מגפת הקורונה הצליחה להשבית לא מעט אספקטים בחיינו, כאשר הספורט הוא אחד מהמרכזיים בהם. עם המרחק החברתי, החלת סגר במקומות רבים בעולם ואיסור התקהלויות, הספורט נפגע פגיעה קשה, ואולי אף אנושה, כאשר כל חלק בשרשרת הערך של עולם הספורט הושפע ונפגע – הספורטאים, קבוצות וליגות, התקשורת המשדרת ומכסה משחקים ועוד.
ליגות מקצועיות בכל העולם השהו ודחו משחקים ופעילות לטובת הגבלת התפשטות הנגיף. אפילו אולימפיאדת הקיץ, אחד משידורי הספורט הנצפים בעולם, נדחה בשנה.
ענף הספורט העולמי מוערך בכ 471 מיליארד דולר (עליה של 45% משנת 2011), כאשר נהוג לחלק את ההכנסות ל- 3 מקורות מרכזיים: 1. שידור – מכירת זכויות מדיה. כלל ענפי הספורט נשענים על הכנסות משידור, כאשר הערך הגלובלי של זכויות שידור בספורט מוערך בכ 50 מיליארד דולר (60% מנתון זה מהווה עשר ליגות ספורט) 2. מסחרי – שותפויות פרסום וחסויות 3. מכירת כרטיסים ו Hospitality.
המסקנה המיידית היא: אם אין משחקים – אין הכנסות מזכויות שידור ואין הכנסות ממכירת כרטיסים ואירוח. אם אין הכנסה – אין ליגות וקבוצות. הן פשוט לא ישרדו כלכלית.
כיצד תעשיית הספורט תשרוד את המשבר?
אנו רואים מאמצים קיימים של התעשייה לנצל את העלייה בצריכת המדיה לטובת מציאת דרכים חדשות ל”שעשע” את האוהדים (הצרכנים). בהיעדר משחקים חיים, המשמעות היא העמקת מאגר התוכן העומד לרשות המעריצים. לדוגמה, ערוצי ספורט כמו ESPN ופוקס ספורט מציגים משחקים קלאסיים, סרטים תיעודיים (מייקל ג’ורדן), esport ועוד בכדי לשמור על הצרכנים. גם הליגות פועלות באופן דומה, ה- NFL מעמידה לאוהדיה את כלל המשחקים מאז שנת 2009 זמינים ב Streaming, אסטרטגיה שהובילה לעלייה פי 500 בהרשמות היומיות לשירות.
במקביל קבוצות הספורט עובדות בשיתוף פעולה הדוק עם כלל השותפים: שידור, דיגיטלי ושיווק על מנת למצוא דרכים חדשניות ליצור Engagement עם צרכני הספורט.
חברות ישראליות עם פתרונות חדשניים בעולם הספורט? אנחנו מזמינים אתכן לפנות לנספחות הכלכלית בסן פרנסיסקו במידה ויש לכם פתרונות רלוונטיים בתחומים הבאים:
- טכנולוגיה המחיה משחקים ללא מעריצים (משחקי רפאים)
- פלטפורמות חדשות היכולות לשפר את חווית האוהדים מהבית
- פתרונות אצטדיון חכם (פוסט קורונה): בכדי לעמוד בהנחיות של מרחק חברתי והיגיינה גבוהה