אחת מההכרזות המשמעותיות ביותר של שר השיכון, הבינוי והתברואה של פרו (שלמרות שהמילה “מים” לא מופיעה בתיאור תפקידו, הוא האחראי על נושא תשתיות המים) מאז כניסתו לתפקיד לפני כשבועיים,
היא ההכרזה בשבוע שעבר בדבר הקול הקורא שמתכוונת להוציא הממשלה במטרה למצוא מדינה שותפה להסכם G2G שתחתיו יתבצעו 12 פרויקטי תברואה בהשקעה כוללת של כ2 מיליארד סול (כ600 מיליון דולר).
המעט שידוע כרגע על פרויקטים אלה הוא שהם יכללו הקמת מתקנים לטיפול במים ושהם נבחרו בשל המורכבות הטכנית היחסית שלהם. כמו כן אישר השר Carlos Lozada שהטריטוריה בה יתבצעו היא אזור Lima וCallao הסמוכה, מטרופוליטן המאכלס קרוב ל11 מיליון תושבים.
מודל ההתקשרות של G2G נעשה בשנתיים האחרונות פופולארי למדי בפרו, לאחר ההתקשרות – הנחשבת למאוד מוצלחת – של ממשלת פרו עם ממשלת בריטניה להקמת התשתיות ושירותי ייעוץ נוספים לכבוד המשחקים הפאן-אמריקאים שהתקיימו בלימה לפני שנה בדיוק. בעוד האירוע הספורטיבי המשמח והמוצלח הזה נראה בימים אלה כמו חלום רחוק, המודל הזה קיבל לאחרונה רוח גבית נוספת כאשר ממשלת פרו חתמה הסכם G2G נוסף, עם אותה בריטניה, לשיקום אזור הצפון, אשר עדיין ממתין לכך מאז אסון האל ניניו של תחילת 2017.
תכנית ה Reconstrucción con Cambios (“בנייה מחדש עם שיפורים”) תביא לשיקום של תשתיות המים והביוב ב7 ערי חוף בצפון פרו והקמת 15 בתי חולים ו74 בתי ספר.
עוד ניתן לציין שכחלק מהפתיחה מחדש של הכלכלה לאחר סגר הקורונה, חוזרים לפעילות בימים אלה 204 פרויקטים תחת המשרד הנ”ל בסקטור הבינוי והתברואה, בהשקעה של כ300 מיליון דולר.
לנספחות המסחרית, בסיוע השגרירות, יש כוונה להיות מעורבים בתהליך מראשיתו מול משרד התברואה לקראת האפשרות להציג את ישראל כמועמדת להוות שותפה להסכם, בהתבסס על הידע הייחודי שקיים בתעשייה הישראלית בתחום. הנספחות תעדכן בכל התקדמות בתהליך.