מחלקת האוצר האמריקנית (U.S. Department of theTreasury) פרסמה שתי הצעות לתקנות רגולטוריות (proposed rules) במרשם הפדרלי, שמטרתן להחיל את הרחבת הסמכויות של הוועדה להשקעות זרות בארה”ב (CFIUS), כפי שנקבע בחוק FIRRMA 2018) Foreign Investment Risk Review Modernization Act).
רפורמת FIRRMA נכנסה לתוקף באוגוסט 2018 והציעה להרחיב את הסמכות של CFIUS להחליט מהן עסקאות אשר מהוות איום לביטחון הלאומי של ארה”ב. הרפורמה כוללת הוראות לשיפורים באכיפה של CFIUS. על פי הנקבע בחוק, מחלקת האוצר חויבה לפרסם תקנות רגולטוריות אשר יחילו את הרחבת הסמכויות, ולהעמיד אותן להערות הציבור לפני כניסתן לתוקף.
ניתן להוריד ולקרוא את התקנות הרגולטוריות במלואן בלינקים הבאים:
- Provisions Pertaining to Certain Investments in the United States by Foreign Persons (31 C.F.R. part 800)
- Provisions Pertaining to Certain Transactions by Foreign Persons Involving Real Estate in the United States (31 C.F.R. part 802)
אם שתי ההצעות יאומצו, הרחבת הסמכויות של הוועדה להשקעות זרות בארה”ב תכנס לפועל, ולפיכך “עסקה מכוסה” (Covered transaction) תכלול לא רק עסקה שבאמצעותה חברה או אדם זר יכולים להשיג שליטה על חברה אמריקאית, אלא כל עסקה המעניקה לאנשים זרים גישה לטכנולוגיות ו/או תשתיות קריטיות או השפעה על קבלת החלטות הנוגעות ל”טכנולוגיות קריטיות”, ובפרט “טכנולוגיות פורצות דרך” (Emerging Technologies). בנוסף, הרפורמה מעניקה לוועדה סמכות לבחון השקעות נדל”ן, ביניהן רכישה או השכרה של נדל”ן הממוקם בקרבת מתקן צבאי, שדה תעופה, נמל או מתקן ממשלתי רגיש אחר (פרטים נוספים בפוסט שפרסמנו בספטמבר, 2018).
מחלקת האוצר מבקשת את תגובות הציבור לתקנות הרגולטוריות. את הערות הציבור יש להגיש עד ה-17 באוקטובר, 2019 בלינק. כפי שנקבע ב-FIRRMA, התקנות הרגולטוריות יכנסו לתוקף לא יאוחר מה-13 בפברואר, 2020.
המחלקה הכלכלית-מסחרית בשגרירות ישראל בוושינגטון עוקבת באופן שוטף אחר המשך ההתפתחויות בחקיקה זו ואחר חקיקות אחרות הצפויות להשפיע על התעשייה הישראלית. מזמינים גם אתכם לעקוב באתר מחלקת האוצר האמריקנית בלינק.
אם יש לכם שאלות נוספות או הערות בנוגע לרפורמה בוועדה להשקעות זרות או לרפורמה בפיקוח על היצוא, נשמח שתפנו לשלי קורנבוים בכתובת המייל: shelly.korenboim@israeltrade.gov.il
————————————————————
*האמור בפרסום זה אינו מהווה ייעוץ משפטי, ואינו יוצר מחויבות משפטית מצד כל מי שכתב, ערך, תרגם או מצוין בפרסום. כל פעולה שנעשית על סמך המידע והפרטים המופיעים בפרסום היא באחריות המשתמש בלבד.