ירידה נוספת של פרו בדו”ח העולמי השנתי של Doing Business שהתפרסם לאחרונה, מהמקום ה68 ל76 מתוך 190, לא מבשרת טובות, ועוד פחות מזה עבור חברות זרות אשר מעוניינות לעבוד במדינה, לאור ירידה חדה בקטגוריה של זמן ממוצע לפתיחת עסק, עד למקום ה133(!). בכל אמריקה הלטינית, רק בוונצואלה, אקוודור, הונדורס, בוליביה ופרגוואי יקח לכם יותר ימים בממוצע לפתוח עסק חדש.
לאור נתונים אלה, ניתן לראות נקודת אור חריגה בדירוג אחר שהתפרסם בימים האחרונים, של המדינות האטרקטיביות ביותר להשקעה בתחום הRetail . פרו דורגה שם במקום ה13 המכובד בעולם, ובמקום השני באמריקה הלטינית, כאשר מקדימה אותה קולומביה. הדירוג מתפרסם על ידי חברת A.T Kearny כל שנתיים ונחשב לאחד מהאמינים והחשובים בתחום.
תחום הRetail בפרו אכן צומח בשנים האחרונות, יחד עם צמיחת מעמד הביניים ושיעורי הצמיחה היפים (יחסית לשאר היבשת) של הכלכלה בכלל ושל הצריכה הפרטית בפרט. מצד שני, האתגרים והפערים בפרו בנושא זה ובנושאים הקשורים אליו עדיין רבים. ביניהם שיעורי החיבור הנמוכים לאינטרנט שלא מאפשרים פריצת דרך בתחום הE-Commerce והריכוזיות הגיאוגרפית הגבוהה של תחום זה בעיר הבירה לימה, בה ישנם 60 מרכזים מסחריים מולטי-סקטוריאליים (“קניונים”), כאשר העיר השניה מבחינה זו היא ארקיפה עם 5 בלבד. פערים אלה במובן מסוים יכולים דווקא לתת מקום לאופטימיות בנוגע לפוטנציאל הצמיחה שעוד קיים, אך הם עדיין פערים.

מה שבטוח הוא שחברות Retail, רובן בינלאומיות, מסתכלות על פרו יותר ויותר בתור יעד מעניין להשקעה, אבל גם די מבולבלות בנוגע לטרנדים החדשים של הצרכנים, בעיקר של ה millenials והגרסה היותר חדשה (והאף היותר מבלבלת) שלהם, ה centennials. צרכנים צעירים אלה מתאפיינים בדפוסי קניה דינמיים שנותנים פחות דגש על נאמנות למותגים או כל סוג של עקביות בנושא המוצרים והשירותים שהם רוכשים. כאן לחברות ישראליות אשר יש להן טכנולוגיות מעניינות בתחום הRetail Tech יכול להיות מקום מעניין להזדמנויות.
הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה והתעשיה בלימה מצויה בקשר עם כמה וכמה מחברות הRetail הגדולות בפרו, וחברות ישראליות אשר מעוניינות לפתוח דלתות מול חברות אלה מוזמנות לפנות אלינו.