בתחום הבריאות החיבור בין כלים ופלטפורמות דיגיטליות לבין עולם הרפואה הביא לתחילתה של מהפכה בריאותית, המעצימה אותנו כצרכני בריאות ומאפשרת לעקוב, לנהל ולשפר את המצב הבריאותי שלנו.
שוק הבריאות הדיגיטלית מוערך ב-140 מיליארד דולר וצפוי לצמוח ליותר מ-400 מיליארד דולר ב-2025. החברות המובילות בתחום הן דווקא חברות כמו אפל, סמסונג ומיקרוסופט. לאחרונה הצטרפו גם אמזון, ברקשייר התאווי וג’יי.פי מורגן צ’ייס והן מצהירות שיורידו את העלויות של ההוצאות הרפואיות.
לישראל תרומה לא מבוטלת לחדשנות בתחום. המבנה הריכוזי של מערכת הבריאות בארץ, שלפיו כל המידע על החולה שמור ומרוכז אצל גופים ספורים, אפשר לחברות ישראליות להיות חלוצות בתחום ה-health IT, שלרבות הימים והחידושים הטכנולוגיים התפתח והפך לחלק מהמונח Digital Health. מאז, כמות המוצרים והפתרונות שהתפתחו בתחום היא עצומה. תחום הבריאות הדיגיטלית יחד עם ענפי הבינה המלאכותית והתחבורה הובילו בשיעור הצמיחה שלהם במספר החברות ובהיקף ההון שהושקע בהם בין השנים 2015 ו-2018, יחד עם ענפי הפינטק והסייבר הוותיקים יותר.
כיום פועלים בארץ מאות סטארטאפים שהצליחו להגיע להישגים יפים. בין החברות המובילות נמצאות ענקיות מכשור רפואי דיגיטלי לצד סטארטאפים, דוגמת Zebra Medical שמפתחת כלים לאבחון רפואי המבוסס על בינה מלאכותית; וחברות צעירות יותר שעוסקות במגוון צרכים רפואיים, כמו HELLO HEART שפתחה פלטפורמה מקוונת שמסייעת לחולים בעלי לחץ דם גבוה וסגרה לאחרונה גיוס בגובה של 12 מיליון דולר שהובל על ידי קוסלה ונצ’רס מהסיליקון וואלי. חברת BELONG, המפעילה פלטפורמה לתמיכה בחולי סרטן ובני משפחותיהם ומשתמשת ב AI וביג דאטה על מנת להנגיש ולהתאים מידע למשתמשים, לאחרונה גייסה 14 מיליון דולר – סיבוב שהובל גם הוא על ידי קרן אמריקאית.
כמו כן , לאחרונה פורסם כי רשות החדשנות והמשרד לשוויון חברתי הודיעו על הקמת מעבדת חדשנות טכנולוגית בתחומי הבריאות הדיגיטלית, פארמה ובינה מלאכותית. מעבדת החדשנות תוקם ותופעל על-ידי תאגידים, ישראלים או זרים. תאגידים אשר יקימו את המעבדה יקבלו מימון להקמת התשתית הטכנולוגית והתפעול השוטף של המעבדה וכן במימון הוכחת ההיתכנות למיזמים שייקלטו במעבדה. סך התמיכה הממשלתית בתכנית הינו 32 מיליון שקל. הקמת המעבדה נעשית במסגרת התוכנית הלאומית לקידום תחום הבריאות הדיגיטלית כמנוע צמיחה ואמצעי לשיפור מערכת הבריאות על פי החלטת ממשלה שהתקבלה במרץ 2018 ובה הוקצו 898 מיליון שקל לתחום.
המשלחת הכלכלית בסן פרנסיסקו מלווה את תחום הבריאות הדיגטלית בחמש השנים האחרונות ומשתתפת כל שנה בתערוכות ענק כמו HIMMS בלאס וגאס, HLTH בלאס וגאס וכמו כן מובילה פעילות מרכזית בשבוע הבריאות בחסות ג’י פי מורגן אשר מתרחש בעיר סן פרנסיסקו כל ינואר ב 37 השנים האחרונות.
ב- 13-16 בינואר 2020, אנו נשתתף פעם נוספת בשבוע JPM עם משלחת של 12 חברות בריאות דיגיטלית מובילות (אשר עברו סינון קפדני והתקבלו למשלחת), במסגרת השבוע כל חברה צפויה להיפגש עם 10-20 משקיעים בתחום הבריאות וכן עם שחקנים נוספים כגון: בתי חולים, קליניקות, חברות ביטוח ותאגידים מובילים.
למידע ופרטים נוספים אודות הפעילות הצפויה ב 2020, וכן לסיוע פרטני מוזמנים לפנות ל:
Zan Lowe-Skillern – Head of Healthcare: Zan.Lowe@israeltrade.gov.il