות גייסו כסף על פני 179 סבבי גיוס (ירידה של 33% לעומת 2019)
  3. ירידה של 12.5% במספר סבבי הגיוס של חברות בשלבי הצמיחה לעומת התקופה המקבילה ב 2019, עם זאת חברות אלו גייסו $2.08 מיליארד לעומת $1.74 מיליארד אשתקד (עליה של 20%)
  4. חברות Early stage גייסו $1.75 מיליארד – ירידה קלה של 4% לעומת 2019. עם זאת, חברות אלו חוו ירידה משמעותית של 37% במספר סבבי הגיוס בהשוואה ל 2019 (144 סבבים לעומת 228 אשתקד).
  5. נתון מעניין הוא שיותר חברות גייסו מגה-סבבים (מעל 100 מיליון דולר) לעומת 2019. 8 חברות גייסו מגה-סבבים של $1.4 מיליארד. עליה של יותר מ 50% בשווי הסבבים.
  6. מבחינת סקטורים מובילים: חברות המציעות פתרונות אינטרנט ומובייל לקחו נתח גדול מסך הגיוסים (1.3 מיליארד דולר) וכן חברות תוכנה. סקטור שחווה ירידה הוא הפינטק.

לאור הנתונים לעיל, הנספחות הכלכלית בסן פרנסיסקו החליטה לצאת בפרויקט שמטרתו לחבר חברות ישראליות המחפשות אקטיבית השקעה לרשת המשקיעים שלנו בסיליקון ואלי ובסן פרנסיסקו. הכנו טופס גוגל פשוט למילוי עבור חברות המעוניינות לחפש השקעה בעמק הסיליקון, אנו מכוונים להגיע ל- 100 חברות אשר את המידע אודותן נשלח לקרנות עמן אנו עובדים בחוף המערבי.

חברות המעוניינות להיכלל בקטלוג מוזמנות למלא את הטופס עד ה 31.08.2020.

חברות Early Stage במידה ואתם מתלבטים האם למלא את הטופס, הנה מספר פרמטרים אשר קרנות בסיליקון ואלי בוחנות ומסננות לפיו חברות:

  1. VC Backed Companiesלרוב קרנות פה יסתכלו רק על חברות שכבר הצליחו לגייס כסף ובעדיפות מקרנות הון סיכון (ישראליות).
  2. לקוחות/פעילות בארה”ב – הנושא של לקוחות/פעילות בארה”ב הוא חשוב, אם הצלחתם לייצר פיילוטים ולגייס לקוח ראשון בארה”ב הסיכוי לפגישה ראשונה עם קרן בואלי גבוה יותר.
  3. Profit margin v. Growth – הקורונה והמשבר הנוכחי שינו את המיקוד של קרנות מ Growth ומרדף אחר חברות שיהיו ה Next Unicorn לחברות שיכולות להראות Revenue Efficiency ויודעות לתכנן Runways ארוכים יותר. חשוב להראות לקרנות איך תצליחו לשמור על קצב שריפת מזומנים נמוך וצמצום עלויות במקביל לצמיחה.
  4. חומרים שיווקיים – המינימום הוא One Pager ו- Investor Pitch Deck אשר יהיו ברורים, נקיים וממותגים (מעוצבים). יש חשיבות לתוכן אך גם לנראות בשוק האמריקאי. חשוב שה Deck יכלול את המידע הבא: The Team, The Problem, The Solution, The Technology, Competitors + Competitive advantage, Fundung, Growth, Current Customers (If you have).

 

במידה ויש לכם שאלות נוספות נשמח לסייע, אנא פנו לנספחות הכלכלית בסן פרנסיסקו במייל הבא: SanFrancisco@israeltrade.gov.il

 

 

צור קשר עם:

מורן זילברשטיין

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל